Eğlence Denince Arnavutköy

Günlük yaşam içinde çalışmanın yanında hem yaşadığımızı hissetmek hem de sevdiğimiz ve bize iyi gelen şeyleri yapmamız çok önemli. Bir hobi edinmek, spor yapmak, ilgi alanlarını besleyecek bir şeyler okumak gibi iyi vakit geçirmenin yanında sosyalleşmek ve eğlenmek de aynı derecede önemli bir ihtiyaç.

Haberin Devamı

Yeme-içme ve eğlence zaman zaman popülerliğe göre lokasyon değiştirse de her daim devam eden bir sektör. İstanbul'da son yılların en gözde semtlerinden biri boğazın ışıltısı Arnavutköy. Balıkçıları ile çok uzun yıllardır zaten ünlü olan bu semt son yılların en popüler cafe restoran ve eğlence mekanlarına da ev sahipliği yapıyor.

Tam bir mahalle sıcaklığını hissettiren, minik cafeleri, şirin kahve dükkanları, gece geç saate kadar devam eden eğlence mekanları ve tabii ki balıkçılarıyla iç içe ve samimi bir ortama sahip bu semtin bu kadar tercih edilme sebebi ise hem rahat ve tarihi, hem gösterişsiz ama kaliteli olması.

Haftanın her günü ve her saati gidilecek mekanlarıyla hemen hemen heryerde iyi içki ve yemek, iyi servis ve muhteşem deniz manzarası ya da göz zevkinize çok iyi gelecek şirin bir mahalle manzarasına rastlamanın mümkün olduğu Arnavutköy daha uzunca bir süre popülerliğinden bir şey kaybetmeyeceğe benziyor.

Haberin Devamı

Arnavutköy’ün hali hazırda bilinen mekanlarla birlikte yeni açılan şirin ve niş mekanlarını da keşfetmeye hazır mısınız? Hazırsanız eğer yeni deneyimler, farklı bir sıcaklık ve eşsiz anılarınıza yenilerini eklemek için yeni yapacağınız buluşma, yemek, kahve ve eğlence planlarına ev sahipliği yapacak mekanlara bakmaya ya da mekanlar hakkında fikri olan arkadaşlarınızdan öneri almaya başlayın.

Semtteki gidilecek yerleri keşfederken, güzel pizza ve değişik lezzetler için mahallelinin buluşma noktası Luzia ya da Any Cafe, şöyle keyifle balık yemek için Eftelya, kısa bir kahve molası için Doorstep, köfte yemek için Alibaba, dondurmanın en keyifli hali için Girandola, ev yemekleri için Çelebi, bahçede kahvaltı için Kavanoz, kendinizi İtalya’da hissedip tam bir İtalyan mutfağı ile tanışmak için Antica Locanda, muhteşem kurabiyeler için Bakehane ve eğlence için de Halet-i Ruhiye’ye uğramayı unutmayın.

Bükre İkizer

INSTAGRAM: Bükre İkizer

Yazarın Tüm Yazıları