Geriİyi Yaşam İş görüşmesine giderken!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İş görüşmesine giderken!

"Çok önemli bir iş görüşmesine çağrıldınız. Panik yapmayın. İyi bir izlenim bırakmak o kadar da zor değil. Birkaç noktayı aklınızda tutun yeter."

Sabırla beklediniz ve nihayet o an geldi. CV'nizi gönderdiğiniz uluslararası şirketlerden biri sizi görüşmeye çağırıyor. Peki bundan sonra ne yapacaksınız, tuzak sorulara nasıl cevap vereceksiniz... İşte yanıtları...

Heyecanlanırsanız...

Konuşmaya bir yerden başlamak zorundasınız. Onlar zaten sizin hakkınıda bir şeyler biliyor. Başlangıç için kısa cümleler ve hoş bir gülümseme yeterli. Ortamı rahatlatmak için yolda başınıza gelen komik bir olayı anlatabilir, sizinle görüşen kişiyi güldürebilirsiniz. Ancak bunu yaparken abartılı davranmayın.

Sizi neden işe alsınlar?

Bu sorunun yanıtını vermek için görüşmeye gitmeden önce internetten şirket hakkında bilgi toplayın. İşveren her zaman, firmasının ihtiyaçlarını ve kendisinin bu ihtiyaçları karşılayabileceğini bilen kişileri işe almak ister.

Tuzak: Zayıf noktalarınız neler?

Asla, "zayıf tarafım yoktur" diye bir yanıt vermeyin, inandırıcı değil. Onlar size bu soruyu sorarken tek amaçları, kendinizi ne kadar iyi tanıdığınızı ve olumsuz özelliklerinizi nasıl tanımladığınızı öğrenmek. En iyisi kolaylıkla pozitife de çevrilebilecek bir-iki negatif özellik sayın: Mükemmeliyetçilik ve sabırsızlık gibi.

Hobileriniz neler?

Pek çok işveren bu soruyu, şirketini ot gibi insanlarla doldurmamak için sorar. Yoksa ister kitap okuyun, ister seramik yapın, onları ilgilendirmez.

Tabular?

Kendinizi olduğunuzdan fazla göstermeye çalışmanız, yetenekleriniz ve çalışmalarınız hakkında yalan söylemeniz, özgüvenle küstahlığı birbirine karıştırmanız, bir işi görüşmesinde yapabileceğiniz en büyük hatalar. Bir de, eskiden çalıştığınız firmayla ilgili dedikodu yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Yerin kulağı vardır.

False