Kadının Olmadığı Yerde Hayat Yoktur

Öncelikle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlamakla başlayalım. Her ne kadar birçok coğrafya ya da kültürde kadınlar hakettikleri değeri görmeseler de onlarsız bir yaşamın devamının mümkün olmadığını herkes kabul etmektedir.

Haberin Devamı

Aynı şekilde kadınlığı sadece annelik statüsüne indirgemekte kendilerine bir o kadar haksızlıktır. Zira bir kız çocuğu daha doğduğu gün etrafındaki herkesi mutlu ederken, onun büyüdüğünü, kendine yeter hale geldiğini, hatta yeri geldiğinde annesine sırdaş, babasına destek olduğunu görmek sadece ebeveynleri için değil toplum içinde ayrı bir mutluluk kaynağı olacaktır.

O genç kız büyüyüp bir anne olduğunda mucizevi döngü tekrardan başlayacaktır. Bir kadın anne iken çocuğunu sadece beslemekle kalmayacak ona hayatı boyunca kol kanat gerecek, cocuğunun dayandığı dağı olacak, her yere düştüğünde kalkmasına yardımcı olacak ve ister yakın ister uzakta olsun bir çocuğun şartlar ne olursa olsun hayat boyu yanında olacağını bildiği yegane varlık olma şerefine erişecektir.

Haberin Devamı

Kadın sadece bir anne olarak çıkmaz hayatta karşımıza…

O bazen bir kızkardeş bazen de kızkardeşten öte bir dosttur aynı zamanda. Duygularınızı, sırlarını paylaşabileceğiniz, maddi manevi yanınızda olacağını bildiğiniz arkadaşınızdır zor zamanlarda başınızı omzuna yaslayabileceğiniz.

Okul arkadaşınızdır kadın ilkokulda yemeğinizi bölüştüğünüz, hatta sizin yerinize ev ödevlerinizi yapan, hastayken kaçırdığınız dersleri başınızda durup size tekrar eden. Üniversite arkadaşınız olur bir başka kadın evden uzakta hasret çekerken ailenize, gelir o boşluğu doldurma şansı olmayacağını bilse bile çaba gösterir, diğer fakülteden aşık olduğunuz kızı ya da oğlanı anlatırken gözyaşları içinde siz, en güçlü duvar olur arkanızda kadın.

Bazen hiç ummadığınız şekilde hayatınıza girer kadın bir komşu olarak, daha ocak kurulmadan çorba yapar size elleriyle, çocuklarınıza bakar kendisininmiş gibi bırakmak zorunda kaldığınız zaman, hatta sizden önce hatırlar o çocukların doğumgünlerini elinde çiçekler, hediyeler beliriverir kapınızda siz daha ne olduğunu anlamadan.

Profesyonel hayatta çıkar kadınlar karşınıza değişik formlarda, iş kollarınızda. Öğretmendir çoğu zaman hayatımıza aklımıza düşen ilk kadın annemizden sonra, ve şaşırarak başka bir kadını sevebileceğimizi öğreniriz cinsiyetten bağımsız. Bazen doktordur o kadın, daha bebeksinizdir ve soğuk steteskopu değdirmeye kıyamaz vücudunuza ovalarda ovalar birazcık ısınsın diye ya da ağlar sizinle beraber kanser olduğunuzu söylemek zorunda kaldığında. Bazen profesyonel sporcudur kırdığı rekorlar ile hele erkek egemen bir toplumda gösterdiği direnç ve azimle ilham olur diğer kadınlara hatta erkeklere.

Haberin Devamı

Kadının olmadığı yerde hayat yoktur, hem gerçek anlamda hem de metaforik olarak, dolayısı ile bu kadar önemli bir varlığın değeri sadece bir gün değil her zaman hatırlanmalıdır haklarını vererek, saygıda kusur etmeyerek.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hakan Gündoğan

http://drhakangundogan.com/tr/

https://www.instagram.com/drhakangundogan/?hl=tr

Yazarın Tüm Yazıları