Toparlama, düzenleme zamanı

Bugün meydana gelen dolunayın etkileri mart ayına kadar sürecek. Yaşadığımız mekânları ve duygu dünyamızı düzenlemek, toparlamak, temizlemek isteyeceğiz. Sağlıklı beslenmek, detoks yapmak için harekete geçebiliriz. Bu arada hem kendimizi hem de çevremizdeki insanları çok eleştirebiliriz, dikkatli olalım.

Haberin Devamı

Başak burcunun 5’inci derecesinde başrollerde Satürn ve Merkür’ün olacağı bir dolunay meydana geliyor bugün. Mart başına kadar Başak dolunayının temsil ettiği anahtar kelimeler hayatımızda önemli rol oynayacak: Düzenlemek, toparlamak, hazırlık yapmak, temizlemek, el oyalayan işler, çok çalışmak, sağlık, beslenmek, detoks, mükemmele ulaşma gayreti, kontrol etmek, analiz etmek, vesvese ve endişeler...

Hayatımızın çeşitli alanlarında düzenleme ve iyileştirmeye yönelik bir ihtiyaç hissedebiliriz. Başak; pratikliği, analiz yeteneğini ve mükemmeliyetçiliği temsil ettiğinden işlerimizi daha verimli hale getirmek, sağlığımıza dikkat etmek ve günlük rutinlerimizi iyileştirmek için harekete geçebiliriz. Kendimizi ve çevremizdeki insanları daha fazla eleştirebilir, her şeyin daha iyi nasıl yapılabileceğini düşünebiliriz. Ancak bu eleştirel tutum, bazen kendimizi ve başkalarını gereğinden fazla yargılamaya yol açabilir ve ilişkilerimize zarar verebiliriz. 

Haberin Devamı

Bu dönem daha sağlıklı beslenmek, diyet ve detoks yapmak veya spora başlamak için iyi bir zaman. Zihinsel ve duygusal olarak da temizlik yapabiliriz. Bu dönem duygularımız ve hayallerimiz konusunda gerçekçi olmak zorundayız. Duygusal tepkilerimizi mantıklı bir şekilde ele alarak duygusal sağlamlığımızı arttırabiliriz. Satürn’ün olduğu alanda her zaman sınırlamalar, kurallar ve düzene dair konular ortaya çıkabilir. Bu yüzden de duygusal hayatımıza düzen getirmek önem kazanabilir. Hayal gücü gerektiren konularda yeteri kadar verimli olamayabiliriz. Bu dönem acı ve korkularımızla yüzleşebiliriz.

Duygusal açıdan kafamız biraz karışabilir. Yanlış anlaşılmalar çokça yaşanabilir. Sezgiler devrede ama yanıltıcı olabilir. Sağlık açısından bağırsaklar, bağışıklık sistemi, pankreas, karaciğer hassaslaşabilir. 

Toparlama, düzenleme zamanı

 

DÜNYAYI NASIL ETKİLEYECEK?

- Başak burcu dünya astrolojisine göre; sağlık sektörü, beslenme, tarlalar, tahıllar, işçiler, çalışanlar, memurlar, hizmet sektörü, doktorlar, ilaçlar, sosyal hizmetler, fırınlar ve sendikaları temsil eder. Gıda güvenliği, tarım ve beslenme alışkanlıkları gibi konular gündeme gelebilir. Bu dönemde, iş dünyası ve çalışma hayatıyla ilgili meseleler de öne çıkabilir. Verimlilik, işçi hakları ve iş güvenliği standartlarının gözden geçirilmesi gibi konular gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

- Dünya genelinde sağlıkla ilgili konular öne çıkabilir. Salgın hastalıklar ve bilimsel gelişmeler olabilir. 

- Medya üzerinde kısıtlamalar olabilir.  Ulaşım ve altyapıyla ilgili konularda zorluklar ve gecikmelerle karşılaşılabilir.   

 

DİĞER ÜLKELERLE GÜÇ OYUNLARI

-  Diğer ülkelerle ilişkilerde ciddi güç oyunları ve manipülasyonlar gündeme gelebilir. Özellikle bilimsel gelişmeler, özgürlük, insan haklarına ilişkin konularda anlaşmazlıklar söz konusu olabilir.

- Finansal disiplin ve sıkılaştırma politikaları söz konusu olabilir. Sigorta sektörüyle ilgili yeni düzenlemeler yapılabilir.

- Müfredat ve okul fiyatlarıyla ilgili yeni düzenlemeler söz konusu olabilir. 

Yazarın Tüm Yazıları