Ozon tedavisiyle vücudunuzu güçlendirin, ozonun gücünü hissedin

Popülerliği giderek artan ozon tedavisi, günümüzde en sık araştırılan konuların başında geliyor.

Haberin Devamı

Hücre yenilenmesini hızlandırmak ve vücuttaki oksijen azlığını gidermek gibi görevler üstlenen ozon tedavisi, çeşitli hastalıkların iyileştirilmesinde ve semptomlarının azaltılmasında önemli bir rol oynuyor. Ayrıca sağlıklı olsanız dahi düzenli bir şekilde ozon tedavisi almanız, sizi zinde tutarak, enerjinizi artırıyor ve vücut direncinizin güçlenmesine yardımcı olur.

Ozon tedavisiyle vücudunuzu güçlendirin, ozonun gücünü hissedin

Alternatif tıbbın vazgeçilmezleri arasında yer alan ozon tedavisi, kişiden alınan kan ile ozon gazının karıştırılıp, bu karışımın tekrar vücuda verilmesi yolu ile uygulanan bir tamamlayıcı tedavi yöntemidir. Ozon tedavisinde kullanılan tıbbi ozon ise her zaman saf ozon ile saf oksijenin karışımından oluşur. Ozon tedavisi, günümüzde daha çok ağrı kesici, iltihap giderici ve bağışıklık güçlendirici etkileriyle anılır. Ancak bu tedavinin hücre yenilenmesini hızlandırmak, kan şekerini düşürmek, oksijen azlığını gidermek gibi etkilerinin olması medikal alanda destekleyici tedavi olarak sıkça kullanılmasını sağlamıştır.

Haberin Devamı

OZON TEDAVİSİ HANGİ HASTALIKLARLA KULLANILIR?

Ozon tedavisiyle vücudunuzu güçlendirin, ozonun gücünü hissedin

Ozon tedavisi, özellikle bağışıklık sistemini etkileyen hastalıkların (otoimmün hastalıklar) iyileştirilmesi sürecinde oldukça fazla kullanılmaktadır. Bu yöntem ayrıca fibromiyalji, kronik kas ve eklem ağrıları, romatizmal hastalıklar, kronik enfeksiyonlar, hipertansiyon, diyabet, astım ve KOAH gibi solunum yolu hastalıkları, alerji, anti aging (yaşlanma karşıtı etki), kalp hastalıkları, kronik hepatitler, dolaşım sistemi sorunları, sedef, egzama gibi cilt hastalıkları, kronik yaraların iyileştirilmesi ve kanser tedavisine ek olarak sıklıkla uygulanmaktadır.

OZON TEDAVİSİ SADECE HASTA OLUNCA MI KULLANILMALIDIR?

Ozon tedavisi, sadece hasta olunduğunda kullanılan bir yöntem değildir. Koruyucu bir tedavi olarak da kullanılır. Ozonun antioksidan, detoksifikasyon ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkilerinden her zaman yararlanılabilir. Sağlıklı olsanız dahi düzenli bir şekilde ozon tedavisi almanız, sizi zinde tutar, enerjinizi artırır ve vücut direncinizin güçlenmesine yardımcı olur. Ancak vücudun pek çok sistemi üzerinde iyileştirici etkileri olan ozon tedavisinde doğru doz ve yöntemin kullanılması çok önemlidir. Bu nedenle alanında uzman bir hekim tarafından hasta değerlendirilmeli ve kişiyle özel bir tedavi protokolü hazırlanarak, tedaviye başlanmalıdır.

Haberin Devamı

OZON TEDAVİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Farklı hastalıklar için destekleyici tedavi olarak kullanılan ozon tedavisinin ayrıca pek çok faydası da bulunmaktadır. Bunlar arasında şunları sıralayabiliriz:
-Bağışıklık sistemini güçlendirerek, enfeksiyon hastalıklarına karşı koruma sağlar.
-Hücre ve dokulardaki oksijen seviyesini arttırır.
-Kan dolaşımını hızlandırır.
-Beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlar.
-Yaraların iyileşmesini hızlandırır.
-Kilo alımını engeller ve yağ yakımını artırır.
-Kas ve eklem ağrılarını azaltır.
-Seratonin üretimini destekler.
-Detoks etkisi yaratarak, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
-Hasarlı hücreleri onarır ve yeni hücre oluşumunu destekler. Bu özellikleriyle anti aging etki yaratarak, daha pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde kavuşmamıza yardımcı olur.

Haberin Devamı

MULTİPASS OZON TEDAVİSİ NEDİR?

Destek tedavilerden biri olan ozon terapinin pek çok farklı doz ve uygulama şekli bulunmaktadır. Bunlardan biri de her seansta art arda ozonlama yapılması esasına dayanan Multipass Ozon‘dur. Avrupa'da "Ten Pass Ozon" olarak anılan Multipass Ozon, birkaç seansta alınması gereken ozon uygulamasının tek seansta yapılması işlemidir. Multipass Ozon ile vücudumuzdaki artık oksidan moleküllerinin uzaklaştırılması ve hasarlı bölgelerin tamir edilmesi sağlanabilmektedir. Multipass Ozon‘un diğer ozon terapi uygulamalarından farkı, ozon seansının aynı anda 5, 10, 15 veya 20 kez yapılarak, tüm vücudun ozonlama işinin gerçekleştirilmesidir. Özellikle yoğun çalışan, vakti olmayan ancak ozon tedavisi alması da gereken hastalarımız için de hem pratik hem de zaman kazandıran etkili bir destekleyici uygulamadır.

Haberin Devamı

Ozon tedavisiyle vücudunuzu güçlendirin, ozonun gücünü hissedin

MULTİPASS OZON TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?

Multipass Ozon tedavisinin uygulama şekli ise hastadan kan alınması ve bu kanın ozonlanarak, hastaya geri verilmesiyle gerçekleştirilir. İşlem, hastanın ihtiyacına göre ve hekiminin önerdiği sayıda tekrarlanır. Multipass Ozon yöntemiyle vücudumuzdaki artık oksidan molekülleri uzaklaştırılır ve hasarlı bölgelerin onarımı gerçekleştirilir. Seanslarla birlikte vücudunuzun temizlemesi sağlanarak, bir nevi detoks işlemi yapılmış olur. Ozon tedavisinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, düzenli olarak uygulanmasıdır. Multipass ozon da vakti olmayan ve yoğun çalışanlar için ideal bir ozon tedavisi olarak öne çıkar. Çünkü bizlere tek seansta arka arkaya 5, 10, 15 veya 20 kez ozonloma işlemi yapabilme imkânı sağlar.

Yazarın Tüm Yazıları