İçe dönme, sezgilere kulak verme zamanı

10 Mart’ta Balık burcunun 20’nci derecesinde Neptün etkili bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniayın etkileri ortalama 10 gün sürecek. İçimize dönmek isteyecek, sezgilerimize kulak vereceğiz. Bu bir arınma, affetme süreci de olabilir. Ancak hayallerle gerçekler arasındaki sınır bulanıklaşabilir.

Haberin Devamı

İçe dönme, sezgilere kulak verme zamanı
Balık burcu Zodyak’ın en duyarlı, empatik ve ruhsal burcudur. Suyun derinliklerindeki sırları barındırır, hayallerin ve sezgilerin rehberliğinde yol alır. Balık burcundaki yeniay, bu nedenle, sadece dış dünyada değil, iç dünyamızda da başlangıçlara işaret eder. Bu dönem duygularımızın, sezgilerimizin güçlendiği, ruhsal anlamda bir uyanışa ve arınmaya niyet ettiğimiz bir süreç olabilir.

Hayatın yoğun temposu içinde bazen ruhumuzun ihtiyacı olan ilgiyi göstermeyi unuturuz. Balık burcundaki yeniay, kendimize dönmek, içsel sesimizi dinlemek ve ruhsal ihtiyaçlarımıza kulak vermek için bir işaret gibidir. Bu süreçte meditasyon yapmak, yaratıcı ifade biçimleriyle ilgilenmek ve doğayla iç içe vakit geçirmek iç huzurumuzu bulmamıza yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

Ayrıca Balık burcundaki yeniay, başkalarına karşı derin bir empati ve anlayış geliştirmek için de mükemmel bir zamandır. Kendi iç dünyamızla bağ kurarken başkalarının duygularına ve ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı hale gelebiliriz.

Ancak unutmamalıyız ki Neptün’ün suları bazen aldatıcı olabilir. Hayaller ve gerçekler arasındaki sınır bulanıklaşabilir. Bu yüzden aldığımız kararlar ve atacağımız adımlarda ayaklarımızın yere sağlam basmasında fayda var. Bazen katı gerçekler gözümüzün önünde bile dursa bunu görmekte zorlanabiliriz. Lütfen çevremizdeki insanlar bizi bir konuda uyarıyorsa, bize bir fikir veriyorsa bunu dikkate alalım. Belki uyanış yaşamamıza yardımcı olabilirler.

Balık yeniayı süreci affetme, kabullenme ve bırakma dönemidir aslında. Ama bunu hayatımızın her alanında yapabiliriz. Yardıma ihtiyacı olanlara yardım eli de uzatabileceğimiz değerli bir süreç bu.

Aslında bu yeniay tam olarak Neptün ile Satürn’ün ortasında gerçekleşecek. Bir yanda hayatın acımasız, katı gerçekleri ve kuralları, diğer yandaysa idealler, hayaller ve duygular var. Bu ikilemin arasında sıkışıp kalma ihtimalimiz de yüksek.

Sağlık açısından ayaklarımız ve ayak bileklerimiz öne çıkabilir. Ayrıca bağışıklığımızı güçlü tutmamızda fayda var. 20 derece Balık burcu kas sistemiyle ilgilidir. Bu yüzden kaslarımızı zorlayıcı, zarar verici hareketlerden kaçınmamız yerinde olur. İşin içinde Neptün de olduğundan zehirlenmelere de dikkat etmek gerekir. Teşhis koyulurken de zorluklar yaşanabilir.

Haberin Devamı

Dünyayı çalkalayacak skandallar...

İnsanların birbirine daha fazla empati duyduğu, merhamet ve anlayışın ön planda olduğu olaylar gözlemleyebiliriz. Toplumsal sorunlara karşı daha duyarlı hale gelebilir, mazlumların ve yardıma muhtaç olanların sesine kulak verebiliriz.

İnsanlığın ortak iyiliği için çalışan hareketlerin ve projelerin öne çıkabileceği bir zaman diliminde olabiliriz. Özellikle sivil toplum kuruluşlarının ve yardım kampanyalarının gündem olacağı bir dönem olabilir.

Ancak Neptün’ün yanılsama ve aldatmayla olan ilişkisi göz önünde bulundurulduğunda, bu dönemde toplumsal düzeyde yanıltıcı bilgilerin yayılması, gerçeklerin çarpıtılması ve kitleleri yanılgıya sürükleyebilecek ideolojilerin ortaya çıkması riski de var.

Haberin Devamı

Balık burcu ve Neptün’ün su elementiyle bağlantısı göz önüne alındığında, suyla ilgili konuların,
su baskınları, sel gibi doğal afetlerin gündeme gelebileceği de düşünülebilir. Dini yerler ve mekânlarla ilgili birtakım önemli gelişmeler olabilir. Neptün skandallar demektir. Dünyayı çalkalayacak skandalların olabileceğini de düşünebiliriz. Ya da deniz merkezli depremlerin tetiklenmesi de olabilir. Tsunamiler, büyük dalgalar oluşabilir veya aşırı yoğun sisler görebiliriz.

Türkiye’de yeni fikirler ortaya çıkabilir

Yeniayın gerçekleştiği anın Ankara’ya göre çıkarılan haritasında İkizler burcu yükseliyor. Eğitim, iletişim, bilgi trafiği, iletişim stratejileri, yazarlar, kara yolculukları, kuryeler, taşımacılık ve lojistik gibi konular öne çıkabilir.

Haberin Devamı

İkizler burcu ülke haritasının 12’nci evine denk düşüyor. Bu da arka planda yapılan konuşmalar, anlaşmalar, gizli iletişimler, sağlık sektörü ve kapalı alanlar demek.

Merkür Koç burcunda. Bu yeni bir söylem, yeni bir dil, yeni bir iletişim stratejisi, yeni fikirler, yeni ifadeler demek. Fakat Neptün etkili bir yeniay olduğundan bu yenilikler yerini bulamayabilir, halka dokunamayabilir.

Eğitimle ilgili konularda belirsizlik söz konusu olabilir. Bu dönem iletişim trafiğinin, yazılı açıklamaların dikkatli bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. Hatalar, gaflar söz konusu. Sınavlarda sorun ortaya çıkabilir.

Hangi yöne doğru gideceğini bilememe durumu var. Ortama da belirsizlik ve sisli bir hava hâkim. Ancak sağlık çalışanlarını mutlu edebilecek olaylar duyabiliriz. Borsada daha olumlu bir atmosfer görebiliriz. Sanatçılar açısından da iyi gelişmeler olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları