Kim o komşu?

Madonna konserinden, kürtaj tartışmalarına kadar pek çok heyecan verici gündemle dolu dolu Türkiyem’den, kendi payıma medyamız tarafından üzerinde fazla durulmadan geçilen bir maddeyi seçtim bu hafta.

Haberin Devamı

Türk rock müziğinin ve Türk siyasi protesto arenasının vazgeçilmez ve en başarılı yüzlerinden Aylin Aslım’ın evine polis baskını düzenlenmesi haberiydi bu. Haberi ilk gördüğümde, Aslım’ı sonunda birilerinin ciddiye alıp evini bastıklarını sandım. Üzüldüm bile bir an. Ama öyle değilmiş. Hiç de politik olmayan bir Nuriye Abla’yla Hayriye Teyze çekişmesiymiş işin aslı.

Bu çok içi acıtıcı yanlış durumu düzeltmek adına, hemen medyatava’ya açıklama gönderen Aslım’dan öğrendiğimize göre olay bir komşu kavgası. Ve bu kavga çok ama çok yanlış anlaşılmış.

Reha Erdem’in Büyükada’da çekimleri süren Şarkı Söyleyen kadınlar filminde oynayan Aslım, ayağını kırmış. (Evet, kendisi artık oyunculuk kulvarında da adından söz ettirecek. Kıbrıs! 40 pare top atışı lütfen). Açıklamanın geri kalan kısmını ise aynen medyatava’dan kopyalıyorum: “Ayağım kırılınca son dört haftayı evimin salonunda hareketsiz bir şekilde geçirdim. Bu süre içinde çok doğal olarak ziyarete gelen arkadaşlarım oldu. Komşum, son dört hafta içinde ne zaman misafirim olsa ve saat 12'yi geçse polis çağırmaya başladı. Polisler her seferinde "gürültü yok, olay da yok" diye geri döndü... Çöplerimi karıştıran, gündüz vakti "terlikle gezmeyin yerler çok ince, çok gürültülü temizlik yapılıyor" gibi şeylerle kapıya gelen birinden bahsediyoruz...”

Haberin Devamı

Bu über detaylı açıklamalardan sonra üstüne vazife olmayan şeylere ve mahalle kavgalarına bayılan biri olarak, kimin tarafını tutsam diye uzun uzun düşündüm. Bir kere Türk örf ve adetlerine göre hasta ziyareti dediğimiz şey kısa olur. Bu ne biçim hasta ziyareti ki her gece her gece 12’lere kadar sürüyor. Sanki taş doğuruyorsun, ne oldu yani? Ayağın kırıldı en az üç ay öyle yatacaksın. Bunu günlere ve makul saatlere bölebilirsin. Bu hasta ziyaretinden öte her gece 12’leri geçen bir ‘kır şeytanın bacağını’ partisi gibi geldi bana.

Bir de diğer yandan bir magazin ünlüsü olan Aslım, açıklama yapacak bir kulvarı olmayan ısrarcı komşunun bu kadar özelini nasıl döküp saçabiliyor? Biz tanımadan etmeden çöp karıştıran bir deli komşu portresiyle başbaşa bırakılıyoruz. İşte klasik bir Aylin Aslım örneği daha. İşine gelene fazlasıyla mazlum ve yardım sever, gelmeyenle de onu ezmek için elinden geleni arkasına koymayan bir ‘şov girl’

Haberin Devamı

Çok duyarlı ve yardım sever bir insansınız sayın Aslım. Bence komşunuzun ev adresini de vermelisininiz böylece her ne deseniz alkışlayan fan’larınız rahat rahat yumurta atabilirler.

Ben ise bu eli maşalı, elinden geleni ardına koymayan gerçek bir savaşçı komşuyla tanışmayı çok istiyorum. Kendisi bence harika bir insan. Ünlü falan dinlemeyip bıkmadan yılmadan mücadele eden bu gerçek savaşçı kadına buradan öpücüklerimi yolluyorum.

Desteğimiz sonsuz kendisine.

Yazarın Tüm Yazıları