Çaydanlıktan dökülen su sesi

İnsanın parası olduğunda yapabileceği en güzel şey, hobilerine dilediği kadar zaman ayırabilmek. İş başlığı altında sonsuz kaynağı, zevke sefaya aktarmak ne hoş… Bulanmadan akmak ne güzel!

Haberin Devamı

Sertab Erener’in geçtiğimiz Pazar günü Radikal’e verdiği röportajı okuduktan sonra bu hisler içindeydim. Sertab eski Türk Sanat Müziği şarkılarını seslendirdiği yeni albümü Ey Şuh-i Sertab için ne çalışmış, ne çalışmış… Bu eserleri layığıyla söylemek için o kadar kastırmış ki şarkıların orijinal kayıtlarında kullanılan ve artık günümüzde üretilmeyen müzik aletlerini yeniden ürettirmiş. Konservatuara profesörleri bulup çaldırmış vs vs. Bir dolu iş. Bir dolu goy goy. Yakışır.

Ne güzel işte parası var yapıyor. Ama maalesef ne kadar para dökülürse dökülsün, bu sanat müziği albümünde eksik olan bir şey var. Artık fotoğraflarında görüldüğü kadarıyla bir android’e dönüşmekte olan Sertab Erener’de ruh yok. Bir çaydanlıktan metal tencereye dökülen su sesi bile ondan daha etkileyicidir. Türk Sanat Müziği duayeni değilim, zaten herhalde artık bu işin duayenleri de bakırcı ustası gibi olmuştur, arasak bulabilir miyiz bilmiyorum? Sadece hissettiğim şeyi söylüyorum.

Haberin Devamı

Ha Turkcell jingle’ı seslendirmiş ha ‘Ada Sahilleri’ni ikisi arasında bir fark yok gerçekten. Eski albümlerinden birinde Makber’i remiks yapacağım diye mahveden kadının bu iddiası takdire şayan. Yeşil çayı aşırı tüketmek böyle bir özgüven getiriyor herhalde insanlara.

Aynı sıkıcılık, aynı her karesine sinmiş reklam ve pazarlama kokan stratejik taktikler. Radikal röportajı, o saz eserlerinin tekrar üretildiğinin araya sıkıştırılması, bol miktarda bahsi geçen ‘Benim babam da Sanat musikisine çok ilgiliydi. Hatta benim adım bile Ey şuh-i Sertab şarkısından geliyor, o yüzden bu albümün adı da bu’ gibi çalışıldığı son derece belli diyaloglarla iyice yaldızını perçinliyor.

Üstelik ben bu albümün çıkış zamanını yanlış bulan kötü ‘analistlere’ de katılmıyorum. Bu albümün çıkış zamanında kötü demek bir trene bakmak kadar aptalca. Sertab şimdi buradan ne ekmek yer! Soner Sarıkabadayı besteleriyle uğraşacağına, burada hazır yapılmışı, insanımızı etkilemişi var. Neden onu söylemesin? Beş tane Açıkhava konseri (mutlaka orkestranın nasıl önemle toplandığını belirte bir Radikal röportajı daha verilir), üç tane sahil turnesi, iki içki sponsoru bulup bir de onunla bir turne daha derken yine cepler dolar. Vallahi Serdar Erener işi iyi biliyor.

Haberin Devamı

Zaten röportajdan öğrendiğimiz kadarıyla bu albümle ilgili de en iyi yorumu yine Serdar Erener’e, Bülent Ersoy yapmış. Erener bir reklam çekiminde Ersoy’a ‘Bizim Sertab da bir sanat müziği albümü çıkarıyor’ demiş. Kadın da haklı olarak şu cevabı vermiş ‘Neden?’

Hakikatten neden?

Yazan: Yiğit Karaahmet

Yazarın Tüm Yazıları