İlişkide İlgisini Kaybeden Erkek Arkadaşına Nasıl Davranmalısın?

Herkese merhabalar. Umarım sıcak yaz günlerini neşeyle ve aşk ile geçiriyorsunuz.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yazılarımda ilginizi çeken bir erkek ile diyaloğa girebilmenin yollarına değindim. Malum yaz aylarındayız ve yazlık mekanlarda yeni insanlarla tanışmanın ve yaz aşklarına yelken açmanın tam zamanı. Bunun için kolaylıkla sosyalleşebilmek ve eğer mümkünse ilk sinyali tanışmak istediğiniz erkeğe yollayabilmek son derece önemli. Mahmure ailesine katılır katılmaz ilk iki yazımda bu konuda sizlerle etkili yöntemleri paylaştım.

Öte yandan bu tanışma ve yeni başlangıçlar, hayatınızda mutlu ilişkiye doğru atılan bir adımdır ancak maalesef garantisi yoktur. Bilindiği üzere erkeklerin ilgisi bir süre sonra azalır ve ilişkiden kopmaya başlar, özellikle sosyal medya üzerinden diyaloğa geçmeye alışmış erkeklerin dikkati başka kızlara kayabilir. Sosyal medya üzerinden tanıştığınız bir adamın aynı ilgi ve alakayı başka kadınlara da gösterebileceğini bir an olsun unutmayınız.

Haberin Devamı

Bu küçük hatırlatmanın ardından asıl konumuza geçelim: bir erkek ile tanıştınız ve bir süre ilişkinizde her şey yolunda gitti. Zamanla soğumaya başladığını ya da size saygısızca davrandığını hissettiniz. Bu durumda tam olarak ne yapmanız gerekir?

Erkek arkadaşınızı yeniden ilişkiye bağlamanın yöntemini sizlere bu sayıda aktaracağım, yıllardır bu konuda bana çok sayıda soru gelir ve birebir çalıştığım bireysel danışanlarım ile yıllar öncesinde denemeye başladığımız bu yöntemin yüzlerce erkek üzerinde başarılı olduğunu gördüm. Dolayısıyla ilişkinizde zaman içerisinde işler kötü gitmeye başladığında siz de pekala bu yöntemi uygulayabilirsiniz.

İlişkide İlgisini Kaybeden Erkek Arkadaşına Nasıl Davranmalısın

İlişkiden kopan erkeğe karşı uygulamanız gereken yöntem üç aşamadan oluşuyor:

1) Önce sınırı çiz. Bu konuya özellikle değinmek istiyorum: bir kadının ilişkisinde başarılı olması için standartlarını ve sınırlarını ortaya koyması gerekir çünkü erkek düşünce sistemine göre beyan edilmemiş sınırlar zaten dikkate alınmaz. Yani eğer siz hoşunuza gitmeyen durumları ve onun dikkat etmesi gereken noktaları ilişkinin en başında ona söylemezseniz bu durumda erkek kendisini hiçbir eyleminden sorumlu tutmaz. Erkek beyninde “suç ve ceza” vardır; hangi davranışların ona ceza getireceğini mutlaka bilmesi gerekir. Bazen bir kadın uzun süreli yalnızlıktan sonra kendisine ciddi duygular hissettiren bir erkek ile karşılaşır ve daha ilişkinin başında onu ürkütmemek için gördüğü hatalı davranışları görmezden gelir. Bu durumda erkek şöyle düşünür: “yaptıklarıma ses çıkarmadığına göre her şey yolunda!” Dolayısıyla erkeğin gittikçe kötüleşen davranışları birlikte olduğu kadını iyice zorlamaya başlar ve kadın bu durumdan nasıl çıkacağını kestiremez. İşte eğer bu noktadaysanız yapmanız gereken aniden iletişimi kesmek. Evet, yanlış okumadınız; aniden iletişimi kesin. Sakın onu engellemeyin veya silmeyin, sadece aramalarına cevap vermeyin ve ona sadece şu mesajı gönderin (lütfen hiçbir kelime eklemeyin, tamamen erkek beynine göre oluşturduğum bir mesajdır): “şu anda müsait değilim, uygun zamanımda seni arayacağım.” Aniden bu mesajı alan erkek durumu başta kavrayamaz ve birkaç defa aramaya devam eder ancak kadın cevap vermedikçe erkeğin merakı ve öfkesi büyür.

