2024 burçlara neler getirecek? Başak ve yükselen Başak

Birçok alanda şanslar yakalayacaksınız. Başka bir iş, hatta yaşamak için başka bir ülke seçebilirsiniz. Ünlü olma fırsatları bile çıkarabilir karşınıza. Gerçekçi hedefler belirlemek ve adım adım ilerlemek önemli olacak.

Haberin Devamı

PLÜTON TRANSİTİ

Hangi konularda değişim yaşanacak?

Yaşam akışınız farklılaşacak

21 Ocak’ta değiştiren, dönüştüren, her şeyi yıkıp yeniden yapılandıran, güç kazandıran Plüton, Kova burcuna geçecek. Aslında 2023’ün mart-haziran ayları arasında da bir süreliğine bu burçta kalmıştı; minik bir öngösterimdi o. Düşünün bakalım o dönemde hayat size hangi alanlarda değişimi fısıldamaya başladı... İşte şimdi yeniden Kova burcunda ve 9 Mart 2043’e kadar seyahat edecek. Plüton 6’ncı evinize girerek zamanla tüm günlük yaşam akışınızı farklılaştıracak. Sağlıkla ilgili konularda hayatınızda büyük değişimler yaratabilirsiniz. Veya iş ortamınız değişebilir.

2024 burçlara neler getirecek Başak ve yükselen Başak

Haberin Devamı

JÜPİTER ETKİSİ

* Fırsatlar nereden gelecek?

Bolluk, bereket, şans ve talih gezegeni Jüpiter, 26 Mayıs’a kadar Boğa burcundaki seyrine devam edecek. 9’uncu evinize giren Jüpiter’le sıkça iş seyahatlerine çıkabilirsiniz. Yurtdışı, eğitim, hukuk gibi konulardan yana şans yakalayabilirsiniz. Hukuki problemler daha hızlı ve lehinize sonuçlanabilir. Yarım bıraktığınız yüksek öğrenime geri dönebilir ya da yeni bir dil öğrenmeye karar verebilirsiniz. Bazılarınız ani bir kararla yurtdışına yerleşme kararı alabilir, bazılarınız medya, halkla ilişkiler, iletişim, yayıncılık sektöründe işe başlayabilir. Uluslararası işlerle ilgilenenler oldukça şanslı ve bereketli bir sürece başlıyor. Ruhsal anlamda derin araştırmalar yapabilirsiniz, felsefi konulara ilginiz artabilir.
26 Mayıs’tan sonra Jüpiter, İkizler burcuna geçecek ve 10 Haziran 2025’e kadar 10’uncu evinizde seyahat edecek. Jüpiter’in bu hareketi kariyer hayatınızda büyüme ve gelişme fırsatları yaratabilir. 10’uncu ev toplum gözünde nasıl göründüğünüzle ilgilidir. Ve Jüpiter’in bu geçişi tanınma ve itibar kazanma, ünlü olma fırsatları çıkarabilir karşınıza. Evlilik gerçekleşebilir. JProfesyonel becerilerinizi geliştirmek, yeni alanlarda eğitim almak için harika bir dönemdir. Ancak Jüpiter’in aşırılıklara meyilli doğası nedeniyle, bu dönemde kariyer hedeflerimiz konusunda aşırıya kaçmamak önemlidir. Gerçekçi hedefler belirlemek ve adım adım ilerlemek önemli olacaktır.

Haberin Devamı

SATÜRN ETKİSİ

İş alanında olgunlaşacaksınız

Satürn sene boyunca Balık burcundaki seyahatine devam edecek. Satürn’ün olduğu alanda sorumluluklarınızı, disiplin, çekidüzen vermeniz gereken ve hayatın sizi zorlayacağı ana konuların ne olduğunu anlayabilirsiniz. Satürn öğretmendir; bu yüzden ilişkilerinizi düzenleme, ilişkilerle ilgili sorumluluk alma, deneyim kazanma ve olgunlaşma süreci olacak sizler için. Ama ilişkiler konusunda gerçekçi hedefleriniz olmalı. Bir ilişkiniz veya ortaklığınız sorunluysa ya düzeltmek için gerekli sorumluluğu alacaksınız ya da ayrılacaksınız. Yani mevcut ilişkiler bir sınavdan geçebilir.
Ama böyle dönemlerde ilişkinin sorumluluğu doğru alındığı takdirde evlilikler de gerçekleşebilir. Satürn’ün bir diğer etkisiyse düşmanlarınızın kendilerini net şekilde gösterecek olması.
Ama güçlü düşmanlarla savaşmak durumunda kalacaksınız.

Haberin Devamı

GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI

Dönüm noktalarınız neler?

