Güç ve etik değerler savaşacak

Aslan burcunda oluşacak dolunay büyüme ve gelişmeyi de beraberinde getiriyor. Dönüşmek ve güçlenmek için fırsatlarla karşılaşacağız. Ama elde ettiğimiz gücü kötüye kullanmamak için mücadele etmeli, etik değerlere sahip çıkmalıyız. Bu hafta Boğalar kariyer konusunda güç kazanırken İkizler burcundakilerin hayata bakışı farklılaşabilir. Aslanlar fiziksel, Kovalarsa mekânsal değişiklikler yaşayabilir.

Haberin Devamı

2024’ün ilk dolunayı Aslan burcunda meydana gelecek. Dolunayın etkilerini yoğun bir şekilde hissedeceğiz. Bu dönemde biraz temkinli olmakta fayda var. Büyümek ve gelişmek için çok sayıda fırsat söz konusu ama elde edeceğimiz gücü kötü niyetli bir şekilde kullanmamak gerek. Güç ve etik değerler karşı karşıya gelebilir. Sakin olmalı ve gücümüzü kontrol ederek değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bakalım dolunay burçları bu hafta nasıl etkileyecek?

SINIRLAR GENİŞLEYECEK

Bugün Plüton burç değiştirerek Kova’ya geçiyor. Plüton ağır hareket eden bir gezegendir ve 2043 yılına kadar Kova burcunda seyahat edecek. Plüton bir sistemi ve düzeni yıkarak yeni bir sistem ve düzene geçişe işaret eder. Bu etkiyi bireyselden çok dünya ve yaşadığımız coğrafya üzerinde görürüz. Bu Kova burcunun temsil ettiği düzeyde bir geçiş olacak. Her şeyin çok daha dijitalleşmesi, insan gücünün azalması, sınırların ortadan kalkması, özgürlük kavramının genişlemesi, azınlık olarak görülenlerin güç kazanması, sıradışı olanların normalleşmeye başlaması, uzayda yaşam gibi geniş yelpazede devrim niteliğinde gelişmeler ortaya çıkabilir. 

Haberin Devamı

ODAKLANMA SORUNU...

Yarın Ay İkizler burcunda seyahat ettiği için koşullar değişken olabilir. Ruh halimizde de dalgalanmalar olur. Oldukça hareketli bir gün, iletişim kanallarını aktif olarak kullanabiliriz. Önemli haberler alıp verebiliriz. Birden çok işle ilgilenebilir ama odaklanma sorunu yaşayabiliriz. Özel hayata dair önemli konuşmalar yapmak, karar almak için uygun bir gün değil. Araştırma ve eğitimle ilgili konularda başarı yakalama oranımız yüksek. Bugün istediğimiz bir alanda eğitime başlayabiliriz.  Fakat derinlik ve sabır isteyen konularda başarı şansı düşük.  

Güç ve etik değerler savaşacak

DİSİPLİNLİ OLACAĞIZ

Salı günü romantik ilişkilerde daha ciddi ve kararlı bir yaklaşım sergileyebiliriz. Uzun vadeli ilişkilere odaklanmak ve güvene dayalı bağlar kurmak önemli. Bu dönemde iş ilişkileri veya projelerinde daha disiplinli ve işbirlikçi olabiliriz. Finansal planlama ve istikrarlı harcama alışkanlıklarına yönelik fırsatlar söz konusu. Para konularında daha disiplinli ve akıllıca davranabiliriz. İlişkilere ilişkin belirli bir amaç veya gelecekle ilgili planlar yapabiliriz. İş hayatında ve toplumsal ilişkilerde daha dikkatli ve profesyonel bir tutum sergileyebiliriz. Giyim tarzımızda daha sade ve şık seçimler yapabiliriz.

Haberin Devamı

KAZALARA DİKKAT!

Çarşamba günü kişisel zorluklar ve derin yaralar yüzeye çıkabilir. Geçmiş travmalar şu anki tavırlarımızı etkileyip duygusal reaksiyonlara neden olabilir. Kendimizi güçsüz veya yetersiz hissedebiliriz ve bu durum cesaretimizi sınayabilir. Bir içsel iyileşme ve farkındalık sürecine adım atabiliriz. Yaralı yönlerimizle yüzleşerek, öğrenme ve büyüme şansı elde edebiliriz. Mars’ın etkisiyle enerjimiz ve tutkumuz artabilir. Ancak bu enerji kontrolden çıkabilir ve aniden patlamalara yol açabilir. Eski yaralar yeniden alevlenebilir ve bu durum  duygusal meselelerle yüzleşmeyi ve iyileşmeyi beraberinde getirebilir. Kazalara, düşmelere, çarpmalara, kesiklere, yanıklara dikkat etmemiz gerek.