Haberin Devamı

Sonrasında ikinci adıma geçmelisiniz;

2) Size bir veya iki gün ulaşmaması çok önemli. İletişimi kesin ve sadece yukarıdaki mesajı yollayın. Sonrasında bir süre sessiz kalın. Daha sonra onu arayın ve şunları söyleyin: “bak, sana cevap veremedim çünkü müsait değildim. Diyorum ki biz görüşelim çünkü seninle konuşmam gereken bazı şeyler var. Üzgünüm ancak telefonda hiçbir şey söylemek istemiyorum, seninle yüz yüze konuşmam gerek.” Bu sözler erkek için son derece tedirgin edici bir titreşim içeriyor dolayısıyla onun son dönemde sizde olmayan ilgisini ve dikkatini hemen yeniden kazanmış oldunuz. Yüz yüze görüşme dışında hiçbir bilgi vermeyin ve o görüşme zamanı geldiğinde ilk on beş dakikada yani onun dikkatinin tamamen sizde olduğu anlarda ona dertli olduğunuz tüm konuları detaylı olarak maddeler halinde aktarın. Hiçbir şekilde agresif olmayın ve sakin duruşunuzu koruyun, burası son derece önemli. Unutmayın; ne söylediğiniz değil, asıl olarak nasıl söylediğiniz yani üslubunuz erkekler açısından son derece önemlidir. Görüşme öncesi size ulaşamayan yani durumun ciddiyetini anlayan sevgiliniz görüşmedeki ciddi ve son derece kararlı duruşunuz ile bir kez daha uyarıyı almış olacaktır. On beş dakikadan fazla uyarı yapmayın çünkü erkek beyni bunu algılamaz; bombalamak için sadece on beş dakikanız var, bu detay son derece önemli. Sonra normal sohbetinizi yapın ve bir saati geçmeden bu görüşmeyi sonlandırın. Fazla uzatmaya gerek yok. Muhtemelen o adam o gece sizi düşünecek ancak siz eve gidip mışıl mışıl uyuyabilirsiniz.

Haberin Devamı

İlişkide İlgisini Kaybeden Erkek Arkadaşına Nasıl Davranmalısın

3) Son adımı sizlerle paylaşıyorum: önce sınırı çizdiniz, sonra da gerekli uyarıları yaptınız. Şimdi “vize işlemlerini başlatın!” yani bir daha size karşı saygısızca davranmaması için ona daha az zaman ayırın. Sizinle görüşmesi için biraz çaba sarf etmesi gerekiyor, her istediği zaman onunla görüşmeye gitmeyin, bahaneler uydurun ve işiniz olduğunu söyleyin. Onunla görüşmeyi erteleyin ancak asla kapıyı kapatmayın, sadece her şeyin üst üste geldiğini ancak bunun geçici bir süre için olduğunu yakında onunla daha fazla zaman geçirebileceğinizi ona söyleyin. Sakın bütün bunların bilinçli hareketler olduğunu ona hissettirmeyin. Sizin bir taktik uyguladığınızı bilmediği sürece davranışlarını düzeltmek için çaba gösterecektir. Eğer hiçbir şekilde değişmiyorsa, size önem vermiyor ve kafasında çoktan bitirmiş demektir.

Haberin Devamı

Bu durumda ilişkinizi sürdürmenize gerek var mı?
Sizi umursamayan bir erkek sizi mutlu edebilir mi?

Son bir şey daha; ilişkinizde hırs yapmayın, bazen bir erkek ilişki modunda değildir, bu durumda o erkeğin sizi kaybetmesi onu değiştirebilir, ancak ilişkiye devam edip sürekli inatla çabalamanız maalesef hiçbir işe yaramaz. Bırakın sizi kaybetsin, belki akıllanır.

Sizleri sevdiğimi unutmayın.

Rüzgar sizden yana olsun.

Adil YILDIRIM
İlişki Danışmanı Ve Yazar

Instagram: Adilyildirimyazar

Youtube: Adil Yıldırım

Yazarın Tüm Yazıları