Mahmure

Yemek

Pratik Bilgiler

Öğrenelim, yiyelim...

Öğrenelim, yiyelim...

Yemek yapmayı bilmek kadar püf noktalarını öğrenmek de önemlidir. Yemeğinizin lezzetini arttırmak için bu ipuçlarını gözden kaçırmayın deriz...

Çatlayan yumurtaları kaynatırken

Çatlayan yumurtaları pişirmek isterseniz, alüminyum folyoya sarıp pişirebilirsiniz.

Karnabaharı pişirmeden

Karnabaharı pişirmeden yarım saat önce tuzlu soğuk suda bekletirseniz kar gibi beyaz kalır.

Donmuş gıdalar

Donmuş gıdaları kendiliğinden çözülmeye bırakmayın; mikrodalga fırında, buzdolabında ya da ılık musluk suyunun altına tutarak çözebilirsiniz.

Kek ve pasta yaparken

Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın. Kek ve pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz.

Yemek pişirirken

Yemek pişirirken sıcak suya ihtiyacınız olacağından, mutfağınızda bir su ısıtıcısı bulundurun ya da suyu önceden ısıtın. Sıcak su size zaman kazandırır.

Balığı kızartma yapacaksanız...

Balığı kızartma yapacaksanız temizleyip iyice yıkayın.Kağıt havlu ile kurulayın.Balık ıslak olursa yumurta ve una bulamakta zorluk çekersiniz.Üstelik kızartma işleminiz zorlaşır.

Kaynak: Lezzet

875
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.