Mahmure

Yemek

Mutfağım

Ünlü İtalyan şeften mahmure.com’a özel pizza tarifi

Ünlü İtalyan şeften mahmure.com’a özel pizza tarifi

Ünlü İtalyan şef Viviana Varese, Mahmure.com takipçilerine özel nefis bir pizza!

Güncellenme tarihi: 19.04.2012

Akdenizli olmak kültürel değerlerde olduğu kadar lezzet ve sofra anlayışında da farklı yorumları gözler önüne seriyor. Bu iklimin insanları lezzetli yemekleri ve kalabalık sofraları seviyor. İtalya da gastronomik açıdan şüphesiz bu coğrafyanın en önemli ülkelerinden biri. Klasik mutfağı modernleştirmeyi çok iyi bir şekilde başaran İtalya farklı bakışa sahip şefleri de yetiştiriyor.

Milano'da ortağı Sandra Ciciriello ile işlettiği 1 michelin yıldızlı Ristorante Alice'nin şefi Viviana Varese mahmure.com takipçilerine evde de uygulanabilir, basit ama farklı sunumu olan bir pizza reçetesi çıkardı. İşte talya'da bugünlerde adından oldukça fazla söz edilen ünlü İtalyan şefin ilginç pizza reçetesi...

Fesleğen sosu:
80 gr fesleğen yaprağı
100 gr sebze suyu
1 avuç çam fıstığı
60 gr haşlanmış patates
60 gr sızma zeytinyağı
1 tutam tuz



Hazırlanışı:
Fesleğen yapraklarını kaynar suda 10 saniye bekletip hemen buzlu suya alın.
Kalan malzemelerin tamamını ve iyice soğultulmuş fesleğen yapraklarını mikser yardımıyla iyice çırparak püre haline getirin.

Domates Bavyera
500 gr domates püresi
2 yemek kaşığı domates konsantresi veya salça
200 gr çırpılmış krema
4 yaprak jelatin
Tuz&karabiber

Hazırlanışı:
Domates püresini iyice çırpın ve 1 gün dinlendirin. Dinlenmiş domates püresinin suyunu süzün. Püre kısmını tuz ve karabiberle tatlandırın. Jelatinlerin kullanmadan önce mikrodalga fırında kısa bir süre çözülmesini sağlayın. Jelatini ve domates püresini krema ile karıştırarak çırpın. Karışımı plastik kurabiye kalıplarında dondurun.

10657
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.