Geriİyi Yaşam İşinizdeki başarının düşmanı: Can sıkıntısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İşinizdeki başarının düşmanı: Can sıkıntısı

"İşyerinde kırk yılda bir tembellik etmek tabii ki sizin de hakkınız, ama işten sıkılmayı alışkanlık haline getirirseniz, bir süre sonra performansınız düşmeye başlar. Bu alışkanlık aynı zamanda yaratıcılığınızı köreltip enerjinizi de tüketir."

Hiçbir şey yapmadığınızı zannederken, sorumluluklarınızı hatırlatan bilinçaltınız sizi yorgun ve bitkin düşürür. Kısacası bu iş tembelliğini üzerinizden atmanız şart. Bunu nasıl başaracağınızı bilmiyorsanız, işte size birkaç öneri...

Sebeplerini belirleyin

Acaba niçin sürekli işten kaçıyorsunuz? Bu isteksizliğin sebebi ne? Kendinize karşı dürüst olun ve sıkıntınızın kaynağını bulmaya çalışın. Belki de size verilen sorumluluklar karakterinize, çalışma tarzınıza ya da yeteneklerinize uygun değil. Psikologlar işyerindeki görev dağılımının mutlaka, çalışanların yetenekleri doğrultusunda planlanması gerektiğini söylüyorlar. Eğer sıkıntınızın kaynağı buysa, vakit kaybetmeden patronunuzla bu konuyu görüşün.

İdeal takımı kurun

Patronunuzdan çekiniyor musunuz? O zaman birlikte çalıştığınız arkadaşlarınızla işbirliğine gidin. Diyelim ki siz insanlarla çok rahat diyalog kurabiliyorsunuz, Ve başka bir arkadaşınız ise raporları çok iyi hazırlıyor. Kendi görüşmelerinizin yanında onun bazı görüşmelerini de üstlenin, o da size raporlar konusunda yardımcı olsun. Hatta daha sonra bu iki kişilik işbirliğini başka arkadaşlarınızı da katarak geliştirin. Böylece herkesin yetenekli olduğu ve zevk aldığı işi yaptığı, ideal bir iş grubu haline gelebilirsiniz.

Plan yapın

Çalışmalarınızdan en yüksek düzeyde verim almak istiyorsanız, plan yapmanız ve bu plana özdisiplinle uymanız şart. Yapmanız gerekenleri 'Bugün kalsın, yarın yaparım' diye sürekli ertelerseniz her şey son güne yığılır, siz de nasıl olsa hiçbir şeyi yetiştiremeyeceğinizi düşünerek iyice gevşersiniz. Çalışmalarınızı bitirmek için kendinize günler belirleyin, hatta böyle bir plan tablosu yapın ve bu plana mutlaka uyun.

Bir yerden başlayın

Uzmanlar bir işe başlamanın en iyi yolunun, o iş için gereken koşulları hazırlamak olduğunu belirtiyorlar. Masanın başına oturun, bilgisayarınızı açın ve içinizden gelmese de kendinizi biraz zorlayarak çalışmaya başlayın. Göreceksiniz, bir süre sonra isteksizliğinizi unutacak ve tamamen yaptığınız işe yoğunlaşacaksınız. Günün sonunda belki yorulmuş olacaksınız; ama emin olun, buna değecek.

False