CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor

'İSTANBUL Parlamentosu’ndaki dünkü seçim kulislerine ilişkin notlarımıza devam ediyoruz.

Haberin Devamı

- İBB Meclisi CHP grubu, 1’inci Başkanvekilliği’ne Beylikdüzü Meclis Üyesi Nuri Aslan’ı getirdi. Aslan, Ekrem İmamoğlu’nun güvendiği bir isim. 2’nci Başkanvekili ise eski AK Parti Grup Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın amcaoğlu Gökhan Gümüşdağ (Küçükçekmece) oldu. Gümüşdağ dört dönemdir Meclis’te ve sevilen bir isim.

- Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, partisinin üye sayısının azlığından ötürü grup başkanvekilliğini kabul etmedi ve yerine İnşaat Mühendisi Zeynel Abidin Okul (Fatih) getirildi. Okul, Erdoğan’ın ilk belediye başkanlığında döneminde İBB Genel Sekreteri olan rahmetli Kahraman Emmioğlu’nun damadı. AK Parti Grup Sözcüsü de Murat Türkyılmaz (Pendik) oldu.

- CHP’nin İstanbul’da kazandığı 26 ilçenin belediye başkan yardımcılıkları atamalarında ‘sıkıştığı’ söyleniyor. Kendilerine dıştan çok baskı olduğu belirtiliyor. İsimlerin ‘güvenilir’ ve ‘temiz’ olması konusunda titizlik gösterildiği duyumlarımız arasında. Ancak biz ‘şerhimizi’ şimdiden rezerv etmek durumunda olduğumuzu belirtmek isteriz. Bilindiği gibi ilçe belediye başkan yardımcılarını başkanlar atıyor. Atanacakların arasında iddialar çeşitli. Öyle isimler varmış ki, yolsuzluktan hapse girmiş, yargılanmış kişiler. Bizim gibi bazı meclis üyelerinin de bu konuda hassas olduğunu gördük. CHP’li belediye başkanlarının birçoğu atama yetkisi olmasına karşın siyasi yani Meclis üyelerini başkan yardımcısı olarak atamıyorlar. Şöyle bir tuhaf gerekçe gösteriliyor: “Meclis üyesini başkan yardımcısı olarak atarsam belediye başkanı olma potansiyeli olur, yani bana rakip olur.”

Haberin Devamı

Ne kadar bencil ve egoist bir anlayış!

Dünkü yazımızdaki ‘Tek ses, tek nefes’ başlığı üzerine bazı İBB Meclis üyeleri aradı; “Yalçın Bey biz konu mankeni olmayız. İlk dönem diye böyle davrandık, bir dahaki grup seçimlerinde en az 100 meclis üyesi muhalefet eder, göreceksiniz. Bunun bir de cumhurbaşkanlığı seçim dönemi var. Ekrem İmamoğlu aday olursa, istediği meclis üyesini başkan seçtiremez, grup olarak karşı aday çıkaracağız şimdiden biline” diye konuştular. Demek savaş olacak!

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Osmanlı’dan sonra 100 yıl duraklama olacak ama sonra kurulacak Türk Devleti, 10 Osmanlı gücünde olacak.” Muhyiddin İbnü’l Arabi-Endülüslü Mutasavvıf

HEM DEVLET SANATÇISI HEM SİYASET BİLİMCİ

DEVLET sanatçısı Uğur Çınar, Türk müziğinin sevilen şarkılarını senfonik düzenlemelerle Ada Plak etiketiyle müzik sevenlerle buluşturdu.
Son yıllarda tüm dünyada plakların yeniden gündeme gelmesiyle ülkemizde de prestijli sanatçıların albüm çalışmaları plak olarak müzik marketlerdeki yerlerini almaya başladı. Uğur Çınar bu ilk plak çalışmalarında, müzik yönetmeni olarak Türkiye’nin en önemli müzisyenlerinden Eylem Pelit’le çalıştı. Şarkıların düzenlemelerini Ferhat Livaneli, Ufuk Yıldırım, Göksun Çavdar, Eylem Pelit yaptı. Plağın repertuvarı Dede Efendi’den Nâzım Hikmet’e, Ege zeybeğinden tangoya uzanan geniş bir yelpaze ile hazırlandı. Çınar’ın farklı yorumu ve ses rengiyle şarkılar alışılmışın dışında dünden bugüne güzel bir köprü oluşturdu.

Haberin Devamı

İTÜ Devlet Konservatuarı mezunu, doktorası ve akademik kariyeri olan siyaset bilimci Çınar, daha önce İstanbul’da AKM Müdürlüğü’nde bulunmuştu.

İŞYERİ LEVHALARI HAKKINDA

İŞYERİ levhaları hakkında yasal bir düzenleme olmadığı anlaşılıyor. Bu nedenle işe belediyeler el koyuyor gibi. Doğu ve Güneydoğu’daki belediyelerin işyerlerine Kürtçe adlar konulmasını teşvik edeceği de basında yer aldı. Bunda da hiçbir sakınca yoktur. Şöyle düşünmek daha doğrudur sanırım. Kürt sorunu, Kürtçenin bu biçimde görünür hale gelmesinden değil, aksine gelmemesinden (buna benzer nedenlerden) doğmuştur. Bu konudaki kafa karışıklığını gidermek için tutulacak yol kanımca işyerlerine ister sözcük ister
yazıyla Türkçe olmayan bir ad konulacaksa, yanına Türkçesini de Latin Alfabesi’yle yazmak yeterli olur. 

Haberin Devamı

Zeki SARIHAN

BU ATIK UYARI OLMALI

RAMAZAN Bayramı tatilinde İstanbul’un yeşil alanları ziyaretçi akınına uğradı. İBB ekipleri yeşil alanları temiz ve bakımlı tutmak için aralıksız çalıştı. Tatil boyunca İstanbul’un yeşil alanlarından 1.170 ton çöp toplandı. İBB ekipleri sahil ve plajlarda da çalışma yürüttü. Kıyı ve plajlarda yaklaşık 270 ton atık temizliği yapıldı. Toplamda 1.440 ton çöp toplandı.

MESAJ PANOSU

Balkan esintileri

- TEKİRDAĞ NKÜ’de ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ gerçekleşti. Makedonyalı heykel sanatçısı Prof. Dr. Valentina Stevanovska ile resim sanatçısı Prof. Dr. Fehim Huskiovic’in eserlerinin yer aldığı ‘Balkan Esintileri Resim ve Heykel Sergisi’ NKÜ’de açıldı.

Haberin Devamı

- DÜNYADA ilk kez Türkiye’de gerçekleşecek olan Tüketim Ekonomisi Konferansı IPEC2024, 29-31 Mayıs tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecek. Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından birçok uzman ve isim konferansta bilgi ve deneyim paylaşımı yapacak.

Siyaset kulisi

- GÖREVİNİ MHP’li başkandan devralan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu personeliyle bir araya geldiğinde, “Burası Silivri’ye hizmet etmek için var. İşte bu yüzden işinizi en iyi şekilde yapmanızı istiyorum. Partizanlığa, emek hırsızlığına, çalışmayıp işini yapmayanlara yer yok burada” dedi. 

Yazarın Tüm Yazıları