Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

GÜHER VE SÜHER PEKİNEL’E İSPANYA’DAN YAŞAM BOYU BAŞARI ÖDÜLÜ

Dünyaca ünlü piyano ikilisi Güher Pekinel ve Süher Pekinel, klasik müzik dünyasının saygın ödülleri arasında yer alan ICMA Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü 12 Nisan’da İspanya’da düzenlenen törenle aldılar. Bu saygın ödüle mükemmel tarzları ve klasik müziğe olan uluslararası katkıları nedeniyle layık bulunan Pekineller ödül gecesinde verdikleri coşkulu performanslarıyla dinleyicileri bir kez daha büyüledi.

Haftanın kültür sanat ajandası

5. FOTOFİLM ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bu yıl 5. kez düzenlenecek Fotofilm Uluslararası Kısa Film Festivali’nin programı belli oldu. Film gösterimlerinin ve etkinliklerin İstanbul Gelişim Üniversitesi kampüsünde gerçekleşeceği festivalle ve festival programıyla ilgili bilgileri festivalin internet sitesi https://www.fotofilm.org/ adresinde bulabilirsiniz. Film gösterimleri ücretsiz.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

OMM’DA FİLM GÖSTERİMLERİ BAŞLIYOR

OMM - Odunpazarı Modern Müze, Institut Français ve Goethe Institut işbirliği ile sinemaseverleri Fransız ve Alman sinemasının etkileyici filmlerini deneyimlemeye davet ediyor. Özenle hazırlanan film seçkisi Türkçe altyazılı olarak 24 Nisan - 22 Haziran tarihleri arasında OMM Sinema’da sinema severlerle buluşacak. Ücretsiz gerçekleşecek gösterimlere egitim@omm.art adresine e-posta göndererek ya da 0222 221 27 37 no’lu telefonu arayarak rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Haftanın kültür sanat ajandasıChien de la casse

“BABAMIN ŞARKILARI”

Mercan Selçuk Dans Topluluğu (MSDT), Dünya Dans Günü haftasında ‘’Babamın Şarkıları’’ eseri ile 27 Nisan’da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dans ve sanatseverlerin karşısına çıkacak. Klasikleşmiş Timur Selçuk şarkılarının, Mercan Selçuk’un koreografisi ve MSDT dansçılarının performanslarıyla sahneye yansıdığı modern bale eseri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İBB Kültür’ün katkılarıyla ücretsiz gerçekleşecek. Ücretsiz davetiyenizi Biletinial uygulamasından oluşturabilirsiniz.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

SUZAN’IN HIDIRELLEZ FESTİVALİ’NDE SÜRPRİZ İSİMLER

Suzan Kardeş'in önderliğindeki Suzan’ın Hıdırellez Festivali kutlamaları, 5 Mayıs'ta alanı rengarenk süsleyen tasarımlar ve Suzan Kardeş’in olmazsa olmaz ritüelleriyle dolu bir atmosferde Maximum Uniq Açıkhava etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek. Suzan Kardeş, Ayta Sözeri, Simge Sağın, Okay Barış ve daha birçok sürpriz sanatçı dostlarıyla birlikte izleyicilere unutulmaz bir Hıdırellez festivali yaşatacak. Etkinlikte katılımcılara özel Hıdırellez ürünleri hediye edilecek.

Haftanın kültür sanat ajandası

TUTKULU BİR DÜŞ HİKAYESİ: HARDLOVE

Anıl Can Beydilli’nin yazıp yönettiği; Tuğba Sorgun ve Atakan Yılmaz’ın sahnelediği ‘Hardlove’ seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Hayatlarından memnun olmayan iki kişinin bir barda tanışıp ardından birbirlerini tanımak ‘zorunda’ kaldıkları hikayeyi anlatan oyunda; yaşamlarında gittikçe hissizleşen ve bir şeyler hissetmek için çabalayan, bu esnada tökezleyen ve devamlı başa saran insanların hikayesini izliyoruz. 26 Nisan-Taksim Ara Sahne, 16 Mayıs-Taksim Bahçe Galata ve 28 Mayıs’ta Taksim Ara Sahne’de izleyebilirsiniz. Biletler tiyatrolar.com adresinde.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

MEZATTA TİYATRO: HATIRLARSANIZ MAHREMİYET DEMİŞTİK

Hatırlarsanız Mahremiyet Demiştik sahnelere veda etmesine üç oyun kala hikâyesinin geçtiği mezat alanını gerçek bir mezata taşıyor ve seyirciyle bu kez Üsküdar Efe Antik’te buluşuyor. Yaşam Özlem Gülseven’in yazdığı, Ozan Ömer Akgül’ün yönettiği ve Tuğba Sorgun’un performansıyla sahnelenen Hatırlarsanız Mahremiyet Demiştik annesinin ölümünün ardından annesine ait eşyalar ile ne yapacağını bilemeyen Açelya, eşyaları satmak için bu kez gerçek bir mezata geliyor. 28 Nisan Pazar günü saat 19.00’da Üsküdar Mimarsinan Çarşısı’ndaki Efe Antik’te gerçekleşecek gösterim seyircileri gerçek mekanda gerçek zamanlı bir deneyime davet ediyor. Oyunu 11 Mayıs’ta Kadıköy Emek Tiyatrosu’nda ve 24 Mayıs’ta Kumbaracı50’de izleyebilirsiniz. Biletler tiyatrolar.com adresinde.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

HAYKO CEPKİN BEŞİKTAŞ STADYUMU'NDA

Türkiye'nin en önde gelen rock müziği sanatçılarından biri olan Hayko Cepkin, müzikseverleri büyüleyici bir deneyime davet ediyor. Hayko Cepkin’in 26 Mayıs 2024'de JRO Yatırım ana sponsorluğunda Beşiktaş Tüpraş Stadyumu'nda gerçekleşecek olan konseri, müthiş şovları, performansları ve enerjisi ile unutulmaz anlara sahne olacak. Konserin biletleri Biletinial’da satışta.

Haftanın kültür sanat ajandası

Yazarın Tüm Yazıları