Mahmure

Elma Kabuğunu Kullanmanın 3 Farklı Yolu

Elma Kabuğunu Kullanmanın 3 Farklı Yolu

Elmayı soyarak tüketiyor, kabuklarını da çöpe mi atıyorsunuz? Bu leziz meyvenin kabuklarını da farklı şekilde değerlendirebilirsiniz. Elma kabuğunu kullanmanın 3 farklı yolunu aşağıya bırakıyoruz.

Reçel ya da cips yapabilirsiniz

Elma kabuğu en az meyvesi kadar antioksidan barındırır. Öte yandan elmadaki C vitamininin yarısı da kabuğundadır. Elmayı kabuğuyla tüketmeyi sevmiyorsanız reçel yapabilirsiniz. Bir diğer seçenek de sağlıklı cips elde etmek.


Yapmanız gereken tek şey elma kabuklarını bir tepsiye dizmek ve üzerine esmer şeker, biraz su ve tarçın serpiştirip fırına vermek.

Çayını demleyebilirsiniz

Elma kabuklarını, 4 bardak su ve 1 adet kabuk tarçın ile beraber kaynatın. Demlendikten sonra süzün ve bal ekleyin. Hem sağlıklı hem de lezzetli elma çayınız hazır!

SİVİLCELERE ELMA SİRKESİ İLE VEDA EDİN

Oda kokusu olarak kullanabilirsiniz

Elma ve tarçın ikilisi bir araya geldiğinde ortaya muhteşem bir aroma çıkar. Bu aromayı eviniz için kullanmaya ne dersiniz? Elma kabuğu, tarçın, limon ve zencefili kaynatın. Buharının tüm eve yayılmasına izin verin. Her yerin mis gibi koktuğunu göreceksiniz.

MAHMURE ÖZEL

Yayın tarihi: 15.01.2019
13541
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.