Göz Çevresi Kremleri Nasıl Uygulanır?

Dermatolog Dr. Şale Yılmaz, göz çevresi kremi kullanımı hakkında dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için anlattı.

Haberin Devamı

Göz çevresi cildi hassas ve ince yapısıyla yüzümüzde zamanı en çok belli eden bölgedir. Güneşin etkileri başta olmak üzere pek çok zararlı etkene karşı çok daha duyarlıdır.

Güçlü mimik kasları nedeniyle erken yaşlarda göz çevresi kırışıklıları başlar. Bu hassas bölgeyi iyi bir bakımla desteklemek ve korumak gereklidir. Seçeceğiniz ürünler bu anlamda önemlidir.

Göz çevresine ürün seçerken beklentileriniz gerçekçi olmalıdır. Göz çevresi kremleri tüm çizgileri, torbalanmayı, sarkmayı düzeltemez. Ancak iyi bir ürün cilt kalitesini, rengini düzelterek kırışıklık görüntüsü azaltır ve elastikiyeti arttırır.

Göz çevresinin sabah ve akşam uygun bir temizleyiciyle temizlenmesi, sonrasında göz çevresi kremi kullanılması gerekir. Özellikle 25 yaşından sonra krem kullanma alışkanlığı başlanmalıdır.

Haberin Devamı

Cildi temizlerken, makyaj yapıp, silerken hırpalamak, ovuşturmaktan kaçınmak gerekir.Göz Çevresi Kremleri Nasıl Uygulanır

Göz çevresi kremi alırken kavanozda olan ürünleri tercih etmeyin, kapak açıldığı zaman hava temasının çok fazla olması içeriklerin etkinliğini azaltır. Ayrıca ürünü kullanırken hijyen sorunları yaşanabilir.

Göz çevresi ürünlerini kullanırken göze çok yakın uygulamayın. Az miktarda ürünü yumuşak hareketlerle uygulayın, sonrasında makyaj uygulanacaksa bir süre bekleyin.

Göz çevresi cildi daha kolay reaksiyon vereceğinden parfümsüz içerikleri tercih edin.

KREM İÇERİKLERİ 

Gündüz kullanılan göz çevresi kremleri SPF içerirler ve gün boyunca cildin görünümünü düzeltirler. Eğer ürününüz güneş koruyucu içermiyorsa mutlaka ek bir güneş koruyucu kullanın.

Hyalüronik asit iyi bir nemlendiricidir. Yoğun su tutucu özellikleri vardır. Cildi iyi nemlendirmek, kırışıklıkların görünümünü azaltır.

Seramidler nemlendirici etkilerinden dolayı kremlerin içeriklerine eklenebilir.

AHA, gece kullanılan göz çevresi kremlerine eklenebilir. Onarıcı, yenileyici etkileri vardır.

Retinol hücre yenilenmesini ve kollajen üretimini arttırır. Cildi güçlendirir ve sıkılaştırır. Ancak güneşe hassasiyet yaratabilir.

Haberin Devamı

Göz Çevresi Kremleri Nasıl Uygulanır

Göz altı torbaları ciltte elastikiyet kaybına ve göz altında sıvı birikimine bağlı oluşur. Kafein bölgedeki kan dolaşımını düzenleyerek ödemi ve torba görünümünü azaltır. Ayrıca retinol, AHA VE C vitaminli ürünlerde cildi toparlamak, sıkılaştırmak için tercih edilebilecek içeriklerdir.

Göz altı morlukları genetik faktörlere, güneş hasarına, yaşa ve yapısal olarak damarların yüzeyel olmasına bağlı olarak çok sık görülür. K vitaminli ürünler görünümü azaltmak için kullanılır. C vitaminli ürünler cildi güçlendirerek, rengini açar. Ayrıca vitamin B3, kojik asit ve hidrokinon cildin rengini açabilecek diğer içeriklerdir.

Dermatolog Dr. Şale Kutsal Yılmaz

Haberin Devamı

https://www.instagram.com/sale_yilmaz/

Yazarın Tüm Yazıları