Bahçeşehir Koleji kupayı 2 sayıyla kaybetti!

Güncelleme Tarihi:

Bahçeşehir Koleji kupayı 2 sayıyla kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2024 21:53

Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup final rövanş maçında evinde karşılaştığı Alman ekibi NINERS Chemnitz'i uzatmalarda 105-95'lik skorla mağlup etti. İlk müsabakayı 85-74 kaybeden kırmızı-lacivertliler bu sonuçla sezonu 2. olarak tamamladı.

Haberin Devamı

FIBA Europe Cup final rövanş maçında Bahçeşehir Koleji, Ülker Etkinlik ve Spor Salonu’nda Alman takımı NINERS Chemnitz ile karşılaştı. Karşılıklı sayılarla geçilen ilk periyodu Chemnitz 19-18 önde tamamladı. İkinci periyotta savunmada rakibini durduran, hücumda daha etki olan kırmızı-lacivertliler bir ara farkı 19 sayıya çıkarsa da devreye 55-38 önde girdi. Üçüncü periyotta hücumda sayı bulmakta zorlanan Bahçeşehir Koleji farkı koruyamadı. Alman temsilcisi etkili hücumlarının yanında birçok kez de serbest atış noktasına geldi ve periyot 67-67 sona erdi. Son periyotta taraftarının da desteğiyle öne geçen kırmızı-lacivertliler istediği farkı yakaladı ve uzatma periyoduna geçildi (95-84). Bahçeşehir Koleji, uzatmalarda parkeden 105-95'lik skorla galip ayrılsa da Almanya’daki ilk maçı 85-74 kaybettiği için sezonu ikinci olarak tamamladı.

Müsabakanın en skoreri Chemnitz’te 29 sayı ile oynayan Kaza Kajami olurken, Bahçeşehir Koleji’nde ise Jerry Boutsiele 24 sayı ile katkı verdi.

Karşılaşmayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Ömer Onan, TBF yöneticileri ve Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da tribünden takip etti.

Haberin Devamı

Bakan Bak'tan Bahçeşehir Koleji için tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, FIBA Avrupa Kupası finalinde Avrupa ikincisi olan Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımı için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“FIBA Avrupa Kupası’nda Avrupa ikincisi olarak bizleri gururlandıran Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımını kutluyorum. Şüphesiz ki bu başarı, Türk basketbolunun daha ileri noktalara ulaşması için önemli bir ilham kaynağı olacaktır. Bu sonucun elde edilmesinde emeği gelen başta sporcularımız olmak üzere, teknik ekibe, yöneticilere ve takımlarını yalnız bırakmayan taraftarlara da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Begüm Yücel: Oyuncularımı tebrik ediyorum

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bahçeşehir Koleji Spor Kulübü Başkanı Begüm Yücel, "Maalesef 10 sayıyla yenmemize rağmen 2 sayıya daha ihtiyacımız vardı ama basketbol böyle bir spor. Yapacak bir şey yok. Ben yine de kendi oyuncularımı tebrik ediyorum ve mücadeleleri için teşekkür ediyorum. İkinci olduk. Bu da güzel. O yüzden çok fazla diyebileceğim bir şey yok. Chemnitz'i de tebrik ediyorum. Gelecek sezon daha güçlü bir şekilde ligde mücadele etmeye çalışacağız. İkincilik de güzeldir. Tabii ki şampiyonluğu hedefliyorduk ama ikinci olduk. Aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz"

Haberin Devamı

Bahçeşehir Koleji kupayı 2 sayıyla kaybetti

Chemnitz kupasını aldı

Müsabakanın ardından ödül töreni düzenlendi. Takımlara madalyalarını FIBA Avrupa İcra Direktörü Kamil Novak ile FIBA Avrupa Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi Hüseyin Beşok takdim etti. Ayrıca Chemnitz'e şampiyonluk kupasını Kamil Novak verdi.

Karşılaşmada 29 sayı atan Kaza Kajami de finalin en değerli oyuncusu ödülünü aldı. Alman ekibi şampiyonluğunu deplasmana gelen taraftarıyla kutladı.

Bahçeşehir Koleji kupayı 2 sayıyla kaybetti



Salon: Ülker Etkinlik ve Spor
Hakemler: Luis Castillo, Nicolas Maestre, Martin Horozov
Bahçeşehir Koleji: Muhammed Baygül, George Earl Kell III 21, Jerry Boutsiele 24, Egehan Arna 3, Tony Taylor 20, Phil Scrubb 12, Berkay Candan 3, Tyler Cavanaugh 15, Axel Bouteille 7
Başantrenör: Dejan Radonjic
Chemnitz: Aher Uguak 8, Jeffery Garrett 8, Wesley Van Beck 10, Jonas Richter 7, DeAndre Lansdowne 10, Kaza Kajami 29, Tylor Ongwae 4, Ousman Krubally 12, Dominic Lockhart 4, Kevin Yebo 3
Başantrenör: Rodrigo Pastore
1. Periyot: 19-18 (NINERS Chemnitz lehine)
Devre: 55-38 (Bahçeşehir Koleji lehine)
3. Periyot: 67-67
Normal süre: 95-84 (Bahçeşehir Koleji lehine)
5 faul alanlar: Kevin Yebo (33.13), Jonas Richter (33. 32), Ousman Krubally (38.52), Jeffery Garrett (41.43) (NINERS Chemnitz)

BAKMADAN GEÇME!