Organik saç ekimi

Bu haftaki yazımda organik saç ekimini ele alacağım.

Haberin Devamı

Ülkemizin dünya markası haline geldiği bu alan, hem ekonomiye hem de sağlık turizmine katkı sağlıyor.

Öte yandan bu kadar çok talep görmemiz bazı sakıncaları da beraberinde getiriyor.

İstismara açık hale gelen bu tedavi alanında, hizmet isteyenler hijyen, sertifikalı sağlık personeli ve doğru bilgilendirilme noktalarında sorunlarla karşı karşıya kalıyor.

Öyle ki 6 Mayıs’ta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, getirilecek yönetmelikle saç ekim işlemlerinde kayıt dışılığın önleneceği yönünde bir açıklama yaptı.

Saç ekimine kapsamlı standartlar getiren yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu gelişmeler sektörümüz açısından son derece olumlu.

Eğer yanlış insanların, profesyonel, işinin uzmanı olmayanların eline düşerseniz, paranızla rezil olursunuz.

Haberin Devamı

Lütfen saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız, araştırmalarınızı çok iyi yapınız.

Maliyetlerden önce düşünmeniz gereken en önemli konu, saç ekimi merkezinin kalifiye kadrosu ve profesyonelliği olsun.

Mutlaka ön görüşme yapın, daha evvel yaptıkları işleri inceleyin.

Bu deneyimi yaşamış insanlara ulaşmaya çalışın, fikirlerini ve tecrübelerini sorun.

İşlem yapılacak yeri önceden gidip görme imkânınız varsa mutlaka kliniği ziyaret edin.

Saç ekimi tıbbı bir işlem.

İşlemin illaki bir doktor tarafından planlanması gerekir.

Sanatsal bakış açısı ve el işçiliği gerektirir.

Sizler de araştırmalarınızı yaparken lütfen yurt içi ve yurt dışı tüm araştırma ve haberleri okuyun, bilgi sahibi olun.

Organik saç ekimi diğer yöntemlerden neden farklı

Organik saç ekimi

Saç ekiminde hastalar genellikle ağrı ve doğal olmayan görüntü nedeniyle endişe duyuyor.

Dünyada ilk kez Türkiye’de uygulanmaya başlayan organik saç ekimi tekniği bu iki endişeyi de ortadan kaldırıyor. Doğal bir görünüme imkân tanıyan teknikte yara izi olmadığından saç ekimi yapıldığı dahi anlaşılmıyor. Klasik saç ekimi süreçlerinde, sadece donör alan dediğimiz, hastanın sağlıklı kıl köklerine odaklanılıyor.

Haberin Devamı

Greft’ler alınıyor ve saçtan yoksun bölgeye naklediliyor.

Oysa ki kelleşen alanda azalan ve saç köklerini besleyemeyen bir yağ eksikliği gözlemleniyor.

Dikkat ederseniz bu alanda deri, kemiğe yakınlaşmış ve içi boşalmıştır. Siz bu alana yeni saç köklerini nakletseniz dahi, başarıyı yakalama olasılığınız çok az.

Kimyasallar sağlıklı saç köklerine zarar veriyor 

Kelleşme sorunu yaşayanların sahip oldukları sağlıklı kıl kökleri, gerçek anlamda onların hazinesiyken, bu şekilde yapılan bir girişim, saç ekimi sonrasında, sağlıklı saç köklerinin de ölmesine sebep oluyor. Ayrıca klasik saç ekiminde greft’lerin daha rahat ekilmesi ve saç ekimi uzmanına kolaylık sağlaması için kel alana enjekte edilen kimyasalların yine bu sağlıklı saç köklerine zarar verdiğini biliyoruz.

Haberin Devamı

İşte organik saç ekimi, özellikle bu noktalarda çok önemli avantajlar sağlıyor. Hastanın kendi yağından elde edilen kök hücreden zenginleştirilmiş yağ enjeksiyonu, hem saç ekimi işleminin yapılabilmesini kolaylaştırıyor hem de artık verimsizleşmiş saçtan yoksun alanı sağlıklı hale getiriyor.

2 senelik Ar- Ge çalışması sonrası ortaya çıktı Yüzde 96 oranında etkili sonuç veren ve saç köklerinin tutunmasını sağlayan organik saç ekiminde saçsız alanı temel alıyoruz; kök hücrelerin yağ dokusundan ayrıştırılması ardından tekrar kök hücre ile zenginleştirilerek hastanın vücuduna nakledilmesiyle gerçekleştiriliyor.

Estetik International laboratuvarlarında 2 senelik Ar- Ge çalışması sonrasında ortaya çıkan bu teknik, hastaya pek çok fayda sağlıyor.

Haberin Devamı

Organik saç ekimi sayesinde, ekim alanı verimli hale geliyor, işlem kolaylaşıyor ve en önemlisi kimyasal kullanmadan alanda çalışma yapılmasına olanak tanıyor.

Organik saç ekiminde felsefemiz, ‘önce ekim alanını canlandır ki, toprağın verimli hale gelsin ve sana güzel bir ürün versin’ üzerinedir.

Bu işi evet aynen bir tarla tohum ilişkisine benzetiyorum. Toprak iyi olsun. Toprağın iyi olması da iyi sulama ve iyi gübre ile olur. İşte organik saç ekiminde hastanın kendi yağını bu canlandırma işlemi için kullanıyoruz. Çünkü yağ depolarımızda kök hücre yani muazzam bir hayat kaynağı var.

Organik saç ekimi yaptığımız hastalarımızdan son derece etkili geri dönüşler alıyoruz. Evet, bunlardan birisi de benim!

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 sene önce ben de kendi geliştirdiğim organik saç ekimini kliniğimde yaptırdım. Hatta o gün yılbaşıydı, akşam kutlama programlarına katıldım, ertesi gün dinlendim ve bir sonraki gün tekrar işimin başına geçtim.

Bölgesel kendi yağım, kelleşmiş alanı tam manasıyla verimli bir toprağa dönüştürdü. Bu sayede donör alan ve ekim alanın iyileşme süreci hızlandı.

Ekilen sağlıklı saç köklerim derhal tutundu ve yeni bölgede yaşamaya devam etti. Çıkan saçlarım daha parlak, gür ve son derece sağlıklı.

Üstelik en önemlisi doğal bir görüntüm var. Söylemesem kimse organik saç ekimi yaptırdığımı anlayamaz.

Diğer organik başlığı altında ele alınanları bilemem ama geliştirdiğim tekniğin “organik” kelimesini sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın!

 

Yazarın Tüm Yazıları