Muhteşem ikililer ve şov dünyası

Türk halkı fazla düşünmeyi ve hayal gücünü fazla çalıştırmayı pek sevmediği için gösteri dünyasında baştan ona bir doz olarak verilen çiftlerin ayrılmasından pek hoşlanmaz.

Haberin Devamı

Kim uğraşacak şimdi? Baş aktristin yanına yeni bir erkek bulmaya çalış, sonra da onu birbirine yakıştır, uyumundan memnun kal, bir süre o çifti izlemekle yetin... Onun yerine ezberlenmiş ikililerin sürekli ısıtılıp gündeme getirilmesi her zaman daha iyidir ve daha garantili bir karardır.

Ama bazı yapımcıların da anlamadığı bir şey varsa bu çiftler ne kadar unutulmaz ne kadar garantili olurlarsa olsunlar zamanın değişmesiyle birlikte, yeni neslin favorileri de onunla birlikte başka kapıya sürükleniyor.

Bin bir umutla piyasaya ‘Muhteşem Yüzyıl’ın o akıl patlatan başarısına rakip olarak sunulan Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam dizisi yeni bir atakta bulunuyormuş. Dizide Valide Sultan’ı canlandıran Türkan Şoray’ın yanına Türk halkının kafasındaki mükemmel eşi Kadir İnanır’ı getirmeyi planlıyorlarmış. Büyük bir haber olarak medya sitelerinde müjdeleniyordu. İnanır bir sinema filminde rol alacağından şu an için teklifi reddetmiş ama açık kapı bırakılmış. Belki önümüzdeki sezonlarda istediği uzunlukta bir rol karşılığı o büyük bir özlemle beklenen ikiliyi ekranlarda görme şansına erişebileceğiz. Mutluyuz. Gururluyuz.

Haberin Devamı

Peki acaba geldiğimiz 2012 yılında, kıyametten hemen önce Türkan Şoray-Kadir İnanır ikilsinin reytingi hala eskisi gibi mi acaba? Bunu bir düşündüler mi?

Çünkü devir artık onların star olduğu yıllar değil. Türk sineması senede 478 film çekmiyor, en ünlü kadın oyuncumuz Şoray, onun yakışıklı ve ünlü erkeği maalesef İnanır değil. Onların izleyicisi de değişti, kafalarımızdaki algısı da. Onlara değer veriyoruz, sinemamızın unutulmaz ikilisi ama maalesef televizyon piyasası için eskidiler ve unutuldular.

Şimdi bir oturup düşünelim bakalım hanımlar: Kıvanç Tatlıtuğ- Beren Saat ikilisini yeniden görmekle Kadir İnanır-Türkan Şoray’ı yeniden görmek arasında eşit reyting oranı mı var?

Şov dünyası böyle bir yer. Ne kadar unutulmaz olursan ol maalesef bir süre sonra eskiyorsun. Yerine hemen yeni bir aday getiriliyor ve çark o şekilde dönmeye başlıyor. Şimdi devir Kıvanç ve Beren’in unutulmaz ikili olduğu dönem.

Haberin Devamı

Bundan bir 20 yıl sonra, ‘akıllı’ bir yapımcı uzun süredir iş yapmayan Kıvanç-Beren’i yeniden bir araya getirmeye çalışacak ama o zaman da yerlerine atıyorum Aynur-Mustafa çifti gelmiş olacak. Bu devran böyle devam edip duracak.

Kadir İnanır ve Türkan Şoray’ı eski filmlerinde, o en genç ve güzel oldukları haliyle hatırlamaya hep devam edeceğiz. Ama maalesef onlar var diye kimse bir diziyi açıp izlemeyecek. Oyunun kuralı böyle. Eskirsen unutulursun.

Yazan: Yiğit Karaahmet

Yazarın Tüm Yazıları