Mahmure

Yemek

Mutfağım

Pratik lezzet: Domatesli Bruşetta

Pratik lezzet: Domatesli Bruşetta

Bir İtalyan klasiği Bruşetta... Kızarmış ekmek,zeytinyağ ve sarımsak domatesle birleşince lezzeti dayanılmaz oluyor.

Güncellenme tarihi: 17.01.2012
domatesli bruschetta

Servis: 6 - 8 kişilik

Malzemeler


- 2 baget ekmek
- 125 gr. Tereyağı
- 5 diş ince kıyılmış sarımsak
- 1 paket fesleğenin yaprakları (ince ince kıyılmış)
- 5 orta boy, soyulmuş, küp küp doğranmış domates
- 2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar
- Tuz, karabiber

Yapılışı

Tereyağını teflon tavada kısık ateşte yakmadan eritin. Sarımsağı terayağının içine koyup 1 gece (vaktiniz yoksa 2-3 saat de yeterli olur) bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.Baget ekmeğini uzunlamasına kesin ve ortadan ikiye bölün. İçine önce terayağını sürün, sonra sırasıyla domatesi ve peyniri yerleştirin. 15 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

9910
dahafazlası
YORUMLAR

Feslegen yok tarifte? Onu da tereyagonda eritiyo muyuz?

Esra tarhan 01.01.2012 23:01:52

ben fesleğeni hiç sevmiyorum, kekik kullansam olmaz mı acaba, fesleğinin tadı çok keskin ve itici geliyor :(

selma 23.12.2011 11:15:04

ben bu lezzete bayılıyorum ve evde bayat ekmekle yapmak çok keyifli..

ella elen 03.04.2011 15:52:15
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.