Başkentin Osmanlı’sına bak

En başa tabi ki Anıtkabir yazılır...

Haberin Devamı

Sonra, 

“Böyle sessiz ayrılıklarda
Her şey önceden belli olur
En güzel zamanında, aşkın ve hayatın
İnsan deli olur…” diyen Turgut Uyar..
Ardından “Anne ben geldim, oğlun, hayırsızın” dizelerinin sahibi Ahmet Erhan..
Sadece ‘Fikrimin İnce Gülü’ ile değil birçok eseriyle bizleri büyüleyen Adalet Ağaoğlu.. Son romanı, ‘Kuşlar Yasına Gider’le suskunluğunu bozan Hasan Ali Topbaş..

İDİL BİRET’İN, EFE AYDAN’IN ANKARA’SI

Minik elleriyle tuşların üzerinde at koşturan, dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret.. Çocukluğumuzun dev oyuncusu Kartal Tibet.. “Beni artık kimseler aramasın, aşkın en tabanında yattığım anlaşılmasın…” dizesiyle, bize aşkın şiddetini anlatan Ahmet Telli.. Tıp alanında dünyada tanınmış Prof. Dr. Münci Kalaycıoğlu.. Evinin önünde uğradığı suikastle öldürülen Tarihçi Necip Hablemitoğlu.. Basketbolu ilk sevdiğimiz dönemlerde, parkedeki kahramanımız Efe Aydan.. Paralimpik Oyunlarında, okçuluk dalında şampiyonluğu bulunan Gizem Girişmen.. Başkentin nesi meşhurdur deseler, ilk çırpıda aklıma bunlar gelir.. Anıtkabir ve bu özel şahsiyetler..
Futbolda yeri geldi Gençlerbirliği, yeri geldi Ankaragücü ile mutlu olduk..

Haberin Devamı

ANKARA’NIN SOĞUĞUNDA YANAN ATEŞ

İşte şimdilerde bir takım var ki tam başkentin ayazında içimizi ısıtıyor.. Mustafa Reşit Akçay’ın önderliğindeki Osmanlıspor..
İlk kez katıldığı Avrupa Kupalarında, neler yapıyor neler.. Villarreal, Steaua Bükreş ve Zürih’in yer aldığı gruptan lider olarak bir üst tura çıktı.. Şahane bir başarı..
Geçtiğimiz günlerde Mustafa Reşit Akçay hocayı yazmıştım..

PROJENİ BİRAZ GECİKTİR HOCAM

Menotti, örneğinden yola çıkarak..
1978’de Arjantin’i Dünya şampiyonu yapan Menotti ile bundan 7 yıl önce Buenos Aires’te buluşmuştum. Altı çizilecek notlar aktarmıştı. ‘Futbol halktan çalındı. Artık her şey para olmuş’ demişti. İşte Osmanlıspor’un hocası Mustafa Reşit Akçay da endüstriyel futboldan yakınıyor. Öğrendiğim bilgiye göre Akçay, Osmanlıspor’u bıraktıktan sonra herhangi bir kulüp takımı çalıştırmayacakmış. Kendi futbol okulunu kurup sokaktaki gençlere futbol öğretecekmiş.
Ne diyelim hocam yolun açık olsun da bence bu projeyi biraz daha geciktir.. Biz senin o sempati ve felsefe saçan gözlerinde Osmanlıspor’a daha vereceğin çok şeyin olduğunu görüyoruz..
İstanbul kaynaklı başarı hikayelerinin yanına Anadolu’dan yeni bir devrimin ayak sesleri var sanki.. Zaten aslın Trabzonlu.. Doğduğun coğrafyanın takımı Trabzonspor o devrimi çoktan yaptı, biliyorum.. Bursaspor da bir başkaldırı gerçekleştirdi.. Senin takımın da Süper Ligde iyi gidiyor, ancak sen devrimi Avrupa arenasında gerçekleştiriyorsun emin adımlarla.. Çok güzel hareketler bunlar, hocam..
Bak ne diyeceğim.. Sen bu yolda böyle ilerlersen yukarıda adını saydığım ünlü bir çok isim sana ve takımına ait özel eserler üretebilir.. Yaşayanlar oturup yazar, hayatta olmayanlar ise ruhlarıyla eyleme geçer..
“Başkentin Osmanlı’sına Bak” diye..

Yazarın Tüm Yazıları