Rio değil Adana

Adana’da bu yıl 12’ncisi gerçekleşen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Brezilya’daki Rio Festivali'ni anımsattı. Festivalde kimisi yöresel kıyafetleriyle, kimisi kral kostümüyle ve kimisi de Kızılderili kostümleri ile dolaşarak renkli görüntüler oluşturdu.

Haberin Devamı

Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığının hayata geçirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alınan ve festivallerin ilk durağı olan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı'nın kortej geçişi renkli dolu anlara sahne oldu. 13-21 Nisan 2024 tarihleri arasında 12'nci kez düzenlenen Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, kortej geçişiyle taçlandı. Vali Yavuz Selim Köşger, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da katıldığı kortej geçişi, Seyhan ilçesi Atatürk Parkı önünde başladı. Vali Köşger ile süslenen araçlara binen ve kostümleriyle göz kamaştıran vatandaşlar, korteji izleyenleri selamladı. Müzik eşliğinde dans ederek eğlenen vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. Kortej Uğur Mumcu Meydanı’nda son buldu.

Haberin Devamı

Rio değil Adana

SOKAKLAR ŞENLENDİ

Türkiye'nin tek sokak karnavalı olarak tanımlanan Portakal Çiçeği Karnavalı'nın korteji Atatürk Parkı'nda başladı. Çok sayıda okul, dernek ve sivil toplum kuruluşunun yanı sıra çevre illerden ve yurtdışından da katılımın olduğu kortejde renkli görüntüler oluştu.

Rio değil Adana

Renkli kostümler giyen, yüzlerini rengarenk boyayan, portakal çiçeği temalı şapkalar takan katılımcılar, müzik eşliğinde dans etti. Korteje katılamayan bazı Adanalılar ise balkonlarına çıkıp alkışlayarak karnaval heyecanına ortak oldu.
Kortej gruplarının bazıları güzergahtan üstü açık otobüsler ve traktörlerle geçti. Öte yandan renkli kortej havadan da görüntülendi.

HALK SAHİPLENDİ

Adana’nın eşsiz güzelliklerinin Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasında önemli katkı sağlayan Portakal Çiçeği Karnavalı boyunca, amaca ulaşılması yolunda yoğun çaba harcadıklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, eşi benzeri olmayan portakal çiçeği kokusunu dünyada yaşayan her insanın mutlaka hissetmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Rio değil Adana

Kentin tüm dinamiklerinin ortak çabasıyla Portakal Çiçeği Karnavalı’nın; şehrin tanıtımı amacına uygun ve başarılı geçtiğini belirten Başkan Karalar, “Bir etkinlik; halkla birlikte kentin üst dinamiklerinin de sahiplenmesiyle başarıya ulaşabilir.

Rio değil Adana

Portakal Çiçeği Karnavalı; Valimizin ve bundan önceki valilerimizin önderliğinde, kentte görev yapan atanmışların ve seçilmişlerin birlikte hareket ettiği, halkın sahiplendiği bir etkinlik oldu.

Rio değil Adana

Portakal Çiçeği Karnavalı Adana’nın tanıtılmasında çok çok önemli bir etkinlik. Bakanlığımızın desteğiyle karnavalın süresi uzadı. Karnavalın fikir babası Ali Haydar Bozkurt’un da dediği gibi, etkinlikler bütün yıla yayılmalı. ‘Adana’ya gelin ciğerimi yiyin’ çağrısını boşuna yapmıyoruz. Adana’ya bir kez gelen zaten bir daha şehrimizden vazgeçemez. Adana bir tutkudur” dedi.

Haberin Devamı

Rio değil Adana

Yazarın Tüm Yazıları