Güzel Bir Cilt İçin İyi Beslenme Şart

Erken yaşlanma, cildimizin ihtiyaç duyduğu bakım ve özeni göstermekte düştüğümüz başarısızlığın bir sonucudur. Sağlıklı besinlerin erken yaşlanmaya karşı, cilt sağlığı ve hastalıkları üzerinde ciddi bir rolü vardır.

Haberin Devamı

Kronik olarak yorgun olduğumuzda, kötü beslendiğimizde, fiziksel ve duygusal olarak stres altındayken cildimiz reaksiyon gösterir. Birçok sebze ve meyvenin canlı, güzel renkleri bu yiyeceklerin antioksidanlarla dolu olduğunu işaretidir. Cildiniz için harika işler yapan koyu yeşil yapraklı sebzeler, siyah üzüm, çilek gibi çok koyu renkli meyveler polifenol isimli antioksidanlarla doludur. Besinlerin içeriğindeki antioksidanlar deri hücrelerinde yaşla birlikte olan hasarı önleyebilirler.

SERATONİN CİLDİMİZİN TAZELİĞİNİ KORUR

Kan şeker düzeyini düşürerek cildimizin strese karşı dayanıklılığını artıran seratonin hormonunu artırmış oluruz. Mutluluk hormonu olan seratonin cildimizin tazeliğini korur. Diyetinizdeki süt ürünlerini ve şeker miktarını sınırlanması ve protein miktarının artırılması seratonin hormonunu salgılatarak hücresel onarımı artırır, yaşlanmayı yavaşlatır. Taze bir cilt için özellikle beyaz pirinç, mısır, kek, krep, patatesten ve endüstriyel gıdalardan uzak durulması sakınılması önerilir. Yeşil sebzeler, taze meyveler günlük şeker ihtiyacı için yeterlidir.

Haberin Devamı

Güzel Bir Cilt İçin İyi Beslenme Şart

Sağlıklı diyet değişimleri içeriden dışarıya cildimizin iyileşmesine yardımcı olur. Örneğin yağlı ciltler, kıl kökü iltihabı, sivilce ve cilt kızarıklığı A vitamini ve beta karotenden zengin diyet, kavun, ıspanak, brokoli gibi koyu yeşil bitki tüketimi, endüstriyel aşırı süt tüketiminin azaltılmasıyla kontrol altına alınabilir.

Kozmesötik dediğimiz vitamin ve mineral desteği genç bir ciltle sağlıklı yaşamı sürdürmenin gerekli bir parçası olmuştur. Sağlıklı, diri bir cilt için her kişiye özel ihtiyaçlarına göre ayarlanan bir diyet programı belirlenebilir. Eksik olan ve takviye gereken durumlarda bir cilt doktoruna gidilerek kan ve fiziksel muayene sonucuna göre kişiye özel bir diyet ve cilt yaşlanmasını geciktiren kozmosötik ürünler önerilebilir. Yumuşak, parlak daha genç görünümlü cilt için vitamin A,E,C, koenzim Qten, alfa lipoik asit, DMAE, E vitamini, Alfa hidroksi ve beta hidroksi asit içeren doğal kozmesötikleri takviye olarak alabiliriz.

Haberin Devamı

Uzm. Dr. Emine Özge Ayabakan

https://www.instagram.com/drozgeayabakan/

Yazarın Tüm Yazıları