Mücadele etme ve harekete geçme zamanı

Gücü, tempoyu, savaşmayı ve harekete geçmeyi sembolize eden Mars, 13 Şubat’ta Kova burcuna geçecek ve 23 Mart’a kadar kalacak. Mars’ın her burç değişimi yeni mücadele alanlarının ne olduğunu ve hangi konularda zafere koşacağımızı anlatır. Bu geçişin etkilerine bakalım...

Haberin Devamı

Mars Kova burcundayken genellikle daha özgür düşünmeye ve alışılmadık yolları denemeye yatkın oluruz. Bu dönemde yenilikçi yöntemlerle hedeflerimize ulaşmak için cesaret bulabiliriz. Sosyal adalet, grup aktiviteleri veya topluma faydalı projeler için mücadele etme ve harekete geçme zamanıdır.

Tam da bu süreçte otoriteyle olan ilişkilerimizde gerginlik katsayısı artabilir. Baskıcı ve kontrolcü insanlarla stresli durumlar yaşayabiliriz. Fakat bu günler bireysel hayatımızda devrimler yaratmak için en uygun zamanlardır. Transit sırasında teknolojiye ve yenilikçi fikirlere olan ilgimiz artabilir. Mars’ın enerjisi bilimsel araştırmaları veya internet üzerinden yapılan aktiviteleri canlandırabilir. Teknolojiyi kullanarak yeni işler yaratma veya mevcut sistemleri iyileştirme konusunda daha hevesli olabiliriz. Uydular, haberleşme, internet gibi konularda aksilikler de yaşanabilir.

Haberin Devamı

Mücadele etme ve harekete geçme zamanı

Ancak Mars’ın Kova’daki konumu bazen sabırsızlık ve ani tepkileri de beraberinde getirebilir. Kova burcunun bağımsız doğası Mars’ın agresif enerjisiyle birleştiğinde inatçılığımız ve isyankârlığımız ortaya çıkabilir. Bu dönemde, özellikle grup içinde veya toplumsal konularda anlaşmazlıklar ve çatışmalar yaşayabiliriz. Çevremizde baskı gören, haksızlığa uğrayan birini gördüğümüz anda hızlı bir şekilde tepkimizi ortaya koymak isteyebiliriz. İnsan haklarına karşı çok daha hassas olabiliriz.

Mars Kova’dayken bireysel özgürlüklerimiz ön plana çıkar. Kişisel sınırlarımızı zorlamak ve kendimizi daha özgür ifade etmek için fırsatlar bulabiliriz. Cinsel anlamda da tabularımızı yıkabiliriz.

Kova burcunun bağımsız doğası Mars’ın agresif enerjisiyle birleşince isyankârlığımız ortaya çıkabilir.

Mars’ın Kova’daki konumunun dünyadaki etkilerine bakarsak insan hakları, adalet ve çevresel konularda toplumsal hareketlerin artması muhtemel. Ayrıca bu konum teknolojik gelişmeleri teşvik edebilir. Fakat diğer yandan bilimsel ve deneysel kazalar, uzayla ilgili teknik büyük arızalar yaşanabilir. 

Haberin Devamı

Toplumsal düzeyde anlaşmazlıklar, protestolar ve huzursuzluklar ortaya çıkabilir. Baskı altındaki gruplar radikal değişiklikler talep edebilirler. İsyankâr çıkışları, iş bırakmaları, toplu gösterileri bol bol görebiliriz. Mars’ın Kova burcunda temsil ettiği havacılık, uçak, uydu, haberleşme, sosyal ağlar ve internet gibi konularda da zorlayıcı etkiler oluşabilir.

Mars, 2008 yılından beri Plüton ile Oğlak burcunda kavuşuyordu. Yıllar sonra ilk kez farklı bir burçta, yani Kova’da bir araya gelecekler. 13 Şubat ve takip eden ilk 10 günlük süreçte bu ikilinin etkilerini çok güçlü hissedeceğiz. Özellikle teknoloji, bilim ve adalet gibi alanlarda büyük ses getiren olaylar meydana gelebilir. Mars ile Plüton birliktelikleri zorlu ve tehlikeli durumları ortaya çıkarabilir. Yangınlar ve büyük kazalara da çok dikkat etmek gerekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları