Yüz Şeklinize Göre Güneş Gözlüğünüzü Seçin!

Hazır yaz sonu yaklaşmış ve güneş gözlükleri de indirime girmeye başlamışken, yeni bir çift güneş gözlüğü almak hiç de fena fikir değil. Bu aralar güneş gözlükleri benim de alınacaklar listemde başı çekiyor. Ama yeni bir güneş gözlüğü almadan önce yüz şeklinizi ve size cuk oturacak veya tam tersi "başkasınınmış gibi" duracak modelleri tanımak çok kilit bir nokta.

Haberin Devamı

Öyleyse şimdi saçlarınızı iyice geriye itin, bir aynanın karşısına geçin ve yüzünüzü inceleyin. Elmacık kemikleriniz çıkık mı? Çeneniz sivri mi, belli belirsiz mi yoksa köşeli mi? Yüzünüz ince uzun mu yoksa yuvarlak mı? Belirgin köşeleriniz var mı? Peki ya alnınızın yapısı nasıl? Bütün bunların cevabını verdikten ve yüzünüzü bir güzel incik cincik inceledikten sonra sıra geldi şu yüz şeklinize bir isim vermeye.





Alışveriş Cini


Oval
Oval yüz şekli en dengeli ve sorunsuz yüz şekli. Eğer siz de oval yüzlere mensupsanız şanslısınız demektir. Çıkık elmacık kemikleri, alına göre biraz daha dar olan bir çene yüz şeklinizin en belirgin yönleri. Alnınızın genişliği, gözlerinizin yapısı her şey öyle dengeli ki, neredeyse altın oranı tutturdunuz!

Bu şansınızın avantajı istediğiniz güneş gözlüğünü seçip beğenip keyfinize göre takabilecek olmanız. İyi de bir yerden başlamak lazım diyorsanız önceliği dikdörtgen ve kelebek şekilli gözlüklere verebilirsiniz. Oval yüzler genellikle küçük buruna, göze sahip olurlar. Bu yüzden güneş gözlüğünüzün büyüklüğünü çok abartmamanınızı tavsiye ederim.

Haberin Devamı



Bu yüz şekline sahip ünlülerimiz Eva Mendes, Halle Berry ve Kate Beckinsale genellikle köşeli ve gradient modelleri tercih ederek kendilerine yakışanı kolaylıkla bulmuşlar!

Alışveriş Cini

Yuvarlak
Yüz şekliniz yuvarlaksa geniş bir yanak bölgesine sahipsiniz. Alnınız ve çene bölgeniz ise dar ve kesinlikle sivri değil tam aksine çene ve alın bölgesinde de yusyuvarlak hatlarınız var. Güneş gözlüğünüzü seçerken dikkat etmeniz gereken husus gözlüğünüzün yüzünüzü daha uzun göstermesi ve yuvarlak hatlarınızı sertleştirmesi.

Yüz şeklinize uygun olan belirgin ve köşeli çerçeveler. Simsiyah renkte gözlükler ve "tortoiseshell" denilen üç renkli desenler yüzünüzü daha ince göstermenize yardımcı olacaktır. Geometrik şekilli gözlükler tam sizlik!




Yuvarlak yüz şekline sahip ünlülerimiz Kelly Osbourne ve Kirsten Dunst yuvarlak çerçevelerden kaçınıp köşeli modeller tercih etmiş ve yüzlerine yakışanı şıp diye bulmuşlar.

Alışveriş Cini

Kare

Geniş bir alnınız, kare şeklinde ve geniş bir çeneniz varsa bu yüz şekline sahipsiniz. Zaten keskin hatlara sahip olduğunuz için yapmanız gereken güneş gözlüğünüzle yüz hatlarınızı biraz yumuşatmaya çalışmak ve alnınız ile çenenizi daha dar göstermek.

Kenarları yuvarlatılmış gözlük çerçeveleri seçebilirsiniz. Yuvarlak ve oval şekilli gözlükler sizin için mükemmel! Yüzünüzün sert hatlarına vurgu yapacak olan geometrik şekillerden ve dikdörtgen çerçeveleri gördüğünüz anda kaçmaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı



Kare bir yüz şekline sahip ünlülerimiz Jessica Biel, Paris Hilton ve Demi Moore aynen yukarıda bahsettiğimiz gibi yuvarlak/oval modelleri tercih etmişler ve keskin köşeli güneş gözlüklerinden itinayla kaçınmışlar. Sonuç olarak seçimleri yüz şekillerine çok güzel oturmuş.

Alışveriş Cini

Kalp

Kalp şeklinde bir yüze cuk oturan bir güneş gözlüğü bulmak biraz daha zorlayıcı. Öncelikle eğer geniş bir alına, geniş elmacık kemiklerine ve dar bir çeneye sahipseniz yüz şekliniz kalp demektir.

Güneş gözlüğünüzden beklentiniz çene bölgenizi daha geniş göstermesi ve yüz şeklinizi baştan aşağı dengelemesi olmalı. Aviator gibi alt tarafı daha ağırlıkta olan güneş gözlükleri dikkati yüzünüzün alt bölgesine çekip yüzünüzü orantılayacaktır. Tam tersi üst kısmı ağırlıkta olan gözlük modelleri ise kaçınılması gereken. Ayrıca ince metal çerçeveler tercih etmenizi tavsiye ederim.

Haberin Devamı



Bu yüz şekline sahip ünlülerimiz Julia Roberts, Rihanna ve Jennifer Lopez uygun gözlükler ile yüz hatlarını başarılı bir şekilde dengelemişler.

Alışveriş Cini

Hangi yüz şekline sahip olursanız olun, güneş gözlüğü satın alırken tüm yüz tiplerinde işe yarayacak bir ipucum daha var. Karar aşamasında gözlüğünüzle birlikte bir fotoğrafınızı çekin ve gözlüklü halinize bir de fotoğraftan bakın. Bazen fotoğraflarda o gözlüğün size uygun olup olmadığınızı görmek çok daha kolay oluyor. Bol şans!




Alışveriş Cini

Yazarın Tüm Yazıları