Geriİyi Yaşam 2002 Kariyer Falınız
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

2002 Kariyer Falınız

"2001 yılı kariyer açısından birçoğumuz için parlak bir yıl değildi. Yaşanan birçok olumsuzluk hepimizi derinden sarsarak umutlarımızı yok etti. Ama hayatımızı bu şekilde sürdürmemiz mümkün değil. Ne mi yapmalısınız? 2002'de tüm bunları geride bırakıp yepyeni bir yıla umutla "merhaba" deyin. Bu yıl, özellikle iş hayatınız umutlara, önemli gelişmelere tanıklık edecek."

İşte 2002 yılı ve kariyer basamaklarında sizleri bekleyen gelişmeler..

Koç
2001'in sonunda uzun zamandan beri beklediğiniz haberi alarak yeni yılı yeni umutlar ve heyecanlarla karşılayacaksınız. 2002 yılı sizin için bir anlamda hayatınızı değiştiren bir dönemin başlangıcı ne olacak. Geçmişte yaşanan olumsuzluklardan kazandığınız deneyimler bu yeni dönemde bir çok engeli aşmanıza yardım edecek. İşinize verdiğiniz önemin fark edilmesi sonucunda Nisan ayında kariyerinizde son derece olumlu değişiklikler yaşayabilirsiniz.

Boğa
2002 yılında en sonunda iş ve özel yaşamınızı bir dengeye oturtmayı başarabileceksiniz. Kararsızlığınız ve tembelliğiniz nedeniyle sürekli ertelediğiniz planlarınızı bu yıl bir bir gerçekleştirme imkanı bulacaksınız. Yaratıcılığınızın en verimli dönemi olan ilk üç ayda projeleriniz çevrenizde heyecanla karşılanacak. Geçmişte planlarınızın sürekli olarak yolunda gitmemesi her ne kadar sizde bir hayal kırıklığı ve ümitsizlik hali yaratmış olsa da, keçilerle kıyaslanan inatçılığınız sayesinde bu zor günlerin meyvesini kısa zamanda alacaksınız.

İkizler
2002 yılı iş ve özel yaşamınızda yeni ilişkiler kurmanız açısından fırsatlarla dolu bir döenemin başlangıcı olacak. İş çevrenizin genişlemesi yeni iş alanlarının ve yatırımların doğması anlamına geliyor. Ve tabii ki gelir açısından daha iyi bir hayat standardına kavuşabilirsiniz. Yıl ortasına doğru karşınıza çıkabilecek engelleri dikkatiniz ve enerjiniz sayesinde aşabilrsiniz. Bu dönemde ortaklık girişimlerinden kaçınmanızda fayda var. Yıl sonunda alacağınız bir haber tüm iş planlarınızı değiştirmenize neden olabilir.

Yengeç
Doğumu sırasında başka burçlardan savurganlık özelliği almış olsa bile Yengeçler için parasızlık pek tanıdık bir kavram değil. Çünkü onlar her zaman kara günleri düşünerek bir kenara para ayırmayı becerirler. Yeni yılda yaşanabilecek birkaç başarısız iş girişimi bu nedenle tutumlu Yengeçler'I maddi açıdan pek etkilemeyecek. Başarınızdan haketmedikleri bir şekilde pay çıkarmaya çalışanlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Henüz bir kariyer sahibi olmayan Yengeçler için 2002 ideallerini gerçekleştirebilecekleri bir fırsat yılı.Yeter ki doğru yöne baksınlar!


Aslan

Yeni yıl iş ve özel hayatınıza bir takım zorluklar getirecek. Yılın ilk aylarında yurt dışı bağlantıları kurabilirsiniz. Fakat etrafınızdaki dost görünüşlü kurtlara dikkat etmeniz gerekiyor. Güçlü sezgileriniz size doğru yolu gösterecektir. Yıl ortasında karşılaşabileceğiniz zorluklar nedeniyle güvendiğiniz insanların yardımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Bonkörlüğünüz ve hesapsız harcamalarınız para sıkıntısı çekmenize neden olabilir. Biraz tutumlu olmanızda yarar var.

Başak
İstediğinizi elde etmek sizin için fazla sorun çıkarmayacak. Bu nedenle yeni yıl sizin için hedeflerinize ulaşmak adına yeni bir defter. Ama bazen isteklerinizin dozunu kaçırıp hayatın öteki kanallarını ihmal edebiliyorsunuz. Bu da ya sağlığınıza ya da özel hayatınıza yansıyabilir. 2002'nin ilk günlerinde yeni yıl için daha dengeli bir hedef listesi oluşturun. Böylece yılın başlangıcında kapınızı çalan fırsatları daha iyi değerlendirirsiniz. Çünkü bu fırsatlar gelecekteki hedeflerinizin basamakalrı olabilir. Özel hayatınızda yaşayacağınız bazı sorunlar iş yaşamınızı olumsuz ytönde etkileyebilir.

