Mahmure

Yemek

Pratik Bilgiler

Deniz Ürünlerini Seçerken

Deniz Ürünlerini Seçerken

Kabuklu deniz ürünleri ve balık seçmek zor ve önemli bir iştir. Taze olmayan balık ve deniz mahsülü yemek tehlikeli olabilir. Bunun için balık ve deniz mahsülü seçmenin püf noktalarına kulak verin: Istakoz alırken kabuğunu yakından inceleyin. Kabuk kırçıllaşmışsa bu bu ıstakozun yaşlı olduğunu gösterir. Taze balık gözlerinin parlak ve yüzgeçlerinin kırmızı olmasından belli olur. Ayrıca pullarının gevşek olmamasına dikkat edin. Midye, istiridye gibi kabuklu deniz ürünlerinin tazeliğini elinizle tartarak anlayabilirsiniz. Ne kadar ağırsa o kadar tazedir.
1142
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.