Beşiktaş 2-0 Ankaragücü / Maç sonucu

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 2-0 Ankaragücü / Maç sonucu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2024 18:03

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında konuk ettiği MKE Ankaragücü'nü 2-0 mağlup ederek 5 maçlık galibiyet hasretine son verdi.

Haberin Devamı

Fernando Santos'un ayrılığının ardından Serdar Topraktepe yönetiminde MKE Ankaragücü karşısında çıkan Beşiktaş, sahadan 2-0 galip ayrılarak 5 maçlık galibiyet özlemini bitirdi.

Tüpraş Park'ta oynanan mücadelede siyah beyazlıların galibiyet gollerini 18. dakikada Ernest Muçi ve 67. dakikada Jackson Muleka kaydetti.

MKE Ankaragücü'nde Kazımcan Karataş'ın ters vuruşunda ve Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal'ın frikik atışında top direkten döndü.

Bu sonuçla puanını 51 yapan Beşiktaş, Trabzonspor'un 1 puan  gerisinde dördüncü sırada yer aldı.

MKE Ankaragücü ise 37 puanla 13. sırada kaldı.

Beşiktaş, Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak. MKE Ankaragücü ise Çaykur Rizespor'a konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR 

10. dakikada Muçi’nin pasında Milot Rashica’nın ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti.
13. dakikada Rashica’nın sol taraftan ortasında Ankaragücü savunmasında Kazımcan’ın ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğine çarparak kornere gitti.
18. dakikada Rashica’nın pasında topla buluşan Gedson, bekletmeden pasını Muçi’ye verdi. Bu oyuncunun ceza yayı içerisinden vuruşunda top kaleci Bahadır’ın solundan filelerle buluştu. 1-0
22. dakikada Gedson’un ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Bahadır sol köşeye gelen topu kornere çeldi.
39. dakikada Morutan’ın sağ taraftan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada kaleye yönelen top önce üst direğe çarptı ardından kaleci Ersin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Pozisyonu devamında kale önünde Efkan’ın kafa vuruşunu Svensson uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

52. dakikada Sowe’un pasında topla buluşan Kitsiou’nun sağ çaprazda altı pas üzerinden sert vuruşu üstten auta gitti.
57. dakikada Ghezzal’ın ceza yayının hemen gerisinden sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üst kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü.
67. dakikada sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde iyi yükselen Muleka’nın kafa vuruşunda top direğe çarparak ağlara gitti. 2-0

Haberin Devamı
GERGİNLİK YAŞANDI
GERGİNLİK YAŞANDI

Kitsiou'nun Ernest Muçi'ye yaptığı faulün ardından iki takım oyuncuları arasında tansiyon yükseldi. Kitsiou ve Tayyip Talha sarı kart gördü.

GHEZZAL GOLE YAKLAŞTI
GHEZZAL GOLE YAKLAŞTI

Beşiktaş'ta Rachid Ghezzal'ın frikiği direkten döndü

BEŞİKTAŞ'TA SAKATLIK
BEŞİKTAŞTA SAKATLIK

Beşiktaş'ta sakatlanan Emrecan Terzi'nin yerine Tayyip Talha Sanuç oyuna dahil oldu.

MUÇI'DEN 200. GOL
MUÇIDEN 200. GOL

Beşiktaş'ın Süper Lig tarihinde Ankaragücü filelerine gönderdiği 200'üncü golü Ernest Muçi kaydetti.

"UMUT GÜZEL BİR HABER ALDI"
UMUT GÜZEL BİR HABER ALDI

Serdar Topraktepe: "Güzel bir haber aldık. Umut kamp kadrosundaydı, öğlen iki gibi güzel bir haber geldi, bebeği olacak. Eşinin yanında olacak. 'Doğumdan sonra ben geleceğim oynayacağım' dedi. Ama süreç biraz uzadı. O yüzden biz Umut'un orada kalmasını doğru bulduk. Emrecan geldi, ufak tefek ağrıları vardı ama 'Ben oynarım' dedi, fedakarlık gösterdi. Colley, kafasına darbe aldı o yüzden riske etmiyoruz. Diğer stoperlerimiz, sakatlıklar da vardı. En doğru kadro neyse onu çıkartmaya çalışıyoruz. Bu şekilde bir 11 yaptık."

"GALİBİYET HEDEFLİYORUZ"
GALİBİYET HEDEFLİYORUZ

Serdar Topraktepe: "5 maçlık kötü bir süreç geçiyor. Elimizden geldiği kadar bunu düzeltmek istiyoruz. Seyircilerimize galibiyeti vermek istiyoruz."

SERDAR TOPRAKTEPE’DEN 4 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, MKE Ankaragücü karşısında Süper Lig’de oynadıkları Samsunspor maçının 11’ine göre 4 değişiklik yaptı.

Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geliyor. Siyah-beyazlılarda Teknik Sorumlu Serdar Toprakte, MKE Ankaragücü mücadelesine Samsunspor müsabakasının 11’ine göre 4 değişiklikle sahaya çıktı. Topraktepe, Mert Günok, Omar Colley, Bahtiyar Zaynutdinov ve Semih Kılıçsoy yerine Ersin Destanoğlu, Joe Worrall, Emrecan Terzi ve Al Musrati’ye görev verdi.

Siyah-beyazlılar, MKE Ankaragücü karşına şu 11 ile çıktı:

“Ersin Destanoğlu, Jonas Svensson, Joe Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi, Gedson Fernandes, Al Musrati, Rachid Ghezzal, Ernest Muçi, Milot Rashica ve Jakson Muleka.”

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılarda Utku Yuvakuran, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Alex Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Emrecan Uzunhan, Fahri Kerim Ay ve Mustafa Hekimoğlu ise maça yedek kulübesinde başladı.

Beşiktaş’ta sakatlığı bulunan Ante Rebic, Amir Hadziahmetovic, Bahtiyar Zaynutdinov, Onur Bulut, Salih Uçan, Semih Kılıçsoy, Mert Günok, Tayfur Bingöl, Omar Colley ve Arthur Masuaku ise kadroda yer almıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!