Terazi
Yeni yılda bazı iş ortaklıklarına gireceksiniz. Gerçekleştirmeyi düşündüğünüz projeler için başkalarının yardımına ihtiyaç duyabilirsiniz. Temelleri kendi fikirlerinize dayanan bu projeyi ilk başlarda çevrenize kabul ettirmekte zorlanabilirsiniz. Ama devreye Terazi'nin o gıpta edilen ikna yeteneği girdiği takdirde düşüncelerinizi onaylamakta fazla güçlük çekmeyeceksiniz. Yıl sonuna doğru önünüze gelecek bir teklif karşısında kararsız kalabilirisiniz.

Akrep
Yeni yıl, uzun zamandır hak ettiğiniz kariyeri elde etmenizi sağlayacak bir çok fırsatı da beraberinde getirecek. Olayları soğukkanlılıkla değerlendirme özelliğiniz ve kararlılığınız, istediklerinizi elde etmenizi sağlayan en güçlü yanınız. Fakat kimi zaman hayallerinizi gerçekleştirirken kesenin kesenin ağzını biraz fazla açmanız, maddi sıkıntı yaşamanıza neden olabilir. Güçlü önsezileriniz atmak istediğiniz her adımda sizi yönlendiriyor. Başka insanların yapmak istediklerinizle ilgili değerlendirmelerini fazla önemsemeyin., çünkü sizi yanıltabilirler.



Yay
Yılın ilk aylarında sizi uzun zamandır heyecanlandıran bir projenin ilk meyvelerini alabilirsiniz. Bu projenizin ilerlemesi için kendinizi farklı alanlarda geliştirmeniz gerekebilir. Ayrıca yakın çevrenizin desteğine ihtiyaç duyabilirsiniz. Açık sözlülüğünüz nedeniyle insanlar ilk olarak sizin görüşlerinizi almaya önem veriyor. Dürüstlüğünüz ve açık fikirliliğiniz sayesinde üstlerinizin güvenini kazanmakta zorluk çekmeyeceksiniz. Bitmek bilmeyen enerjiniz nedeniyle yeni yılda hayal ettiğinizden fazla başarıya imza atabilirsiniz.

Oğlak
İşinizle ilgili uzun süredir içinde bulunduğunuz çıkmazdan yeni yılda alacağınız bir teklifle kurtulabilirsiniz. Hiç beklemediğiniz bir anda önünüze gelecek olan bu teklif sizi oldukça şaşırtacak ve sevindirecek. Paranızı dikkatli kullanın. Sonunu kestiremediğiniz riskli işlerden kaçının ve karşınıza çıkan ani frsatları değerlendirirken iki kere düşünün. Aksi takdirde önemli miktarlarda maddi kayıplar yaşayabilirsiniz. Yaratıcı yönünüz sayesinde iş yerinizde hak ettiğiniz zamandan önce bir terfi almanız mümkün.

Kova
Burcunuzun en önemli özelliği olan bilgiye duyulan açlık, sürekli olarak kendinizi yenilemenizi ve gelişmenizi sağlıyor. İşle ilgili fazla hırsalrınız olmasa da, kariyerinizde yükselmenizi sağlayan en önemli etkenlerden biri, işinize olan profesyonel yaklaşımınız. Bu yıl karşınıza çıkacak olan bazı fırsatları değerlendirirken, ileri de pişmenlık duyacağınız kararlar alabilirsiniz. Bu yüden dikkat. İş hayatınızda ailenizden de, gördüğünüz destek sayesinde, kısa zamanda beklediğiniz fazla yol kat edebilirsiniz. Yatırım alanında bazı maddi kayıplar yaşamamak için harcamaları kısın.

Balık
2002 yılı, uzun süredir üzerinde özveriyle çalıştığınız projenizin meyvelerini toplama zamanı. Ayrıntılara verdiğiniz önem sayesinde iş çevreniz tarafından takdir toplayacaksınız. Dünyevi ihtiraslardan yoksun olan Balıklar maddiyata öenm vermediği için, iş hayatınızdan aldığınız manevi haz, size verdiği maddi olanaklardan çok daha önemli Optimist bakış açınızi bazı negatif olayları olumlu olarak algılamanıza yol açabilir.

False