Mahmure

Yemek

Pratik Bilgiler

Küçük balıklar nasıl temizlenir?

Küçük balıklar nasıl temizlenir?

Küçük balıkları temizlemek çoğu zaman hepimiz için bir işkencedir. Bazıları nasıl yapılacağı hakkında en ufak bir fikre sahip değildir. Aslında balık temizlemenin püf noktalarını bilirseniz, bu işten gözünüz hiç korkmaz!

Güncellenme tarihi: 01.03.2012
balık

* Pulsuz ve küçük boydaki balıkları temizlerken bıçağa gerek yoktur.
* Balığı sol avucunuzun içine alıp, sağ elinizin işaret ve başparmağı ile balığın kafasını koparın ve sonra başparmağınızı karnına sokup yararak temizleyin. Ardından bol suyla iyice yıkamanız gerekir.
* Balıkları kılçıklı bırakabileceğiniz gibi, pişireceğiniz yemeğe veya kendi arzunuza göre fileto olarak da çıkarabilirsiniz. Bu işlem için karnını yardığınız parmağınızı hiç çıkarmadan kuyruğa kadar yürütmek ve sonra kılçığı ileri geri hafifçe oynatıp yumuşak hareketlerle yerinden çıkarmak yeterlidir.
* Bu balıklar küçük olduğu için filetoları genelde birbirinden ayırmaya gerek yoktur.
* Filetoları açık veya kapanmış olarak kullanabilirsiniz. Bunun istisnaları ile filetonun ne şekilde kullanılacağı genelde yemek tariflerinde belirtilir.
* Sardalya pullu balık olmakla birlikte yine aynı yöntemle ayıklanır. Ancak ayıklamadan önce parmaklarınızla pullarını kazıyabilirsiniz. Bu işlem için bıçak kullanmaya gerek yoktur, çünkü pullar iri ve yumuşak olduğu için parmak temasıyla yerinden ayrılır.

3833
dahafazlası
YORUMLAR

temizlemyii hiç sevmmem ama yemeye bayılırım. çünkü o kdr zorkii temizlemesi

fatmagül 20.10.2010 09:37:49

karideste çok zorlanıyorum, onu ayıklamanın kolay yolu var mı?

minnos33 19.10.2010 19:16:02

vallaha ben balıkları makro'dan alıyorum, geçen gün hamsi bile ayıklattım, kendin yapmak çok zor.

zeyno 19.10.2010 19:14:56
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.