'Şok' Diyetlere Son Vermenin Vakti Geldi

Aldığımız kilolardan bir an önce kurtulmak istediğimizde genellikle en kolay yolu seçiyor ve sağlıksız diyetlere başvuruyoruz. Özellikle kısa sürede 4-5 kilo verdiren, düşük kalorili, birçok vitamin ve mineralden yoksun olan 'şok' diyetlere yöneliyoruz. Fakat artık bu 'şok' diyetlere son vermenin zamanı geldi!

Haberin Devamı

Bu diyetlere başlamadan önce kendimize şu soruyu sormalıyız; ''Benim için önemli olan tartıda kaç kilo olduğum mu yoksa ideal bir yağ yüzdesine sahip olup sağlıklı olmam mı?''

Benim için her zaman kıstas aynada gördüğüm bedenim ve yağ oranım oldu. Ama eğer sen, sağlığını hiçe sayıp tartıyı önemsiyorsan seninle çok işimiz var! Neden mi... 

Çünkü; bu tür çok düşük kalorili kısa süreli şok diyetlerde, kilo kayoıpları yağdan değil, su ve kastan oluyor.

Çünkü; bu diyetler ile metabolizma hızı yavaşlarken, verdiğin kilolar hızla geri alınabiliyor ve daha sonrasında yapılan diyetlerde kilo vermek daha da zorlaşıyor.

Çünkü; sık sık bu tür diyetlerde sindirim ve sinir sistemi bozuklukları, yorgunluk, baş dönmeleri, bulantı ve kusma problemleri görülebiliyor.

Haberin Devamı

Şok Diyetlere Son Vermenin Vakti Geldi

Yani kilo vereyim, zayıf olayım derken kendine belki de dönüşü zor zararlar veriyorsun. O yüzden yapacağın diyet senin bünyene uygun, beslenmeyle beraber egzersiz programı da kapsayan, diyetsiyen veya uzman doktor kontrolünde uygulayacağın bir diyet olmalı. 

O zaman zayıflamada en önemli adımın “yağdan kilo vermek” olduğunun altını çizen Uzman Diyetisyen Çağatay Köşkeroğlu'na kulak verelim; 

''Kilo üç yerden, vücutta bulunan sudan, kastan ve yağ tabakasından verilebilir.

SUDAN KAYBEDİLEN KİLOYA DİKKAT!

Sıvı detoxları sayesinde hızlı bir şekilde kiloyu sudan verdiğinizde ani bir kilo kaybı ile karşı karşıya gelebilir ama ertesi günlerde ise tekrardan bir kilo artışı ile karşılaşabilirsiniz. Vücutta dehidrasyon yani “su kaybı” yaşanırsa, kalp ritminde bozulma, düşük tansiyon, böbrek sorunları, yüksek tansiyon, bilinç kaybı gibi durumlar meydana gelebilir. 

KAS KAYBI TEHLİKELİ

Sağlıksız ve dengesiz bir şekilde, besin ögelerinizi yeterli miktarda almadığınızda ise, kas kaybı meydana gelebilir. Kas kaybı meydana gelen kişilerde duruş bozukluğu, yorgunluk hissi, vücutta sarkmalar ve metabolizmanın yavaşlaması durumu görülebilir. 

Haberin Devamı

PEKİ NEDEN KİLOYU YAĞDAN VERMELİYİZ?

Kiloyu yağdan verdiğinizde su ve kas kaybına kıyasla gözle görülebilir bir daralma meydana gelecektir. Yağdan verilen kiloların da geri alınması daha zor olacaktır. Vücutta fazla yağların verilmesi ise kalp, şeker, tansiyon, damar tıkanıklığı gibi hastalıklardan korunmaya yardımcı olacaktır. Vücuttaki yağ miktarının artması ömür boyu sürecek sıkıntılara yol açabilir, o yüzden vücut yağ oranına son derece dikkat edilmelidir.''

Tamamını okumak isterseniz linki şuraya bırakıyorum;

ZAYIFLAMADA EN ÖNEMLİ FAKTÖR YAĞDAN KİLO VERMEK

Yorumlarınız olursa bana yazın;

gcavdarci@hurriyet.com.tr

https://www.instagram.com/gulcincavdarci/ 

Yazarın Tüm Yazıları