2015 seks trendleri

İnsanoğlunun daha mutlu yaşama ve keyifli cinsellik deneyimleme konusundaki arayışları sürüyor.

Haberin Devamı

Moda sektörü başta olmak üzere sürekli olarak kendini yenileyen hemen hemen tüm sektörlerde kullanılan bir ifade olan “trend” kelimesi güncel, moda olan, moda, eğilim, akım, gidişat anlamlarına geliyor ve günümüzde en popüler olan nesneleri belirtmek amacıyla kullanılıyor. Bu nedenle moda, yeme-içme, gece yaşamı, hatta dekorasyon alanındaki trendler seks hayatına da yansıyor. Peki, 2015 yılında sekste ve yakın ilişkilerde nelerin öne çıktığını biliyor musunuz? İşte, 2015 top 10’da yer alacak seks trendleri...

70’LERE DÖNÜŞ

Sekste 70’li yılların jartiyerli ve dantelli iç çamaşırlarına dönüş yaşanıyor. Partnerle birlikte sabah duşunu alıp ve günün geri kalanını çıplak bir şekilde geçirme modası aşk hayatında monotonluk yaşayan birçok çiftin gözdesi olmaya devam ediyor. 2015 yılında erkeklerin sekste daha pasif bir rol oynaması, hayatın her alanında giderek daha fazla söz sahibi olan kadınların sekste daha ön planda olması, yatakta daha açık sözlü, sert ve arzulu olması bekleniyor. Seksteki etkilerini hissettirmeye başlayan bu trend, sosyal yaşamda kazanılan kadın-erkek eşitliğinin uzantısı olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

ALTIN SEKS TERCİHİ ARTIYOR

Her çiftin seks ihtiyacı zamana ve koşullara göre değişebiliyor. Çiftler seks yapma rutinlerini değiştirerek ve farklı şeyler deneyerek, daha renkli ve tutkulu bir ilişkiye sahip olabiliyor. ‘Altın seks’ adını verdiğimiz kaliteli seks ortalama iki saat sürüyor. Erkekler genellikle boşalmaya yönelik düşündükleri için, seks konusunda eşlerine en kısa yoldan en fazla zevki vermeye çaba gösteriyor. Bu nedenle erkekler, kadın doyum noktasına yaklaşırken, bir an önce doruğa tırmanabilmesi için ellerinden geleni yapıyor. Oysa kadınlara daha fazla zevk vermenin sırrı, doyum noktasına yaklaştırdıktan sonra, yavaşlamak ve aynı hareketleri yinelemekte yatıyor. Kadını böyle iki ya da üç kez doyum noktasına yaklaştırıp, enerjisini tüketmeden önce biraz yavaşlamasını sağlamak aldığı zevki kat kat arttırabiliyor. Altın seks için ön sevişmeye ve aşk oyunlarına daha uzun zaman ayırmak ve önce kadının doyuma ulaşmasına dikkat etmek gerekiyor.

AKŞAM YEMEĞİ ÖNCESİ YAKINLAŞMA

Haberin Devamı

İş çıkışı eve gitmeden önce arkadaşlarla bir şeyler içmek, birçok çiftin yorgunluklarını unutma ve hayatlarına renk katma davranışı olarak biliniyor. Ancak 2015 yılında iş çıkışı dışarıda bir içki yudumlamak yerine evde seks yapma fikri ön plana çıkacak gibi görünüyor. Yemekten sonra televizyondaki dizilerin bitmesini ve saatin gecenin yarısı olmasını beklemek ve rutine teslim olmak yerine artık harekete geçme zamanı... Bunun için işten eve dönerken partneri ateşleyecek mesajlar atılması, romantik jestler yapılması ve farklı mekanlarda, farklı seks yapılacağına dair imalarda bulunulması önem taşıyor. İş çıkışı seks, hem evlilik ve ilişkiyi hem bireysel anlamada moral ve motivasyonu hem de iş hayatındaki verimi artırabiliyor, seks hayatını renklendirebiliyor, monotonlaşmış ve alışkanlıklarla dolu olan ilişkide farklı heyecanlar yaratabiliyor.

RUHSAL OLANA YÖNELMEK

Haberin Devamı

Yoğun iş temposu ve günlük koşuşturmacalar, her şeyi hızlı yapmaya insanı motive ediyor ve ruhsal olandan ziyade bedensel olana yoğunlaşmaya yol açıyor. Günümüzde hızlı yemek yenildiği gibi, boşalma odaklı ve hızlı sevişiliyor, kısa ve kalitesiz ilişkiler yaşanıyor, dans eder gibi bir ahenk ve tensel bir olma hali yaşanamıyor, tatminsiz duygular artıyor. Ruhsal olana yatırım yapılamıyor. 2015 yılında hızlı ve tatminsiz bir şekilde yürütülen seks hayatına bir mola verilecek gibi görünüyor. Bedensel zevklerin dışında, ruhsal zevklerin ve romantizmin hüküm süreceği yeni yılda seksin, tabuların ve cinsel birleşme hedefinin olmadığı, cinselliğin yalnız bedensel bir işlem olmaktan çıkıp, ruhsal bir atmosfer içinde deneyimlenen bir olgu olarak yaşanması ve kadının erkeğin enerjisini ortaya çıkarıcı, yükseltici ve çözücü konumda olması bekleniyor. Çünkü telaş ve hedefin olmaması gereken cinsellik, bedenin gereksinimi olduğu kadar ruhun da bir gereksinimi...

Yazarın Tüm Yazıları