Feng Shui'de Doğru Bilinen Yanlışlar

Öncelikle Feng Shui hakkında bir sürü bilgi medyada mevcut. Biliyorum ki her konuda olduğu gibi bu konuda da bilmeyen kişinin aklını çok karıştırıyor.

Haberin Devamı

Öncelikle aşağıda gördüğünüz evin kapısına sırtımızı dayayıp evin yaşını, yönünü ele almadan sağ köşe para köşesi sol köşe aşk köşesi gibi bilgilerin tamamen yanlış olduğuna değinmek istiyorum. Kendi Grand Master Raymond Lo hocam da ilk olarak bize bunun neden bu kadar ünlü olduğunu öğretti. Sebebi hepimizi çok üzebilir!!!!Feng Shuide Doğru Bilinen Yanlışlar

Bunun çıkışı taaaaa Çin'de İmparatorluk zamanında Feng Shui'nin çok yayılması sırasında başlar. İmparatorlara göre bu felsefeyi asiller hatta bırakın asilleri kendileri hariç kimsenin kullanıp, kendilerinden daha fazla güçlenmelerini istemedikleri için yeni bir Feng Shui sistemi yaratılmış ve aslıyla alakası olmayan şey tabiri caizse piyasaya sunulmuştur.

Haberin Devamı

Asırlar boyu halk bunu kullanıp bazen neden tutuyor bazen neden tutmadığını çözememiştir. Bu sistemin tutmasındaki tek şans kişinin kendi şansından kaynaklanmakta olup çok büyük hatalar vermektedir.

Asıl olarak iki tip Feng Shui vardır birine biçim Feng Shui denir diğerine de (Benim de kullanmakta olduğum) Uçan yıldızlar sistemi denir. Uçan Yıldızlar sistemini kullanan biçim Feng Shui'de olan kuralları da kullanır ama burada öncelikli olan evin hangi dilimine hangi yıldızın geldiğidir.

Bir örnek vermek gerekirse: yatak odasında biçim Feng Shui'si olsun, Uçan Yıldızlar Feng Shui'si olsun fark etmez yatak kesinlikle aşağıdaki resimdeki gibi ayak kapıda kafa cam da olacak şekilde olmamalıdır. Her iki ekol de bu tip tasarımı değiştirmekle sorumludur. Uçan yıldızlar Feng Shui'si yapan ise; aynı zamanda o odanın uyumak için uygun mu değil mi diye bakmasını da kapsar.

Feng Shuide Doğru Bilinen Yanlışlar

Bu tip yatış pozisyonlarına hatta tabut pozisyonu adı verilip kişinin oldukça yorgun kalkmasına ve uyku problemleri çekmesine sebep olur. Dolayısıyla bu yanlıştır, evet!

Yatak odasında başka önemsemeniz gereken; (bir Feng Shui uzmanı evinize gelmeden bile) yattığınız yerden kendinizi aynada görmüyor olmanız gerekmesidir. Bu durumun adına da ruhu korkutmak denir, o yüzden bence hemen şimdi yatağınıza yatın ve yatarken kendinizi aynada görüyor musunuz onu kontrol edin.

Haberin Devamı

Aynı şekilde uyurken yatağınıza keskin köşeler bakmıyor olmaması lazım yani bunu kısaca odanın içinde yürürken kolunuzu bacağınızı çarpmayın şeklinde de mobilyaları ayarlamak olarak düşünebilirsiniz.

Elektronik; kesinlikle Yin dediğimiz dinlenme alanları için uygun değildir. Televizyon, telefon gibi elektrikli aletlerin yatak odasında olmamasını tercih ederiz.

Çin Astrolojisi ve Feng Shui Uzmanı Ceren Sakin

Yazarın Tüm Yazıları