Hayır, Burcunuz Değişmedi!

Şimdi ben buraya “Evet, burçlar değişti” diye bir yazı yazsam herkes yeni burçlarını öğrenmeye çalışıp nasıl adapte olacağını düşünecek. Çünkü kötü bilgi iyi bilgiden daha hızlı yayılır ve sorgulanmaz. Bu hep böyle olmuştur ve değişmemiştir.

Haberin Devamı

Bu konu çok detay ve uzun uzadıya anlatılabilecek bir noktadır ama ben sizin kafanızı karıştıracak şekilde değil de biraz daha pratik şekilde bahsedeceğim. En azından kimliğinizin bir değişime uğramadığına dair bir fikriniz olsun.

Şimdi, bu sayfada NASA bazı gerçek bilim dallarına ayrıldı. Zodyak işaretlerinin ilk kez 3.000 yıl önce Babiller tarafından Dünya ile Güneş arasında hayali bir çizgi çizerek nasıl elde edildiğini açıklıyorlar. Bu çizgiyi uzaya genişleten Güneş, yüzlerce ila binlerce ışık yılı uzaklıktaki yıldızlardan oluşan çeşitli takımyıldızlardan geçiyor gibi görünüyor.

12 takımyıldızı seçtiler, fakat zodyakta 13 takımyıldız vardı. Bu yüzden Babilliler bir tanesini bıraktılar. Bırakılan takımyıldızı Ophiuchus.

NASA sözcüsü Dwayne Brown,

Haberin Devamı

“Herhangi bir burç belirtisini değiştirmedik, sadece matematiği yaptık” diye bir açıklaması oldu. Tabii ki haber kaynakları daha fazla tıklanma almak adına bunu kullanmak istediler. Kötü bilginin yayılması görüldüğü üzere her zaman daha kolaydır.

Güneş dışında hiçbir yıldız güneş sistemimize yaşamlarımız üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olacak kadar yakın değildir.

Batı astrologları tarafından kullanılan burç, takımyıldızlara değil mevsimlere dayanmaktadır. Astrologlar gezegenlerin Güneş etrafında döndüğünü bilirler ancak Astroloji Dünya merkezlidir ve gezegenlerin İlkbahar ve Sonbahar Ekinoksları ve Yaz ve Kış Gündönümleri tarafından hesaplanan dört mevsime karşı hareketini işaretler.

Hayır, Burcunuz Değişmedi

Dünya dönmeye devam ettikçe, takımyıldızlar Zodyak’tan her 72 yılda bir derece oranında ayrılmaya devam eder, çünkü ekinokslar ve gündönümleri sabit yıldızlardan sapmaya devam eder.

Maalesef, bunun gibi söylentilerin durması zordur. Bu yüzden bu sürekli karşınıza gelecektir. Ben bu yazıyı şimdi yazıyorum. Ama 2020 yılında 2021 yılında burçlar değişti diye yine başlıklar atılacaktır.

NASA’nın web sitesinde 13. bir burç olan Ophiuchus’tan bahseden bir makale yayınladı. Aynı web sayfasında, takımyıldızların konumlarının, Babillerin başlangıçta Zodyak haritasını çıkarmasından bu yana geçen binlerce yıl içerisinde Dünya'ya göre nasıl değiştiği açıklanmıştır.

Haberin Devamı

NASA'ya göre, bu iki haberleşme yeni bir şey değil.

NASA, 3.000 yıldan daha önce yaratılmış olan Zodyak’ın kökenlerini anlatıyor. Eski Babil hikayelerine göre, Zodyak aslen Ophiuchus(Yılancı) dahil 13 takımyıldızı içeriyordu. Ancak, mevcut takvimlerine uyacak 12 takım yıldız seçti, sadece 12 ay sürdü.

3000 yıl önceki bir konuyu hala konuşuyoruz ve hala konuşulacağa benziyor. Biraz sizlerde lütfen araştırın ve merak edin. Yarın bir gün 13. Ay çıktı yılan ayı demeleri kadar geçersiz bir durum içindeyiz. Burcunuz değişmedi ve bu çok mümkün bir durum değil. Bu noktada bu haberden en memnun olduğum durumu şu şekilde belirteyim. Astrolojiye itibar etmeyen bir kesim aslında ne kadar bilimsel bir iş içinde olduklarını gördüler. Ben bu haberleri seviyorum. Astrolojinin bir gökyüzü bilimi olmadığını savunan bir kesim için NASA açıklaması çok hoş oldu. NASA’nın burçlar üzerine yaptığı açıklama sonucunda nasıl bir işbirliği ile ilerlediğini görmek durumunda kaldılar. Eee yani bu işte de vardır bir hayır diyelim…

Haberin Devamı

UZMAN ASTROLOG AYGÜL AYDIN

INSTAGRAM: AYGÜL AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları