Mahmure

Mahmure

Yaşam

Medeniyetler mozaiği Hatay

Medeniyetler mozaiği Hatay

Türkiye'nin Ortadoğu'ya Ortadoğunun'da Akdeniz'den dünyaya açılan kapısı Hatay, binlerce yıllık tarihiyle medeniyetlere beşiklik yapmış, yeşilin, mavinin ve turuncunun eşsiz kenti.

Medeniyetler mozaiği Hatay
Geçmişte birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan Hatay, kültürel zenginliği, etnik mozaiği ile son zamanlarda turizm açısından yıldızı parlayan bir kent. Asi nehri, saf ipeği, defne sabunu, künefesi, zeytinyağı ve mutfağı, Hatay'ı keşfedilmeye değer kılıyor.

Eski tarihlerden günümüze gelen tarihi eserler, Asi nehri, sokaklar ve caddeler konuşabilse, o eski Antakya'yı bir şekilde dillendirirdi. Müslümanların, Hıristiyanların, Yahudilerin ve başka dinlere, mezheplere mensup insanların bir arada yaşayarak, bugüne kadar barış ve huzur içinde gelmesine, dünyada verilecek en güzel örneklerden biri Hatay. Kelimeler yetmez bu sihirli kenti anlatmaya. Herkesin gezip görmesi, keşfetmesi gerek.

Nereye gitmeli?

Hatay'a gittiğiniz zaman eski Antakya evlerini muhakkak görmeli, tarihi kokuyu hissederek, içinize çekmelisiniz. Hz. İsa'nın havarilerine ilk inanan ve bu uğurda canını veren bir Antakyalının adını taşıyan Habib-i Neccar Camii, ilk mağara kilisesi St Pierre Kilisesi, Katolik Kilise, Ortodoks Kilise, Arkeoloji Müzesi, Titus Vespasta Tüneli, Arkeoloji Müzesi ve Harbiye Şelalerini muhakkak görmelisiniz.

Ne yemeli?

Antakya mutfağı 600'e yakın yemek çeşidiyle oldukça zengin. Antakya'ya gitmeden önce yediklerinize dikkat etmenizi ve orada bu zevki sonuna kadar yaşamanızı öneriyoruz. Kağıt kebabı, Tepsi kebabı, içli köftesi, humusu, zeytinyağlıları özellikle de künefesi ile Hatay enfes lezzetleri içinde barındırıyor.

Hatay Şelaleri'nin tam karşısında yer alan ve şıkır şıkır su sesleri ile uyandığınız 6 aylık bir geçmişe sahip Grand Boğaziçi Otel konaklamada da yüzünüzü güldürecek. Güleryüzlü personeli, temizliği ve konforunun yanısıra yemekleriyle de iddialı. Hatırlatalım, ünlü Gurme Vedat Milor da Antakya mutfağını, Grand Boğaziçi Otel'in muhteşem manzaralı terasında izleyenlerine sunmuştu.

Eğlence arayanlara da bir önerimiz olacak. Harbiye'de yer alan Soner Restoran'da konuklarını coşturan Meto, sizin için de unutulmaz bir anı olacaktır.
639
YORUMLAR

Hikmet bey, çok güzel söylemişsiniz... Ben de yazan, tanıtan arkadaşı tebrik etmek istiyorum. Ülkemizde o kadar güzel yerler var ki buraları bu kadar güzel tanıtıp anlatmak büyük inceliktir....

burcak 04.05.2011 16:10:46

resimdeki sokak harika görünüyor.o sokakları gezdim.Burada oruk var.2 çeşit tepside oruk, ve elle açılan.İleri zamanlarda tarifleri verirsiniz umarım Birde kimyonla tanıştım.Kimyonsuz yemek yok.Sevgiller

goncagül 04.05.2011 00:27:56

Güzel ANTAKYA mı en iyi şekilde anlattığınız için sizi içtenlikle kutluyorum. İstanbul da yaşadığım halde her yıl Antakya ya geliyor en az 2 ay kalıyorum,hüzünlü bir şekilde ayrılıp heycanla birdaha ki yılda gelmek umudu ile ayrılıyorum.Teşekkürler mahmure.

matuk kebudi 02.05.2011 16:49:56

antakya yı bu kadar sıcak anlattığınız için teşekkürler....

antakyalı 28.04.2011 11:02:10

Hem Antakyalı ve hem de sıkı bir mahmure takipçesi olarak çok teşekkürler. Ellerinize sağlık. Seviyorum sizi mahmure

Duygu Şirinol 27.04.2011 21:05:07

ellerinize sağçlık bir hataylı olarak gurur duydum:)

stella 27.04.2011 16:15:00

Ülkemizin Güzel Köşelerinden birini bizlere en iyi bir biçimde tanıttığınız için haberi hazırlıyan ve yapanlara tebriklerimizi bildiririz. Hoşçakalın

Ali Hikmet Demir 27.04.2011 09:17:44
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.