Haberin Devamı

DÖNÜŞÜM ZAMANI

Perşembe kendinizi daha fazla ifade etmek isteyebilirsiniz. Aslan burcundaki dolunay kendini ifade etme, yaratıcılık ve eğlenceyle ilgilidir. Yaratıcı projelere daha fazla zaman ayırabilir veya eğlenceli aktivitelere katılabiliriz. Ayrıca kendimizi daha güçlü ve özgüvenli hissederek başkalarına liderlik etmek isteyebiliriz. Hem insan ilişkilerinde hem maddi konularda yıkıcı olmamaya özen göstermeliyiz. Hayatımızda değişim ve dönüşüm yaratmak, yatırım yapmak, kariyer konusunda yeni yollar denemek, yeni para kazanma alanlarına yönelmek için destekleyici bir dönem. 

EGOMUZ ŞİŞEBİLİR

Cuma günü aşırı yemek-içmek ve alışveriş yapmak gibi durumlar ortaya çıkabilir. Egomuz şişebilir, gereksiz kibir ve ukalalıktan kaçınmak gerek. Her türlü konuyu abartmaya eğilimli olabilir, rahatlıkla yoldan çıkabiliriz. Bazı konularda aşırıya kaçıp dengesizlikler yaşayabiliriz. Tembelliğe eğilim artabilir, her işin kolayına yönelebiliriz. Gerçeklerden kaçabilecek derecede iyimser bir hal yaşayabiliriz. Her konuda beklentimiz yükselebilir. Maddi  girişimler açısından  uygun bir zaman değil.  Terfi için görüşmeler yapmak, zam istemek için de uygun bir dönemde değiliz. Müsrifçe harcama yapmaya eğilimimiz olabilir.

Haberin Devamı

DÜRÜST DAVRANACAĞIZ

27 Ocak Cumartesi günü zihnimizin hızlı çalışacağı bir gün. Başarma dürtüsünü çok güçlü şekilde hissedeceğiz. Kısa sürede birçok işi halledebiliriz. Pazarlık yapmak için de uygun zamanlar. İletişim kurarken doğrudan ve dürüst davranacağız. Hem kendi haklarımızı hem de başkalarının haklarını savunabiliriz. Birilerine onlardan hoşlandığımızı söylemek içinde uygun bir zaman.

Güç ve etik değerler savaşacak

 ASLAN BURCUNDAKİ YILIN İLK DOLUNAYI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Koç (21 Mart-19 Nisan)

Yaratıcı enerjinizde ve kendinizi ifade etme ihtiyacınızda artış olabilir. Resim yapmak, müzikle uğraşmak, yazı yazmak veya sahne sanatları gibi alanlara ilginiz artabilir. Dolunay sırasında aşk hayatınızda önemli gelişmeler yaşanabilir. Parasal konularda değişim ve dönüşüm sizi bekliyor. Egoist bir şekilde davranmamaya özen gösterin.

Haberin Devamı

Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

Bu dönemde aile içi ilişkiler ve ev hayatınız ön plana çıkabilir. Evinizde ve aile yaşamınızda daha fazla liderlik ve inisiyatif gösterme eğiliminde olabilirsiniz. Hayatınıza çektiğiniz fırsatları kibirli ve ukala görünerek kaçırmayın. Kariyer, iş konusunda büyüyecek ve güç sahibi olacaksınız. Bu gücü kötüye kullanmayın, başkalarını ezmeyin.

İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

Sözlü ve yazılı ifadelerinizde daha cesur ve etkileyici olabilirsiniz. Kardeşlerinizle veya arkadaşlarınızla ilişkilerinizde daha fazla etkileşim ve dramatik olaylar olabilir. Kısa mesafe seyahatler gündeme gelebilir. Hayata karşı bakış açınızı, beklentinizi tümden değiştirecek olaylarla karşılaşabilirsiniz. Yurtdışında yaşamak için plan yapabilirsiniz.

Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

Maddi durumunuz ve özdeğerinizle ilgili farkındalıklar gelişebilir. Finansal hedeflerinize ulaşmak, kaynaklarınızı daha iyi yönetmek ve kendinize olan güveninizi arttırmak için mükemmel zaman. Harcamalarınızda daha cömert ve gösterişli olma eğilimi gösterebilirsiniz. Sosyal çevrenizi değştirebilir, sizi yoran kişileri hayatınızdan çıkarabilirsiniz.

Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

Yeni hedefler ve amaçlar belirleyebilirsiniz. Kendi benliğinizi, dış görünüşünüzü veya kişisel projelerinizi ön plana çıkarmak isteyebilirsiniz. Fiziksel olarak değişime gidebilirsiniz. Göz alıcı olacağınız bir süreç bu. Eğer yalnızsanız aşkı hayatınıza çekebilirsiniz. İş konusunda düşmanlıklarla karşılaşabilirsiniz. Kimseyi kontrol etmeye çalışmayın.

Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

Bilinçaltınızda derinlemesine bir yolculuğa çıkabilir ve kendinizi daha iyi anlamaya başlayabilirsiniz. İçsel korkularınızla, engellerinizle veya kendi kendinizi sınırlayan inançlarınızla yüzleşebilirsiniz. Liderlik etmek isteyebilirsiniz. Arkanızdan dönen dedikodular, konuşmalar kulağınıza çalınabilir, sakin kalmaya çalışın. Kibirli görünmeyin.

Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

Sosyal çevrenizdeki bazı ilişkileriniz sona erebilir ve önemli arkadaşlıklar başlayabilir. Topluma fayda sağlayacak adımlar atabilirsiniz. Arkadaşlarınızla birlikte yaratıcı işler, projeler geliştirebilirsiniz. Baskıcı, kibirli, egoist davranışlardan uzak durun. Çocuğunuz varsa güç savaşına girmeyin. Yatırımlar konusunda gereksiz risk almayın.

Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Kariyerinizle ilgili önemli bir aydınlanma yaşayabilirsiniz. İşyerinde daha fazla inisiyatif alarak patronlarınızın gözüne girebilirsiniz. İş arayanlar iyi haberler alabilir. Eşinizle, ortağınızla güç savaşlarına girmeyin, manipüle etmeyin kimseyi. Yaptırım gücünüzü sert bir şekilde kullanmayın. Ailenizi veya eşinizi ikna edebilirsiniz, ipleri germeyin.

Yay (22 Kasım-21 Aralık)

Zihinsel ve manevi olarak genişleme ve büyüme yaşayabilirsiniz. Eğitimle ilgili konularda, uzak seyahatlerde veya manevi arayışlarda önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Uzak yerlere gitmek gündeme gelebilir. İş ilişkilerinizi dikkatli yönetin. Baskı, manipülasyon, arkadan iş çevirme gibi konulara sakın girmeyin, dedikodu yapmayın.

Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

Duygusal ve maddi olarak önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ortak finansal meseleler, miras, borçlar veya partnerinizin kaynaklarıyla ilgili gelişmeler olabilir. Eski travmaları iyileştirmek, korkularınızla yüzleşmek, destek almak, terapilere gitmek için iyi bir zaman. Daha çok kazanmak için riske girmeyin.

Kova (22 Ocak-18 Şubat)

İlişkilerinizle ilgili önemli bir dönemeç yaşayabilirsiniz. Bu bir ilişkideki sorunların çözülmesi, bir ortaklıkta önemli bir karar alınması veya bir ilişkinin sona ermesi de olabilir. Bu hafta taşınmak, yer değiştirmek, ev almak, araba almak, arabanızı değiştirmek için uygun. Aile ilişkilerinde baskıcı, kontrolcü, kavgacı bir tutum içinde olmayın.

Balık (19 Şubat-20 Mart)

Kariyerinize daha fazla odaklanabilirsiniz. İşinizde görünür olabilirsiniz. Sağlığınıza daha fazla dikkat edebilirsiniz. Başkalarına yardım ve hizmet etmek isteyebilirsiniz. Sınırlarınızı aşmak, psikolojik olarak kendinizi iyileştirecek bir değişim için uygun bir dönem. Hafta boyunca kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları