İlişkide 3 Ayın Ardından Sormanız Gereken 5 Kritik Soru

Herkese merhabalar. Bayram tatili sonrası yeni haftaya umarım güzel duygularla giriş yaptınız. Bu yazımda sizlerle, ilişkinizde ilk üç aylık sürecin ardından erkek arkadaşınıza mutlaka sormanız gereken beş soruyu paylaşacağım.

Haberin Devamı

Aslına bakarsanız bir ilişkide size mutluluğu getirecek olan doğru zamanda sevgilinize yönelttiğiniz etkili sorulardır. Doğru soruları sormayı bilen bir kadın erkekleri her zaman elinde tutar ve ben de şimdi sizlere bu doğru soruları iletiyorum:

1. Sence altı ay sonra biz ne durumda olacağız?

Bakınız bu başlangıç sorusudur. Bir test gibi düşünün; ilk üç aylık süreci keyifle geçirdiğiniz erkek arkadaşınızı iyice anlamak istiyorsunuz: bu adamın tam olarak amacı nedir? Sadece cinsellik midir? Yoksa sizinle ciddi bir ilişki düşünüyor olabilir mi? Aranızdaki uyum sadece sizin için mi geçerli yoksa o da bu uyumu bir başka kadında bulamayacağının farkında mı?

İşte bu ve benzeri konularda adamın zihninden geçenleri anlamanın yolu ona doğru soruları sormaktır ve altı ay sonrasıyla ilgili fikirleri büyük önem taşır. Örneğin şöyle bir cevap verebilir: “Yozgat’ta bozkırlarda geziyor olacağız” ya da “birlikte olacağız işte daha ne istiyorsun?”

Haberin Devamı

Bu yavan cevaplar size fikir verebilir.

İdeal cevap ise şudur: “seni bu süreçte ailemle tanıştırmış olurum. Altı ay sonra aramızdaki uyumun daha da artacağından eminim canım, papatyam.”

2. Sence bir yıl sonra biz ne durumda olacağız?

Aslında bu tam anlamıyla tuzaklı soru oluyor; çünkü bir erkek altı ay ile on iki ay arasındaki o süreç için hiçbir farklı kelime kullanmıyorsa, size daha güzel vaatler ile gelmiyorsa ve tam olarak sizinle planlarını paylaşmıyorsa orada fazla vakit kaybetmenize gerek yoktur.

Örneğin “altı ay sonra ailemle tanışmış olursun” diyen bir adam on iki aylık süreçle ilgili sorunuza cevaben şunu söyleyebilir: “ailelerimiz tanışırlar.”

Veya şöyle bir cevap çok ideal olacaktır: “söz yapmış oluruz, ilişkimizin adını koyarız.”

İlişkide 3 Ayın Ardından Sormanız Gereken 5 Kritik Soru

Bu tip sorulara kaçamak cevaplar veren bir erkeğin ilk üç aylık süreç sonunda sizinle ilgili hiçbir ciddi düşüncesi olmadığı açıktır; hatta muhtemelen konu siz değilsiniz çünkü bu adam hayatında ciddi ilişki istemiyor, sadece takılıyor. İşte sorular bunu anlamak için önemli, hemen ilk üç aylık sürecin ardından sorun ki daha fazla vakit kaybetmeden olay yerinden uzaklaşın, hayatta vakit kaybını geri getirmek mümkün değildir.

Haberin Devamı

3. İlişkimizi bir kelimeyle özetler misin?

İlk üç aylık süreçte birlikte yaşadıklarınız bu adamın zihninde hangi kelimeyle hayat buluyor?

- Heyecan?
- Tutku?
- Keyif?
- Sadece cinsellik?
- Gezmek tozmak?
- Birlikte atılan kahkahalar?
- Kıskançlık?
- Bağlılık?

Unutmayın: duygularını tek bir kelimeyle özetlemesi gerek. İncelik burada. Lafı uzatan ve duygusunu ifade edemeyen bir erkek açıkça hiçbir duygu oluşturamamış olabilir. Eğer ilk üç aylık süreçte sizde oluşan duygulara karşılık vermiyorsa bu adam sizinle ilişkisine neden devam ediyor olabilir?

Belki basit belki de zor bir soru.

4. Kimlere benden bahsettin?

İlk üç aylık süreçte bir erkek ciddi baktığı ilişkisinden yakın arkadaşlarına veya ailesine bahseder, bu kaçınılmazdır. Diyelim ki adam içine kapalı ve kimseye bahsetmiyor, bu durumda çevresindeki üç beş insan bile onun hal ve tavırlarındaki değişimi görür ve ona sorarlar: “hayırdır sende bir haller var?” Yani konu öyle veya böyle mutlaka açılır. Bu soruyu sorduğunuzda eğer size “aileme
bahsettim” derse o zaman “beni onlarla ne zaman tanıştıracaksın” diye sormayı ihmal etmeyin. Bu konuda çekimser olur ve aylarca ertelerse bir çekincesi olduğu veya ciddi ilişkiye kapalı bir adam olduğu açıktır. O durumda son karar sizin.İlişkide 3 Ayın Ardından Sormanız Gereken 5 Kritik Soru

Haberin Devamı

5. Aklından hiç benle evlenmek geçti mi?

Bu soruyu sorarken gülümsemeyi ve şaka yapar gibi davranmayı unutmayın. En şeker ve en sempatik yüz ifadenizi takınarak sorarsanız erkeğin bu tip durumlardaki klasik tepkisi olan “neden üstüme geliyorsun?” diye sormasına engel olursunuz. Sadece meraktan sorduğunuzu söyleyin; “acaba aklından hiç geçti mi?” sonra ona göz kırparak konuyu değiştirin, ancak bir anlık cevabında gerek beden dili gerekse tonlamasına dikkat edin.

Kötü senaryoda: “Hiç aklıma bile gelmedi” anlamına gelecek şekilde adeta uzaylı görmüş gibi size bakabilir.

İyi senaryoda ise yüzüne yayılan gülümse ile size göz kırpabilir. Siz de ona gülümser ve sessizce o anın keyfini yaşarsınız.

Haberin Devamı

Bu yazıda erkeğin ilişkideki ciddiyetini anlamak için ona gerekli soruları sormanın önemine değindim.
Kelimelerin gücüne inanırım, ilişkilerde iletişim doğru soruları doğru kelimelerle ve doğru zamanda sormaktır.

Rüzgar sizden yana olsun.

Seviliyorsunuz.

Görüşmek üzere.

Adil YILDIRIM
İlişki Danışmanı Ve Yazar

Instagram: Adilyildirimyazar

Youtube: Adil Yıldırım

Yazarın Tüm Yazıları