Tarafını Seç!

Öğretilmiş bilgiler ve ağız alışkanlıkları ile negatife fazlasıyla meyilli bir toplum olduğumuz bir gerçek. Hep ‘kötüsünü düşünelim iyi olursa seviniriz’ mantığıyla yaşayan, ‘çok güldük başımıza bir şey gelecek’ korkularıyla ağız dolusu gülmeyi bile kendisine hak görmeyen bir anlayışla yaşadık.

Haberin Devamı

Negatif hayat şartlarından, çevredeki negatif olaylardan ve insanlardan bahsetmeyi devam ettirerek pozitifi tamamen unuttuk. Hele ki günlük gelişmelerden, ülkenin durumundan, beklediğimiz haberlerden, gün içinde karşılaştığımız durumlardan en kötü senaryolarla bahsederek yıllardır değişmeyen bir sarmala, bir kısır döngüye girdik. Negatifin negatif getirdiğini hala göremiyor musunuz?

Peki bir de tersini denesek ne kaybederiz?

Tıpkı negatif gibi pozitifin pozitif getirdiği gerçeğini anlamanın zamanı çoktan geldi geçiyor bile. Hayat seçimlerimizden ibaret ve her defasında seçimlerimizi pozitif yönde yaparsak pozitifin nasıl da artarak yayıldığını görmek elimizde.

Her nasıl negatifle yaşamayı öğrendiysek pozitife geçmeyi ve pozitif bir gelecek inşa etmeyi de pek tabii öğrenebiliriz. Öğrenme süreci kişiye göre değişen bir kavram olmakla birlikte adı üzerinde bir süreç. Sadece hobi olsun diye bir alana yöneldiğinizde bile bir emek ve zaman harcıyorsanız, mutlu ve keyifli bir hayata geçmek için de gayet kolay bir şekilde emek ve zaman harcayabilirsiniz. İlk yapmanız gereken kelimelerinizi değiştirmek ve sözcük dağarcığınızdan negatif kelimeleri hemen çıkartmaya başlamak.Tarafını Seç

Haberin Devamı

Kötü sözcükler ve cümlelerle geleceğe umutla bakamaz ve iyi dileklerde bulunamazsınız. Örneğin yeni araba alan birine ‘Allah kaza bela vermesin’ diyerek iyi dilekte bulunulmaz. ‘Ayy çok tatlı bir bebeğiniz var, nazar değmesin’ diyerek karşı tarafa pozitif bir duyguda olduğunuzu söyleyemezsiniz. İçinde kötü kelimeler olan iyi dilekler hem samimiyetsizdir hem de bilinçdışında aslında negatif korkuları karşı tarafa geçirmenin bir yoludur.

Henüz yapacağınız bir iş başvurusu için aklınızdan ‘yok kesin beni almazlar’ diye geçirdiğiniz anda sizi o işi almalarının bir ihtimali kalmaz. Bu tip konuşmalara bir son verin.

Pozitifliği pratik yaparak hayatınızın en temeline güzelce yerleştirin. Bazı insanlar hayatlarındaki sorunlardan bahsederek çıkar bir yol bulamadan söylenirlerken, bazıları da kötü zamanların geçici olduğunu ve bu zamanlarda olan olaylardan çıkartacakları derslerin ne derece önemli olduğuna odaklanır ve kısa zamanda sorunlardan uzaklaşırlar. Her şeyin bir nedeni olduğu gibi her kötü olayın sonunda da ya bir öğreti ya da mükafat vardır.

Haberin Devamı

Değişim için istekli olun.
Kaybedecek hiçbir şeyiniz yok.
Bugüne kadar ki düşünce ve davranışlarınızın bir de tersini deneyin!
Mutlu bir hayata başlamak için vakit kaybetmeyin!
Hemen değişime başlayın.

Tarafını Seç

  • Olumluya odaklanın, hayatı oluruna bırakın ve anı yaşayın.
  • Olumsuz durumları her zaman olumluya çevirin.
  • Karşınızdaki kişinin sizi negatif etki altına almasına izin vermeyin.
  • Her gün çok güzel bir gün olduğuna gönülden inanarak uyanın.
  • İyimserlik mutluluğa giden bir inançtır. İnanmaktan vazgeçmeyin.
  • Olumsuz bir akılla olumlu bir yaşam mümkün değildir. Aklınıza gelen her olumsuz düşünceyi hemen olumluya dönüştürün.
  • Düşünce kaderdir. ‘İyi düşün, iyi olsun’ diye boşa söylenmemiştir. Sık sık kendinize hatırlatın.
  • Devamlı başınıza gelen kötü şeylerden şikayet edeceğinize, başınıza gelen iyi şeylerin farkında olun ve onlarla mutlu olun.
  • İyimserlik bulaşıcıdır! Başkalarından size, sizden de başkalarına bulaşmasına izin verin.
  • İçinizde sevinç, mutluluk ve iyiliğin olduğu yeri bulun ve orayı sıkı sıkı tutun.
  • Her gün mutlaka iyi şeyler olur. Onları sadece anlamamız gerekir. İyilikleri, mutluluğu, huzuru anlamak için çaba harcayın.

Sevgiyle kalın…

Bükre İkizer

INSTAGRAM: Bükre İkizer

Yazarın Tüm Yazıları