Kadınlığa dair kafamda deli sorular

Türkiye'de her türlü şuursuzluğun karşılığı olduğunu keşfetmem çok fazla zamanımı almadı aslında. Her seferinde 'burada ne işim var benim?' dediğim muhtelif organlarda düşmanlarıma düşman eklerken, her biri bittiğinde ondan daha da saçması hayatımda kendine bir yer açmayı başardı.

Haberin Devamı

Şimdi de 'Kadına dair her şey' sloganıyla çıkan bir Türkiye'nin en çok okunan kadın sitesindeyim. Kadınlara karşı sanırım bu şuursuzluklarının bir sonu olmadığı için seviyorum ve onlardan korkuyorum. Benim için faks makinesi gibiler. Dünyanın en karmaşık aletleri. Teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin (Artık düşünürsek neredeyse ışınlanma icat edildi) faksların nasıl işlediğini sırrını asla çözemeyeceğim. Nasıl oluyor yani, o yazdığınız yazı aynı o haliyle, aynı el yazısıyla karşı tarafa gidebiliyor? Faks cihazları hakkında her hafta yazı yazmamı istemeleri de bununla aynı zorlukta benim için.

Kadınların en çok okuduğu sitede neden benimle çalışmak istiyor? Dünya neden yuvarlak? Seda Sayan neden Türkiye'nin en güvenilir ünlüsü? Düdüklü tencere nasıl bir mantıkla işliyor?
Kadınlara dair hangi eşsiz fikirlerimi bu sitede paylaşacağım?

Uçaklarda ağlayan çocuklarını tatil beldelerine kargoyla göndermeleri gerektiği fikrimi mi?
Yoksa 2011 yılında hala kadın haklarının eşitliğini savunmak zorunda kalmamızın aslında onların asırlardır bir türlü organize olamamaları yüzünden olduğu muhteşem fikrimi mi? (Ya da Muhteşem Yüzyıl'daki Hürrem'in ve İffet'teki İffet'in şaşı olduğu görüşümü mü?)

Ama benim de kadına dair her şeyde merak ettiğim detaylar yok değil.

Mesela kadınların külotlu çorabı kaçırmadan nasıl giydikleri anladığım gün hayatın anlamını çözmeye bir adım daha yaklaşacağımı hissediyorum. Kaçan çorapları ojeyle tamir etmeyi nasıl becerdiklerini anladığımda ise bu adım sayısı ikiye çıkacak.

Ruju taşırmadan nasıl sürüyorlar mesela? O rujları taşırmadan sürmek imkansız. Denemedim mi sanıyorsunuz? Elbette denedim. Taşıyor yani başka yolu yok.

(Birbirimizi pek fazla tanımadığımız için bikini bölgesiyle ilgili meraklarıma henüz girmiyorum).
Burada yazmaya başlama önerisi geldiğinden beri hayatımdaki kadınlarla ilişkilerimi de gözden geçirdim. Bu zaman kadar çalıştığım kadın patronlarıma ağızlarını yırtmak için sağ el işaret parmağım ve sol el işaret parmağımı mı ağızlarından güvenlik tarafından çıkarıldığı dakikalardan, aynı sağ ve sol el olayının bir versiyonunu da annemin benim ağzımda uyguladığı versiyonuna kadar çeşitli sahneler geçti gözümün önünden.

O yüzden yapacak bir şeyimin olmadığını hissediyorum. Bu da hayatımda hiç bilmediğim tekinsiz sularda can simidi olmadan yüzme bağımlılığımın başka bir çeşidi olarak kayıtlara geçsin lütfen. Bu da o dönemlerden biri.
Benim kişisel Titanik yolculuğum. Kadına dair her şey dönemi.

Peki o halde yapacak bir şey yok. Bunu siz istediniz.

O zaman cümleten hoş bulduk hanımlar.

Yazarın Tüm Yazıları