Cildiniz Işıldamıyorsa Makyaj Anlamsız...

Güzelliğin çok bilinmeyenleri konu olunca yazacak, söylenecek çok söz var. Atlanan detaylarla işe başlamak en doğrusu.

Haberin Devamı

Aynada kendimize baktığınız zaman detayları görmeyebiliyoruz ama derin bir inceleme yaptığımızda kendisi küçük gibi görünen ama çapı büyük olan sorunlar bir bir karşımıza çıkıyor.

Örneğin aynada dilinize baktığınız zaman sarılıklar yer yer morluklar görüyorsanız, o bölgeler bakterilerin yuva yaptığını ve her gün dilimizi önden arkaya doğru fırçalamamız gerektiğini hatırlatmalı. Gün içinde ayaklarınız koku yapıyorsa sentetik ayakkabılardan uzak durmamız gerektiğini ve kokuya neden olan şeyin nemlenme olduğunu söylüyor sessizce. Her gün ayak deodorant kullanmak ve ayakların kuru kalmasını sağlamak çok önemli bu noktada.

Cilt bakım rutinleri

Büyüteçli aynalardan edinmek ve arada bir de olsa burnunuzun kenarını kontrol etmek gözeneklerinizin büyüyüp, büyümediğini gösteriyor. O zaman yüzünüzü iyice yıkayarak temizleyici jel ya da köpük kullanmanız ve sıkılaştırmak için de her akşam nemlendirici öncesi tonik kullanmaya başlamanız gerekiyor. Haftada bir peeling ve maske yapmak, ampul ve serumlardan destek almak da olmazsa olmaz rutin bakımlardan biri haline gelmeli.

Haberin Devamı

Genital bölge temizliğinde banyo yaptığımız duş şampuanlarını kullanmamak, pH değerini koruyacak ürünleri tercih etmek, gün içinde en az dört defa elleri nemlendirmek, kış ayları bile olsa güneş koruyucu içeren kremleri sürmeden dışarı çıkmamak zorunlu.

Güzelliğin kurallar listesi uzun

Nasırlaşan, kuruyan ve sertleşen ayak derisini yenilemenin, yaşlanma etkilerine karşı korumanın da yolu ayak peeling yapmaktan geçiyor. Ayakları banyo sonrası iyice kurulayıp nemlendirmek, yüzümüz ne kadar neme ihtiyaç duyuyorsa vücudumuzun da aynı oranda nem istediğini unutmamak güzellik kuralları listesinin ilk 10’unda.

Cildiniz Işıldamıyorsa Makyaj Anlamsız...

İnanılmaz yoğun bir gün ve geçe geçirseniz bile yüzünüzü iyice temizlemeden yatmamalı, kullanacağınız ürünlerde doğallık sertifikalarını aramalı, yediklerimiz kadar cildimize sürdüklerimizin de aynı oranda vücudumuza sirayet ettiğini unutmamalısınız.

Haberin Devamı

Güzellik kişiden kişiye, bakışa göre değişen bir kavram ama dünya artık güzelliğin sağlık anlamına geldiğini kabul ediyor. Indiana Üniversitesi hocalarından Maria Grabe, “İyi giyinmiş, makyaj yapmış, vücut proporsiyonları iyi olan bir kadın mı güzeldir? Sağlıkla ışıldayan saçlar ve cilde sahip bir kadın mı?” diye soruyor. Verilen çok sayıda yanıt sağlıklı görünmeden güzellikten bahsedilemeyeceğini anlatıyor.

Cildimize sürdüklerimiz konusunda dikkatli olmak yetmiyor. Vitamin ve mineral açısından zengin besinler tüketmeli, günümüzün popüler diyetlerinin güzelliğimizi alıp götürebileceği ihtimalini unutmamalı ve açık havada derin nefeslerle yürüyüş yapmalıyız. Güzelliğin bir bütün olduğunu görebilmek için aynaya daha çok bakmalıyız belki de.

Haberin Devamı

YASEMİN CANDEMİR

https://www.instagram.com/yaseminycandemir/?hl=en

Yazarın Tüm Yazıları