Kolaya Kaçtım Toplu Mesaj Attım

Bayramlar birbirimize yakınlaştığımız, aile değerlerimizin farkına vardığımız ve uzun zamandır konuşamadığımız görüşemediğimiz aile üyeleri ve sevdiklerimizle irtibata geçtiğimiz değerli zaman dilimleri.

Haberin Devamı

Bu süreçte tabii ki öncelikle anne baba kardeşler ve yakın akrabalarla başlayıp, dostlar arkadaşlar iş arkadaşları ve sevdiklerimizle telefonlaşıp ama çoğunlukla kısa mesajla bayramlarını kutladığımız bir telefon ve mesaj trafiği içine girdiğimiz de bir süreç aynı zamanda.

İnsanların birbirini hatırlaması, birbirlerine iyi dileklerde bulunması, yoğun geçen hayat içinde birbirlerine kalpten duygularını iletmesi muhteşem bir şey. Tabii bunu sadece yapıyor olmak için yapmak yerine, her şeyi usul ve adabına göre yapmak çok daha anlamlı ve önemli.

"Ay ayıp olmasın filanca kişiye de mesaj atayım", "Ama şimdi ona mesaj attım, buna atmazsam olmaz" düşünceleri ile moda haline gelen toplu mesajlara uzun yıllardır maruz kalıyoruz. Evet belki bir mesaj yazıp birçok kişiye yollamak zahmetsiz ve pratik bir çözüm. Peki bu samimiyetsiz çözüm karşınızdaki kişiye ne hissettiriyor? Siz bu tip mesajlar aldığınızda nasıl hissediyorsunuz? Hiç kendinize soruyor musunuz?

Haberin Devamı

Bayram gibi çok özel kutlamalar insanların ailesi ve çok yakınları ile paylaştığı kişisel zamanlar olduğundan, gerçekten hayatın merkezinde olan yakınların tercihen telefonla aranıp, duygu ve düşüncelerin sesli bir şekilde iletilmesi en şık yöntem. "Onlarca kişi telefonla aranmaz ki" diyorsunuz biliyorum ama ben de onu diyorum zaten, insanların hayatlarında böyle günlerde aranacak gerçek yakınlıkta onlarca kişi olmaz zaten. En samimi ve yakın olduklarınızı telefonla arayıp kalbinizden geçenleri onların reaksiyonlarını duyarak paylaşın.

Tabii ki bu kişilerin dışında normal olarak yakın arkadaşlarınız, sevdikleriniz, aile dostlarınız, iş arkadaşlarınız ve tanıdıklarınız da var. Bu kişilere mesaj yazacaksanız her birine birkaç saniyenizi ayırıp, isimleri ile hitap ettiğiniz ve onlara özel olan duygularınızı samimi bir şekilde paylaştığınız kişiye özel mesajlarla kutlayın.

Çok uzun yıllardır bana gelen toplu mesajların hiçbirine cevap vermediğim gibi, bu kişilerin benim bayramımı kutladığına da ikna olamıyorum. Çünkü bu mesajları samimi bulmuyorum. Samimi olmayan insanlarla irtibatta olmayı da tercih etmiyorum. Hiç kimse sıradanlaştırılmak istemez. Eminim siz de istemezsiniz.

Haberin Devamı

Sevdiklerinizi ziyaret edin, telefonla arayın ya da en azından onlara özel hissettirecek kişisel mesajlar gönderin.

Hepinize şahane bir bayram diliyorum.

Bükre İkizer

INSTAGRAM: Bükre İkizer

Yazarın Tüm Yazıları