Mahmure

Mahmure

Yaşam

Ofiste atıştıranlardan mısınız?

Ofiste atıştıranlardan mısınız?

Siz de uzun çalışma saatleri ve iş yoğunluğu yüzünden kahvaltıya ve öğle yemeğine doğru dürüst vakit ayıramayanlardan mısınız? Öyleyse sadece bilgisayar, telefon ve birkaç aile fotoğrafının yer aldığı bir masa değil, aynı zamanda atıştırdığınız bir masa sizinki. Bu yoğunlukta açlığınızı masadan kalkmadan geçiştirmek pratik bir fikir değil mi? Böylece işinize ve başarmaya daha çok zaman kalacak diye düşünüyorsunuz.

Peki iş yapılan masayı yemek için kullanmak ne kadar doğru? Klavyenin içine kaçan kırıntılarla uğraşmak bir yana, öncelikli sorun, koku. Masaların küçük birer kafeterya gibi kokması ihtimali söz konusu. Pek çok ofiste camlar açılmadığı için odanın öteki ucunda oturan bir çalışanın ne yediğinin kokusunu almak hoş bir durum değil.

İşte birkaç ipucu...

Müşterilerin ve yöneticilerinizin önünde yemeyin. Başka bir yerde, varsa mutfakta yiyebilirsiniz örneğin. Üstünüze dökülen veya ağzınızın kenarına bulaşanları temizlerken izlenmek istemiyorsanız...

• Arkanızı toplayın. Yurt dışında yapılan bir araştırma, bütün mesailerini masa başında geçiren bilgi teknolojileri (IT) çalışanlarının, masalarında yedikten sonra 45 dakikayı etrafı temizleyerek geçirdiklerini ortaya çıkarmış. İlle de masanızda yemek zorunda kaldıysanız, ardından ıslak bir mendille temizleyin ve çöpünüzü kendinizinkinin yerine, tüm çöplerin toplandığı ana çöplüğe atın.

• Kahvaltıyı masada yapmamaya çalışın. Mesai 9'da başlıyor. Siz de tam o saatte işe vardınız. Hemen kafetaryaya gidip bir tost aldınız. Oradan da doğruca masanıza... Bir yandan tostu yemeye çalışırken diğer yandan mesaj kutunuzu kontrol ediyor, üstelik çalmaya başlayan telefonlara da cevap vermeye uğraşıyorsunuz. Derken yöneticiniz yanına çağırıyor. Döndüğünüzde ise tostunuz çoktan buz gibi olmuş.
422
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.