Yemek

Evde galeta unu nasıl yapılır?

Evde galeta unu nasıl yapılır?

Evde biriken ekmekleri değerlendirmenin bir yolu da, kendi galeta ununuzu hazırlamaktır.

Güncellenme tarihi:
galeta unu

Galeta ununu 2 şekilde hazırlayabilirsiniz...

TARİF 1

Ekmekleri ince dilimlere ayırıp bir tepsiye dizin ve iyice kuruncaya kadar 1-2 gün bekletin.
Daha sonra fırında her iki tarafını da kızartın ve rondoda un haline gelinceye kadar çekin. Kapaklı bir kase veya bir poşet içine koyup buzdolabında muhafaza edin.

TARİF 2

Bayatlayan ekmeğin içini çıkarın. Kalan ekmeği mikrodalga fırında 800 wattta, 4 dakika tutun. Sonra çıkartıp, ekmeğin tamamen nemini kaybedip, kurumasını bekleyin. İyice sertleştikten sonra, rondodan geçirin. Bir kavanoza koyup buzdolabında saklayabilirsiniz.
Özellikle sebze ve tavuk panelerinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Yayın tarihi: 22.09.2010
11982
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.