Gerçek Detoks İçecekleri ve Zayıflama

Hava kirliliği, egzoz gazları, pestisitler, katkı maddeleri, ilaç metabolitleri gibi pek çok nedene bağlı olarak vücudumuzda kolaylıkla toksinlerden birikiyor. Bu tokisnlerden arınmak için, biraz araştırdığımızda önümüze sayısız detoks formülü çıkıyor. Hangisinin gerçekten işe yaradığını anlayabilmeniz için size çok önemli anahtarlar vereceğim bu yazımda…

Haberin Devamı

İşte size öncelikle detoks içeceklerinin etken maddeleri:

1. Antioksidan etkili bileşikler (kateşinler, flavanoidler, fenolik bileşikler vb),
2. Selenyum, çinko, gibi antioksidan etkili mineraller
3. Antioksidan etkili A,C,E vitaminleri,
4. Yüksek oranda lif
5. 2-3 lt su

Antioksidan etkili bileşik, vitamin ve mineraller; toksinlerle savaşır, onları etkisiz hale getirir. Detoks içeceklerinde bu nedenle antioksidan özellikteki sebze, meyve, salata malzemeleri kullanılır. Dokularındaki lifler ise, toksinlerin yapısına bağlanır, adeta toksinleri yutar ve bağırsaktan kendisiyle birlikte atar. Bu bitkilerin 2-3 lt suya ekleniyor olmaları da; mevcut ödeminizi boşaltır ve yeni ödem oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Suyun vücuttaki sirkülasyonu artar ve detoks etkisi güçlenir. Bu sebeple bu bitkiler bol su ile karıştırılarak, detoks içeceği yapılır.

Haberin Devamı

Örneğin mevsimin ilk akla gelen detoks meyvesi: Başımızı döndüren aroması ile yeşil elma, harika kimyasıyla “güçlü bir detoks unsuru”… 200 gr yeşil elma; günlük 60 mg olan C vitamini ihtiyacınızın 1/4’ünü tek başına karşılar. Bağışıklığı güçlendirir. Hücre hasarını önler. Anti-aging etkilidir. Yoğun antioksidan (polifenol ve flavanoid) kimyası ile pek çok kanser türüyle savaşır. Yüksek lif oranı sayesinde bağırsakları düzenler. Kalp hastalıklarına karşı korur. Maleik asit ve tartarik asidi sayesinde sindirim şikayetlerini azaltır.

O halde siz de kış aylarında her gün; çinkodan zengin olan rendelenmiş toz halinde yarım çay kaşığı zencefil ile 1 orta boy yeşil elmayı robotta çekin. 2.5 lt suya ekleyin. Limon dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyip lezzetlendirdiğiniz bir detoks içeceği yapın. Ya da 90 fit’in özel detoks karışımlarını düzenli kullanın: Güçlü, sağlıklı bir beden, cilt ve ruha sahip olun.

Gerçek Detoks İçecekleri ve Zayıflama

Reaktif hipogliseminiz veya açlık hipogliseminiz varsa dikkat... Eğer hipogliseminiz hafif ise; rendelenmiş yeşil elmayı yoğurtla karıştırıp detoks etkili bir ara öğün yapabilirsiniz. Şiddetli hipoglisemilerde meyve tamamen diyetten çıkarılabilir, günlük C vitamini ihtiyacı limondan karşılanabilir.

Haberin Devamı

Fakat unutmayın ki detoks içecekleri; aldığınız binlerce kaloriyi havaya uçurup buharlaştırmanın yolu değildir. Detoks içecekleri, sindirim sistemini ve bedeni arındırmak üzere sağlık için çok değerlidir. Ayrıca, sağlıklı beslenirseniz, her gün bol su içerseniz, daha az toksine maruz kalırsınız ve ödem şikayetleriniz de kronik hale gelmez. Fazla kilo sorununun çözümü ise, her gün sabit enerji ile metabolizmanızı uyarmaya bağlıdır.

Günümüzde, kuvvetli idrar sökücü etkenlerle zenginleştirilmiş, hazır ambalajlı market / eczane ürünleri, önünüze adeta “bir zayıflama iksiri” gibi sunulmaktadır. Bu iksirlerin uzun ömürlü olması, günlük ve taze olmaması dikkat çekicidir. Vücuttan haddinden fazla su atılmasına yol açarlar. Kaybedilen; depo edilmiş yağlar değil, su, suda eriyen vitaminler ve minerallerdir. Kontrolsüz su kaybı, vitamin ve mineral kaybı sağlık değildir. Bunca değerli besin ögesi kaybı detoksun amacına terstir. İdrar sökücü etkisi olan bitkiler (mısır püskülü, mate, maydanoz, kiraz sapı vb) içermeyen antioksidan etkisi yüksek içecekler detoks yapmada daha güvenlidir.

Haberin Devamı

DİYETİSYEN IŞIN SAYIN

https://www.instagram.com/diyetisyenisin/ 

Yazarın Tüm Yazıları