Zumba Kids&Junior Nedir?

Çocuklar motor gelişimleri açısından 2 yaş itibari ile cimnastikle spora başlayabilir. 4 yaştan sonra yüzmeyle devam edebilir, 7 yaş ve sonrasında branşlaşmalara ve kendi vücut ağırlığıyla spor yapmaya başlayabilir.

Haberin Devamı

Bu konuda velilerin çok dikkatli olmaları gerekiyor çünkü çocuklarına 10-12 yaş civarlarında ağırlıklı antrenman yaptırmaya başlamak çocuklarının gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecektir. Profosyonel hocalarla görüşmeden spora başlamak her çocuk için önem verilmesi gereken bir durumdur. Çocuklarımızın fiziksel, psikolojik, hormonel gelişimleri için hayatlarınının tamamına etki edecek bu kararlar verilmeden mutlaka uzmanlara danışılmalıdır.

Zumba Kids, içeriğinde müzik ve dansı içinde barındıran bir egzersiz sistemidir. Bu şekilde çocukların ritim duyguları gelişirken aynı zamanda da onlar farketmeden egzersizlerini de yaptırmış oluyoruz. Spora gitmek çocuklara yoğun eğitim temposundan sonra psikolojik ve fiziksel olarak zor gelirken, zumbaya ders saatinden önce gelip hazır bekliyorlar. Zumba sosyal aktivite olarak çocuklar için çok uygun bir sistem. Derse geldiklerinde yeni arkadaşlar edinip onlarla dans etmenin çok keyifli ve bireyselleşmeleri için çok faydalı bir sistem olduğunu söyleyebilirim. Derste kullanılan şarkılar için yaptığımız kareografileri de ezberlemeleri gerektiğinden zihinsel bir aktivite de yapmış oluyorlar. Bunların hepsi Zumba’nın, çocuklarda sosyal, psikolojik, zihinsel, fiziksel ve bireysellik gelişimini sonuna kadar destekleyen bir egzersiz sistemi olduğunun ispatıdır.

Haberin Devamı

Çocukların egzersiz yapmaları bu işin temel amacı tabii ki. Bunu eğlenceli hale dönüştürerek yapmaya çalışıyoruz. Spor, sürekliliği olduğunda etkisini gösterdiği için bunu bir kez yapıp bırakmamalarını ve hayatlarına koymalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Obez çocuklar konusunda çocukların ilk olarak doktor kontrolünden geçmiş olmasını istiyoruz. Zumba yapması uygun mu kararını veririken neden kilo alıyor ya da almış? Sağlık problemi var mı, gibi sorunların cevaplarını biliyor olmamız bize yön veriyor ve işimizi kolaylaştırıyor. Zumba yaparken çocuklar ekstra bir ağırlık kullanmadığımız için gelişimlerine ve büyümelerine asla engel olmuyor. Tam tersine salgıladıkları hormonlar, kas gücünün kendi vücut ağırlığı ile güçlenmesi ve kas boylarının uzaması ile büyümelerini olumlu yönde destekliyor. Zumba, çocukların hareketini sağladığı için nabız aralıkları doğrultusunda kilo vermelerini de destekliyor.

Haberin Devamı

Zumba Kids&Junior Nedir

Anneleri, doktorları ve eğitmenleri ile bir ekip eşliğinde çocuklarımıza kilo verdirmek de mümkün oluyor. Annelere burada büyük iş düşüyor. Yemek olayını kontrol altına aldığımız anda kilo vermemeleri kaçınılmaz. Ayrıca sadece kilo vermeye değil kilo almasına ihtiyacımız olan çocuklarımız da oluyor. Bunu yine yemeklerini düzenleyerek kas oranlarını artırarak çocuklarımızın sağlıklı kilo almasını da sağlayabiliyoruz. Kilo vermek isteyen çocuklarımız oldu ve biz bahsettğim gibi önce sorunun kaynağına inip neden kilo aldıklarını bulduk doktorumuzla ve şeker problemi çıktı. Bunun üzerine beslenme düzenini ve egzersizlerini düzenleyerek kilo vermeye ve hatta şekerini de düzene sokmaya başladık. Annesinin gözündeki mutluluğu görmenizi çok isterdim.

Haberin Devamı

Zumba kareografileri bize her ay zumba tarafından hazırlanmış veya güncel popüler şarkılara yaptığımız kareografilerden oluşuyor. Onlar bu derse o kadar severek geliyorlar ki evde resmen ödev yapar gibi kareografilere çalışıp geliyorlar. Öğrenmeye çok açıklar ve gözümün içine bakıyorlar. Aynadaki yüz ifadeleri ruhlarındaki mutluluğu o kadar iyi tanımlıyor ki izlemeye doyamazsınız. Öğretmek için gerçekten çok çaba sarfetmiyorum onlar o kadar keyifle yaptıkları birşeyi öğrenmekte de zorluk çıkartmıyorlar bana.

Ritim duygusu şarkının içinde çalan enstrümanlar, duraklar ve vücudu buna adapte etmek gerçekten kolay iş değil. Çocukların öğrenmeye en açık dönemlerinde müzikle öğretmek çok daha akılda kalıcı ve keyifli. Bisiklete binmek kadar bilinçaltı bir öğrenmeye neden oluyor. Şarkıyı 2 yıl sonra da duysa o şarkının koreografisini çıkıp yapabilir hale geliyorlar. Ritmi hissederek dans ettikleri için müzik kulakları ve el-kol koordinasyonları birarada çalıştırabilme yetisi kazandırıyor. Salonumuza spor yapmak için gelen üyelerimizde el-kol koordinasyonu yaparken zorlanan o kadar çok üyemiz var ki. Okuldaki beden eğitimi ve spor derslerinin burada ne kadar önemli olduğunu da vurgulamış oluyoruz.

Haberin Devamı

Pilates ve Spor Eğitmeni Seval Ergun

INSTAGRAMhttps://www.instagram.com/s.e.v.a.l.e.r.g.u.n/

Yazarın Tüm Yazıları