Bu Bahar Başka Bahar!

Hemen hemen herkes yazı kıştan çok daha fazla seviyor ve bir an önce gelsin diye sabırsızlıkla bekliyor. Çok çetin olmamakla birlikte soğuk ve uzun geçen bir kışı geride bırakıyoruz.

Haberin Devamı

Güzeller güzeli bahar kapıda ve hepimiz güneşten enerji almaya hazırız. Baharda çiçekler açar, toprak canlanır, güneş bize her gün eşlik etmeye başlar, keyfimiz yerine gelir ve adeta hayatlarımıza yeni bir sayfa açılır. Eli kulağında baharı beklerken hangi sayfaları açacağımıza karar verebiliriz.

Hayat hızla akarken yaz/kış ayrımı yapmadan hayatla barışmayı artık hepimiz öğrendik. Spor yapmak, sosyalleşmek, yeni hobiler edinmek ya da tatil planı yapmak için mevsimleri beklemememiz gerektiği konusunda hemfikiriz. Ama baharın gelişinin ‘bahar yorgunluğu’ denen bir etkisi olduğu da kesin. Bu rehavete düşmeden önlem almak ve baharla gelen pozitifliklere kalıcı pozitiflikler ekleyerek hayata bakış açımızı değiştirmek muhteşem olmaz mı?

Günlük hayatta devam eden sorunlar var ve bu rutinden çoğunuz şikayetçisiniz. Aslında değişimi sizden başka kimsenin yapamayacağını da gayet iyi biliyorsunuz ancak önünüzde hep bir engel. Artık bu engeli kaldırmak için mevsimleri, bir şeylerin olmasını, birilerinin yardımınıza koşmasını beklemenin faydasız olduğunu kabullenme zamanı.

Haberin Devamı

Hayat hepimiz için aynı potansiyelde. Bakış açınızla, seçimlerinizle şekillenen ve yönlenen bir süreç. Bu süreci değiştirmek veya geliştirmek tamamen size bağlı. Motivasyon yükselten makaleler okumak çok etkili olmakla birlikte kısa süre pozitifte tutar. Özüm ise; okuduğunuz bir makale, tanıştığınız bir insan ya da izlediğiniz bir video sonrasında kendi potansiyelinizi anımsayıp, samimi ve dürüstçe kendinize sorular sorup, bu sorulara tam olarak hissettiklerinizle gerçekçi cevaplar vermeniz. Verdiğiniz cevapları beğenmiyor ve değiştirmek inanıyorsanız ‘neden bunlar banim başıma geliyor’ yerine ‘bunları NASIL değiştirebilirim?’ başlangıç noktanız olsun.

Şimdi bu baharı yeni hayatınızın ilk baharı olarak belirleyip hayatınızı tamamen iyileştirmeye başlayın. Daha az uyuyun, az yiyin, sadece ihtiyacınız olan şeyleri alın ve insanları yargılamayı bırakın. Çok üretin, çok okuyun, çok çalışın, çok sevin, çok eğlenin. Spor yapın, resim yapın, şarkı söyleyin, sebepli sebepsiz gülümseyin. İşledikçe ışıldarsınız bunu sakın unutmayın. Yeni bir hobi edinecekseniz devamlılığını sağlayacağınız ve yarıda bıraktığınız için kendinizi suçlamayacağınızdan emin olduğunuz bir hobi seçin (mümkünse sosyal bir hobi olsun). Sağlıklı ve değişik yemekler pişirin. Yürüyerek bir yerlere gitmeye çalışın. Ya da arabanızı bırakın otobüse, metroya ya da diğer toplu taşıma araçlarını kullanıp hayata karışın. Pikniğe gidin. Yatmadan önce 1 saat kitap okuyun. Sabahları uyanınca en sevdiğiniz müzikleri dinleyin. Sizi yükselten ve pozitif kişilerle görüşün, diğerlerinden hemen uzaklaşın. Çocuklarınıza kızmayın, onlarla zaman geçirip iletişim kurmaya çalışın. Hayvanlara sevgi ve ilgi gösterin. Hayatınızı kendinizin şekillendirdiğini unutmayın.

Haberin Devamı

Yeni hayatınızın ilk gününü kutlayın!

Bükre İkizer

https://www.instagram.com/bukreikizer/

https://www.facebook.com/bukreikizer

Yazarın Tüm Yazıları