* Maddi güç kazanacaksınız

Yılın ilk ay tutulması 25 Mart’ta 5 derece Terazi burcundaki Ay tutulması. Tutulmaya Kova burcundaki Plüton’un desteği olacak. 2’nci evde Terazi burcunda gerçekleşecek Ay tutulması, maddi konular, değerler ve ilişkilerle ilgili gelişmeleri gündeme getirebilir. 2’nci ev, finansal kaynaklarımız, kişisel değerlerimiz ve sahip olduklarımızla ilgilidir. Bu dönemde maddi kaynaklarınızı ve finansal durumunuzu yeniden değerlendirme fırsatı bulabilirsiniz. Bu Ay tutulması ayrıca kişisel değerler ve özsaygı üzerinde de etkili olabilir. Kendinize ve yeteneklerinize olan inancınızı sorgulama sürecine girebilirsiniz. Ancak Ay tutulmaları duygusal yoğunluğu artırabilir ve belirsizlikleri beraberinde getirebilir. Dengeli kararlar almak ve duygusal dalgalanmaları yönetmek, bu dönemin getirdiği fırsatları en iyi şekilde değerlendirmenize yardımcı olacaktır. Plüton’un desteğiyle de iş hayatınızda size yararı dokunacak değişimler gündeme gelebilir. Maddi güç kazanacağınız bu tutulma zamanında rahatlıkla iş bulabilir, iş arkadaşlarınızdan destek görebilirsiniz.

Haberin Devamı

* Ufak kazalara dikkat!

Yılın ikinci tutulması 8 Nisan’daki 19 derece Koç burcunda Şironyen Güneş Tutulması. Bu tutulma, içsel dönüşüm ve yeniden doğuş süreçlerini tetikleyebilir. Koç’un cesur ve doğrudan enerjisi, kişisel gücünüzü ve cesaretinizi keşfetmenize yardımcı olabilir. Ortak finansal kaynaklar, miras veya borçlarla ilgili konular ön plana çıkabilir. Bu süreçte bu tür meselelerle daha cesur şekilde ilgilenebilirsiniz. Sağlıkla ilgili küçük bir operasyon gündeme gelebilir. Ufak kazalara da dikkat etmeli. Aslında bu tutulma sürecinde yapılabilecek en anlamlı şey, ruhunuzu yaralamış bir konuyu tedavi etmek, şifalandırmak olabilir.

* Kimseyi gözünüzde büyütmeyin

Yılın üçüncü tutulması 18 Eylül’de 25 derece Balık burcunda Neptünyen Ay Tutulması. Tutulmaya İkizler burcundaki Jüpiter’in kare açısı etkili olacak. Bu tutulma, ilişkilerdeki belirsizlikleri ve yanılgıları ortaya çıkarabilir, bu da ilişkileri daha sağlam temellere oturtma ihtiyacını gösterebilir.
Balık’ın etkisiyle, partnerinize veya yakın ilişkilerinize karşı daha anlayışlı ve yardımsever olabilirsiniz. Ancak bu süreçte sınırlarınızı korumak ve ilişkilerde sağlıklı bir denge bulmak da önemlidir. Bir ilişkiniz yoksa bu tutulma sürecinde tanışacağınız kişiyi gözünüzde çok fazla büyütmeyin.

Bir şeylere imza atmadan önce her şeyi çok dikkatli okuyun. Ortaklık kurmak açısından da verimli bir dönem olmayabilir. Özellikle Jüpiter’in kariyer evinizden yapacağı sert etki yanlış kişilerle iş birliğine girmenize neden olabilir. Kimseyi gözünüzde gereksiz yere çok fazla büyütmeyin. İlişkilerde ve kariyerde beklentileriniz hep gerçekçi seviyelerde olsun.

Haberin Devamı

* Dostlarla para alışverişine girmeyin

Yılın son tutulması 2 Ekim’deki 10 derece Terazi burcundaki Merküryen Güneş tutulması olacak. Bu tutulmaya Mars’ın sert bir etkisi var. Maddi konular ve değer duygusu ana gündem maddeleriniz. Bu dönem ihtiyacınız olan elektronik aletleri alabilirsiniz ya da dijital konulara yatırımlar yapabilirsiniz. Yalnız bu dönem dostluk ilişkilerinizde finansal konular stres yaratabilir. Dostlarınızla para alışverişine girmemek daha doğru. Finansal konularla ilgili dürtüsel ve ani kararlar vermek hatalara sürükleyebilir sizi. Sosyalleşmek için belki de gereğinden fazla para harcayabilirsiniz.

 

Yazarın Tüm Yazıları