Kozmetoloji Kimliğinizi Biliyor musunuz?

Cildimiz en büyük ve en göz önünde organımız. En çok göz önünde olduğu için, en özen göstermemiz gereken ve en çokta para harcadığımız. Öyleyse cildimiz için bir kozmetoloji kimliği edinmemizin zamanı gelmiş demektir.

Haberin Devamı

Nedir bu kozmetoloji kimliği?

Duymamış olmanız gayet normal, sadece ülkemiz için değil dünya içinde yeni bir kavram.

Artık teknolojik cihaz ve yazılımlar ve yapay zekâ kullanımı ile bilimsel analizler yapılıp cildin nemi, sıcaklığı, yağı, 3D analizlerle kolajen yapısı, oksidatif stresi, lekelerin derecesi, boyutu, saçın hacmi, dolaşımı, kalınlığı gibi sonuçların elde edilebildiği detaylı ölçüm test ve analizler yapılabiliyor.

Kozmetoloji kimliği de bu analiz sonuçlarına göre ortaya çıkıyor. Kozmetoloji kimliği sayesinde cildinizin mevcut durumunu, var ise cildinizdeki problemin kaynağını ve nasıl giderilebileceğini, ilerde cildinizde neler olabileceğini, nelere dikkat edip nasıl önlemler almanız gerektiğini, hangi etken maddelerin cildinize uygun, nelerin eksik olduğunu, cildinizi nasıl koruyabileceğinizi öğrenmiş oluyorsunuz. Hepimizin bence bu kimliğe ihtiyacı var. Üstelik bu kimliğe 1 saat içinde sahip olabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Hepimiz eşsiziz. Hiçbirimiz, birbirimiz ile aynı değiliz. Standart olarak üretilen kozmetikler ve standart uygulanan bakımlar hepimizde aynı etkiyi meydana getirmeye biliyor. Her bireyin ihtiyacı farklı... Bu analizler, testler ve ölçümlerle ortaya çıkacak kozmetoloji kimliği ile en etkin sonuca yönelik nokta atışı bakımlar ve kozmetiklere ulaşmak mümkün. Standart ve size uygun olmayan bir üründen ya da bakımdan fayda beklerken, zarar görebilmeniz son derece olası. Ürün, kötü olmayabilir ama size uygun da olmayabilir.

Diyelim ki cildinizde kolajen üretim değerleriniz gayet normal ve kolajenli krem kullanıyorsunuz, bu tip bir uygulamadan hızlı, etkili sonuç beklemek son derece yanlış¸ olur. Önemli olan, cildiniz ne durumda ve neye ihtiyacı var bunu analiz yolu ile tespit edebilmek. Bunu bilerek ürün kullanımı ve bakımlar gerçekleştiğinde, çok daha kısa sürede, hızlı ve maksimum fayda sağlanması mümkün.

Hem de harcamalarınızdan da tasarruf ederek. Kozmetoloji kimliğinizin olması size kişiye özel kozmetiğin yolunu da açmış oluyor. Bir sonraki yazımda kişiye özel kozmetikle ilgili detayları da sizlerle paylaşacağım.

Sağlıkla kalın.

Haberin Devamı

Kozmetoloji ve Tibbi Bitkiler Uzmanı Seda Sakacı Çelik

http://www.sedasakaci.com/

https://www.instagram.com/sedasakacicelik/

Kozmetoloji Kimliğinizi Biliyor musunuz

Yazarın Tüm Yazıları