Kahvenize Hindistan Cevizi Yağı Eklemeye Ne Dersiniz?

Küçücük ufacık ama etkileri çok olan bir tatlı kaşıklık öneride bulunacağım. Anlatması benden, karar verip denemesi sizden :)

Haberin Devamı

Hindistan cevizi yağı uzun zamandır birçok gıda gibi 'süper besin' olarak sunuldu. Kinoa, goji berry, kara buğday, teff tohumu... Dönem dönem farklı farklı faydaları olan süper besinler çıktı. Yararları elbette yadsınamaz olan bu besinler ticari amaçla pazarlayıcıların elinde suistimal edildikçe herkesin aklında sorular doğmaya başladı. Gözümüze gözümüze sosyal medyada da reklamlarla sokuldukça 'acaba gerçekten yararlı mı yoksa şişiriliyor mu' diye düşünmeye başladık. 

Bu soruyu sormakta herkes sonuna kadar haklı. Mutlaka sorgulayalım, araştıralım, uzmana soralım; ama ön yargılı ve sabırsız olamayalım. Ne olduğunu, faydalarını zararlarını bilmeden kestirip atmayalım. Deneyelim, vücudumuza etkilerini gözlemleyelim. Ve lütfen 10 faydası varsa 10'unun da etkilerini 3 günde beklemeyelim :) 

Haberin Devamı

Belki de hayatınıza katacağınız ufacık bir besin ya da bir alışkanlık, hiç beklemediğiniz etkiler yaratacak. Bu küçük ama etkili değişikliklerle ilgili önerilerimin devamı gelecek ama bugünkü konumuz hindistan cevizi yağı ve kahve!

Kahvenize Hindistan Cevizi Yağı Eklemeye Ne Dersiniz

Kahve gün içinde en çok tükettiğimiz içeceklerin başında geliyor. Hatta çoğumuz güne kahveyle başlıyoruz, adeta onunla ayılıyoruz. Peki kahvemizin içerisine ekleyeceğimiz bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağının neleri değiştireceğini biliyor musunuz? Gelin beraber bakalım...

1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı;

  • Kilo verme sürecinizi destekler. 
  • D vitamini, kalsiyum, magnezyum ve pek çok faydalı mineralin emilimini arttırır.
  • Hindistan cevizi yağı “termojenik” bir gıdadır, metabolizmayı hızlandırır. 
  • Vücudun doğal hormon üretimini destekler. 
  • Bol miktarda laurik asit içerir, bu da vücudunuzun zararlı bakteri ve mikro organizmalarla savaşmasına yardımcı olur .
  • Sindirimi kolaydır, uzun süre tok tutar.
  • Anti-stres özelliklere sahiptir, olumlu düşünüp mutlu olmanıza yardımcı olur. 

Hem faydalarını hem de gün içinde nelere vakit ayırdığımızı düşünürsek bence yapılmayacak bir şey değil :) Ben hali hazırda mutfağımda kullanırken bir tane de ekstra ofiste çekmeceme koydum. Aklıma geldikçe kahvemin içine bir tatlı kaşığı ekliyorum. Bu ufacık değişiklikler beni motive edip, mutlu ediyor. Siz de bir düşünün bence :) 

Not: Yaygın olarak görülmese de bazı kişilerde hindistan cevizi yağına karşı alerjik reaksiyonlar gözlenmiştir. Her ihtimale karşı uzmana danışarak tüketmekte fayda var.  

Diğer faydalarını okumak isteyenleri tıklamak suretiyle şuraya alalım;

Haberin Devamı

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Deneyenler ya da yorumu olanlar varsa bana mutlaka yazsın!  

gcavdarci@hurriyet.com.tr

https://www.instagram.com/gulcincavdarci/ 

Yazarın Tüm Yazıları