Bu yeniayda özgür olmak isteyeceğiz

10 Şubat’ta toplumsal adalet, teknoloji ve bilim alanlarındaki gelişmelerin öne çıktığı bir yeniay bizi bekliyor. Etkileri 5 gün öncesinden başlayacak Kova burcundaki bu yeniayın Boğa burcundaki Uranüs’le sert bir etkileşimi olacak. Değişimlere direnmek yerine onları kabullenmemiz gereken bir dönemdeyiz.

Haberin Devamı

Kova yeniay zamanları rutinin dışına çıktığımız, özgür düşünmeye ve sıradışı çözümler üretmeye başladığımız zamanlardır. 10 Şubat Cumartesi günü Kova burcunun 20’nci derecesinde gerçekleşecek yeniayın 5 gün önceden başlayan etkisi 10 gün sürecek. Bu günlerde toplumsal adalet, insan hakları gibi konulara daha fazla ilgi duyabiliriz. Teknolojiye, bilime, geleceğe yönelik konularda araştırmaların yapıldığı bir zamana da işaret ediyor olabilir. Teknolojinin her türlü nimetinden faydalanacağımız bir döneme girebiliriz. Özellikle dijital işlerimizi, fikirlerimizi, projelerimizi hayata geçirmek için güzel bir yeniay bizi bekliyor. Katılmayı düşündüğümüz eğitimler varsa bunlar için de adımlar atabiliriz.

Mevcut çevremizi genişletmek, yeni insanlarla tanışmak veya toplum içinde daha aktif rol almak isteyebiliriz. Bu dönemde bireysel hareket etmekten çok içinde olduğumuz grupların faydasına kararlar almayı tercih edebiliriz. Entelektüel anlamda kendimizi geliştireceğimiz, insan ilişkilerini konuşmaktan çok yeni fikirleri masaya yatıracağımız, önemli konular üzerine sohbet edeceğimiz bir zamandayız.

Haberin Devamı

Özgür olmak isteyeceğiz. Toplumun beklentilerinden bağımsız kendi değerlerimiz ve inançlarımızla hareket etmek önceliğimiz olacak. Hayatımızda radikal değişiklikler yapmaya karar verebiliriz. Tarzımızı, fikirlerimizi veya işimizi gözden geçirebiliriz.

Bu yeniayın başrolünde Boğa burcunda seyahat eden Uranüs olacak. Bu konum maddi konulara, konfor alanlarımıza ve güvenlik duygumuza ani farklılıklar getirebilir. Bağımsızlık arayışımız maddi durumumuz, sosyal ilişkilerimiz ve kariyerimizde gerilimlere yol açabilir. Ani finansal kayıplar ve harcamalar bütçemizin dengesini bozabilir. Değişimlere direnmek yerine, onları kabullenmeli ve mevcut koşullara uyum sağlamalıyız. Yeniliklere açık olmak ve beklenmedik durumlar karşısında yaratıcı çözümler bulmak gerekebilir.

Kişisel değerlerimizi veya inançlarımızı sorgulayabiliriz. Hayatımızda neyin gerçekten önemli olduğunu düşünmek isteyebiliriz. Tutunduğumuz bazı eski fikirlerimizi ve yaşam tarzımızı bırakmak için iyi bir zaman olabilir. Bu dönem tahammül seviyemiz çok düşük olabilir ve kendimizi daha isyankâr hissedebiliriz.

Haberin Devamı

Sağlık açısından da Kova burcu dolaşım sistemini, kalbi ve tansiyon sorunlarını sembolize eder. Bu konulara ekstra dikkat etmekte fayda var. Ayrıca 20 derece Kova bel bölgesine işaret ediyor. Belimizi zorlayacak hareketlerden kaçınmalıyız.

Kova burcu dünya astrolojisinde bilimsel gelişmeler, insan hakları, marjinal kişiler, azınlıklar, uzay ve astrolojiyle ilgili konular, havayolları, uçaklar, fırtına ve kasırgalar, büyük teknolojik altyapılar ve yeni icatlarla ilgilidir. Bu dönemde teknoloji ve bilim alanında gelişmeler görebiliriz. Özellikle internet, yapay zekâ ve uzay teknolojisi gibi alanlarda önemli gelişmeler yaşanabilir.

Uranüs başrolde olacağı için ekonomik ve toplumsal sistemlerde ani değişiklikler gözlemlenebilir. Finansal piyasalarda dalgalanmalar, ekonomik krizler veya kaynaklarla ilgili sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Genel anlamda finansal skandallar ve beklenmedik gelişmelerin yanı sıra özellikle kripto parayla ilgili sarsıcı haberler duyabiliriz. İsyanlar, ayaklanmalar veya uçak kazaları gündeme gelebilir. İnsanlar özellikle çevre, eşitlik, özgürlük ve insan hakları gibi konularda seslerini daha fazla çıkarmak isteyebilirler.Bu yeniayda özgür olmak isteyeceğiz
Yeni teknoloji modelleri...

Haberin Devamı

Uzayla ilgili yeni keşifler ve insanlığa fayda sağlayacak sağlıkla ilişkili yeni teknoloji modelleri gündeme gelebilir. Bu dönem ilgi alanları, yaşam şekilleri, hayat görüşleri, cinsel kimlikleri ve dünyaya bakış açıları farklı kişilerin ön plana çıkacağı bir zaman olabilir.
Bu yeniayda Castra sabit yıldızı da etkin olacak. Bu yıldız Latincede ‘askeri kamp’ veya ‘kale’ anlamına geliyor. Özellikle iklim ve siyaset üzerinde büyük bir etkisi olan yıldız yeniayla birleştiğinde ani hava olayları, depremler, siyasi atmosferde büyük skandallar-değişiklikler ve ayaklanmalar gündeme gelebilir. Ayrıca denizlerde büyük fırtınalarla ilişkili bir yıldızdır.

Yazarın Tüm Yazıları