Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

43. İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NDE BERLİN ÇIKARMASI

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 17-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 43. İstanbul Film Festivali’nden gelen haber sinema severleri heyecanlandırdı. Şubat ayında gerçekleştirilen 74. Berlin Film Festivali’nden Gümüş Ayı kazanan Hong Sang-soo imzalı A Traveler’s Needs'in yanı sıra Jüri Ödülü ile dönen The Empire ve En İyi Yönetmen ödüllü Pepe, 43. İstanbul Film Festivali’nde ilk kez izleyiciyle buluşacak. Festivalin Berlin’den gelecek diğer sürprizleri arasında My Favourite Cake / Maryam Moghaddam, Behtash Sanaeeha, Hors du Temps / Suspended Time / Olivier Assayas, Seven Veils / Atom Egoyan gibi filmler de yer alıyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

Hong Sang-soo / A Traveler’s Needs

ADVİYE BAL’DAN “ZAMANSIZ/TIMELESS” SERGİSİ

Resim ve heykel sanatçısı Adviye Bal’ın “Zamansız/Timeless” başlıklı kişisel sergisi, izleyicileri canlı renkler ve dikkat çekici figürler içinde bir yolculuğa çıkarıyor. Sergi, sanatçının, insanın enerji düzeylerine göndermeler yapan siluetlerden oluşan eserleriyle izleyicilerin zihnine yeni bir boyuta geçiş anahtarını sunuyor. Küratörlüğünü Derya Aydoğan’ın üstlendiği “Zamansız/Timeless” sergisini Teşvikiye’deki Red Rouge Art Galeri’de ziyaret etmek için son gün 23 Mart.

Haftanın kültür sanat ajandası

BUENA VİSTA ALL STARS 8 SENE ARADAN SONRA HARBİYE CEMİL TOPUZLU AÇIK HAVA TİYATROSU’NDA

Küba'nın müzik dünyasına armağanı, efsanevi Buena Vista Social Club’ın grup üyeleri 8 sene aradan sonra Buena Vista All Stars adıyla 21 Haziran’da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verecek. "Havana'da Bir Gece Gösterisi" adındaki konserde grubun yaşayan efsane üyeleri Barbarito Torres, Demetrio Muñiz ve Buena Vista Social Club’in unutulmaz solisti Ibrahim Ferrer‘in oğlu Ibrahim Ferrer Jr yer alıyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

PSM LOVES SUMMER’DA MÜZİK ŞÖLENİ

Yaz sezonu boyunca birçok sıra dışı müzisyeni sahnelerinde konuk edecek olan PSM Loves Summer by %100 Müzik’in konukları belli oldu! L'Imperatrice 26 Mayıs, Kerala Dust 1 Haziran, Blonde Redhead 8 Haziran, Black Pumas 2 Temmuz’da İstanbul izleyicisiyle buluşacak. Konser programı ve müzisyenlerle ilgli tüm bilgiler PSM’nin web sitesinde.

Haftanın kültür sanat ajandası

ŞEHİR TİYATROLARI’NDA DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NÜNE ÖZEL ÜCRETSİZ OYUNLAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü ücretsiz sahneleyeceği 8 oyunla kutluyor. Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Hamlet, Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde Bir Halk Düşmanı, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde Cadı Kazanı, Ümraniye Sahnesi’nde Gidiş Dönüş Moskova (Retro), Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde Ay, Carmela!, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde Ben Medea Değilim, Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde Yatak Odası Komedisi, Müze Gazhane Meydan Sahne’de Zehir adlı oyunlarımız 27 Mart 2024 Çarşamba günü ücretsiz olarak sahne alacak. Ücretsiz oyun davetiyeleri 20 Mart Çarşamba günü saat 11.00’de gişelerden, https://sehirtiyatrolari.ibb.istanbul/, biletinial.com adreslerinden ve mobil uygulamaDAN temin edilebilir.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Hamlet

HAFTANIN ŞARKILARI / ALBÜMLERİ

Perma Fusion EP yayında

5 şarkıdan oluşan kısa çalar albümde Perma’ya Mali’den Abidox ve Türkiye’den Grenze eşlik ediyor. Müzik altyapılarında Gambiyalı prodüktör Ouzey Duboiz ve İbrahim Uludağ, ses düzenlemelerinde Berkan Hançer imzası bulunuyor. Bu isimleri bir araya getiren yer Esenyurt. Adı sürekli göç ve kriminal olaylarla anılan semtin hikayesini bir de Perma’dan dinleyin…

Haftanın kültür sanat ajandası

“Kertenkele Kraliçe’nin Zamansız Masalları” tüm dijital platformlarda

Şarkıcı, şarkı yazarı, multienstrümantalist, aranjör ve prodüktör unvanlarıyla müzik üretiminin pek çok aşamasında varlık gösteren Güneş Özgeç'in Kertenkele Kraliçe’nin Zamansız Masalları başlıklı ilk albümü çıktı. Tüm dijital platformlardan dinlenebilecek albüm, yarattığı hafıza, hayaller, ihtimaller, yaptığı iyi kötü sürprizler ve göreceliği ya da yokluğu anlatan yedi şarkıdan oluşuyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Sena Şener’den yeni tekli geldi

Yeni dönem alternatif müziğin güçlü seslerinden Sena Şener, dinleyeni büyülü  bir yolculuğa çıkaracağı en taze teklisini Pasaj Müzik etiketiyle yayınladı. “Affettim Herkesi”, işlenen kabahatleri hafifletmeden özgürleşmenin; aslında başkasını değil, kendi içindeki herkesi affetmenin şarkısı. Sözü, müziği, düzenlemesi Sena Şener'e ait şarkıda gitarları da kendisi çaldı.

Haftanın kültür sanat ajandası

Yazarın Tüm Yazıları